opinie M700

• 45 Odpowiedzi
  • 5825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jordanek

• *
  • 82
  • Sprzęt: IPHONE 3G / OMNIA
opinie M700
« dnia: Lipiec 22, 2007, 17:02:35 »
Witam nosze sie z kupnem ów urzadzenia :) chcialbym sie dowiedziec o + i - tego urzadzenia prosze o wypowiedz posiadaczy M700. Pozdrawiam

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: opinie M700
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 22, 2007, 18:36:34 »

*

Offline YoJin

• *
  • 51
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 22, 2007, 20:49:55 »
+ klawiaturka qwerty
+ gps
+ gsm
+ wifi
+ niezły wyglad
+ chyba niezle oprogramowanie
+ podobno w porownaniu z innymi pda całkiem niezle trzyma na bateriach

- brak uchytu samochodowego w kpl.
- brak ładowarki sam. w kpl.
- problemy z pogłosem (nie zauwazylem tego ale sporo sie o tym pisze)
- ogolnie problemy jakie sa na tym forum przytaczane ;)

Pozatym recenzja jest tutaj:
http://pdaclub.pl/view.php?news_id=12345
i wg jej autora:

: Plusy:
 obsługa EDGE
 BT, WiFi i GPS w jednym
 czułość GPS jak na SiRF Star III przystało
 dioda sygnalizująca aktywność GPS
 złącze anteny zewnętrznej GPS
 wbudowany moduł TMC
 obsługa radia FM
 aparat 2Mpix
 dobra wydajność
 w 99.99% stabilna praca
 tryb awaryjny
 bogate oprogramowanie w komplecie
 automatyczna konfiguracja dostępu do Internetu
 Skype na telefonicznym głośniku
 sporo dostępnej pamięci
 złącze miniUSB zamiast ETENowego
 niewielkie gabaryty
 mała waga
 pewny uchwyt w ręce

: Minusy:
 powielanie błędów z G500
 problemy ze słuchawkami A2DP
 brak obsługi wybierania głosowego przez słuchawkę BT i zwykłe słuchawki na kablu
 zwisy na Skype
 brak uchwytu samochodowego i ładowarki w komplecie
 brak portu podczerwieni
 brak klawiszy OK i Windows
 gniazdo microSD
 aparat cyfrowy bez AF i trybu makro
 średnia jakość zdjęć
 zawieszanie się joypada przy ruchach po przekątnej
 mało praktyczne etui
 radio tylko na słuchawkach
 obecnie tylko skrócona wersja instrukcji obsługi w języku polskim

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2007, 21:12:47 »
Witam nosze sie z kupnem ów urzadzenia :) chcialbym sie dowiedziec o + i - tego urzadzenia prosze o wypowiedz posiadaczy M700. Pozdrawiam

Oj, niegrzecznie Panowie. Kolega chciał poznac opinie użytkowników, a nie ... Mniejsza z tym. Zauważyłem, że to standard odpowiedzi na tym forum  :-\

Słuchaj jornadek, uzywałem M700 przez ostatnie pół roku i byłem z niego bardzo zadowolony. To naprawdę niezły kombajn. Jednak jeżeli masz zamiar używac go do nawigacji, musisz wiedziec, że pierwszeństewo w takich kombajnach ma EDGE/GPRS, co oznacza, że w momencie otrzymania SMS'a lub połączenia, komputerek wyłączy/zwinie nawigację i klops, szczególnie kiedy znajdujesz się na bardzo skomplikowanym skrzyżowaniu lub w innej sytuacji drogowej. Dlatego postanowiłem rozdzieli oba urządzenia, tak jak w opisie mojego profilu. Jeżeli Cię to nie przestrasza, to gorąco polecam ten model.   :)
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline YoJin

• *
  • 51
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2007, 21:43:05 »
hmm... nierozumiem tego "niegrzecznie Panowie", ładnie poproszono o + i - wiec je grzecznie napisąłem, ale także dodałem linka do samej recenzji (moze kolega nie wie ze ów model to to samo tylko ze bez klawiaturki) i odrazu + i - z recenzji, jesli to jest "niegrzeczność" to przepraszam, nie chciałem...

;)

*

Offline jordanek

• *
  • 82
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2007, 21:46:41 »
jordanek :) a nie jornadek :) hyhy

ok czyli m700 to x500 z klawiatura tak ? niczym oprocz klawiatury sie nie roznia ???

prosze mi powiedziec o glosnosci glosnika.... teraz mam n73ME i ma ona glosniki stereo wiec jest full mocy max glosna... jak to wyglada w m700 ? i jak to jest z tymi dzwonkami mp3 ? mozna mp3 jako dzwonek i dzwonek smsa ??

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2007, 13:58:09 »
Ja osobiście niewiem jak głośny jest N73 ale ETEN jest dość głośny, na głośniku mono, dzwonki można bez większego problemu zmienić na empetrzy (tylko niewiem dlaczego akurat mp3, jest wiele innych formatów tudzież konwerterów)
X500 prócz klawy rózni sie od M700 oczywiście wymiarem, siłą rzeczy trzeba gdzieś upchać klawe i dlatego M700 jest grubszy.

*

Offline w-marek

• 7
  • Sprzęt: E-ten M700
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2007, 15:34:52 »
Hej, używam M700 ponad miesiąc i nie mogę się do niczego przyczepić. Ściągnąłem i zainstalowałem WM6 (bezproblemowo). Działa w miarę szybko, problemy raczej niewielkie (złuszczyło się lusterko:), złe wskazanie poziomu baterii). GPS dokładny. Wspominanego echa raczej nie mam, raz mi się coś takiego zdarzyło. Dla mnie minusem jest brak podświetlenia "drugich" funkcji klawiszy (na czerwono), co trochę utrudnia pisanie w nocy, ale poza tym ok. Do tej pory go odkrywam ale śmiało mogę polecić.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 17:25:26 wysłana przez w-marek »

*

Offline jordanek

• *
  • 82
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2007, 18:57:04 »
a jak z szybkoscia dzialania ?? i powiedzcie mi WM 6.0 jest po polsku czy angielski ?? i czy jest roznica miedzy wm 5.0 a wm 6.0 ?? w szybkosci dzialania itp :)

*

Offline Xander123

• *
  • 85
  • Sprzęt: Omnia 8GB + 4GB EXT
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 23, 2007, 19:59:44 »
WM6 jest w w wersji angielskiej ( nie ma polskej ), co do szybkosci działania zdecydowany + dla WM6. Ja zabezpieczyłem lusterko przed łuszczeniem taśmą klejącą bezbarwną - wyciąłem małe kółeczko i przykleiłem na lusterko.

pozdro

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 26, 2007, 15:41:05 »
mam go 2 miesiace i jestem zadowolony :
+ ma wszystko w jednym - teraz nie musze nosic ze soba/wozic PDA z GPSem
+ edge...teraz mozna korzystac z netu przez edge nie tylko do gg - strony otwieraja sie w miare szybko
+ klawiatura sprzetowa - pierwotnie mialem kupic bez czyli X500, ale tylko dzieki temu, ze go nie bylo na stanie, kupilem M700

jest troszke drobnostek, ktore denerwuja, ale nie wplywaja jakos krytycznie na prace:
- kiepski aparat jak na 2 Mpix
- lusterko aparatu "wystaje" poza ochronna gumke, wiec szybko sie zedrze lakier
- wskaznik baterii (chyba juz naprawione przez CABa)
- lekka wada ekranu w moim egzemplarzu tzn w rogu przy nacisku na ekran pojawia sie drobna fala...bede reklamowal, ale mam na to duzo czasu, wiec czekam co jeszcze wyjdzie po drodze :)
- echo - trzeba miec ustawioną głośność na max
- dodam, ze eten upadł mi z wysokosci 1,5 m na kostke brukowa! juz myslalem, ze po nim, a tu tylko drobne przytarce na kancie obudowy - nawet niewidoczne...

ogolnie fajny sprzet, a gdyby nie te drobnostki to bylby naprawde rewelacyjny

« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2007, 10:21:51 wysłana przez PaDo »

*

Offline Klimer

• 344
    • http://www.klimer.dkp.pl
  • Sprzęt: Palmax GPS
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 26, 2007, 23:24:15 »
ja już dawno bym kupił etena m700, gdyby nie te problemy... takie problemy duchy... pojawiają się, nikt nie wie dlaczego co i jak.

ale...

pewnie i tak go kupię :)
To nie tablica ogłoszeń!! Ostatni raz bez warna.

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 27, 2007, 13:58:24 »
...a ja go kupiłem miesiąc temu  :proud:

a oto moje spostrzeżenia :

Sprzęt faktycznie wypasiony ! Nie ma drugiego takiego i co ciekawe, wszystko działa dość sprawnie !
Generalnie M700 przeznaczony jest dla klienta chcącego mieć wszystko w jednym, ale korzystającego z bogactwa funkcji w miarę potrzeby, nie profesjonalnie, bo poszczególne moduły (GPS, FM itd.) profesjonalnymi nazwać nie można. To jest cena komfortu posiadania jednego urządzenia.

Co do najczęściej wymienianych wad :
Echo jest, ale sporadycznie ! Generalnie nie przeszkadza
"Buczenie" klawiatury sprzętowej też, ale naprawdę trzeba sie wsłuchać, by to usłyszeć (buczy jak działa podświetlenie)
Wskaźnik baterii faktycznie średnio działa ...ale M700 baterie ma dobrą ! Trzyma dłużej niż u konkurencji.
Nikt nie pisał o radiu, które jest raczej średnie, no i brak możliwości nagrywania.

Jeśli chodzi o zalety, to generalnie potwierdzam wszystko co już zostało napisane, faktycznie jedno z najlepszych tego typu urządzeń na rynku !

POLECAM

ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 27, 2007, 17:49:53 »
...a ja go kupiłem miesiąc temu  :proud:

a oto moje spostrzeżenia :

Sprzęt faktycznie wypasiony ! Nie ma drugiego takiego i co ciekawe, wszystko działa dość sprawnie !
Generalnie M700 przeznaczony jest dla klienta chcącego mieć wszystko w jednym, ale korzystającego z bogactwa funkcji w miarę potrzeby, nie profesjonalnie, bo poszczególne moduły (GPS, FM itd.) profesjonalnymi nazwać nie można. To jest cena komfortu posiadania jednego urządzenia.

Co do najczęściej wymienianych wad :
Echo jest, ale sporadycznie ! Generalnie nie przeszkadza
"Buczenie" klawiatury sprzętowej też, ale naprawdę trzeba sie wsłuchać, by to usłyszeć (buczy jak działa podświetlenie)
Wskaźnik baterii faktycznie średnio działa ...ale M700 baterie ma dobrą ! Trzyma dłużej niż u konkurencji.
Nikt nie pisał o radiu, które jest raczej średnie, no i brak możliwości nagrywania.

Jeśli chodzi o zalety, to generalnie potwierdzam wszystko co już zostało napisane, faktycznie jedno z najlepszych tego typu urządzeń na rynku !

POLECAM

fakt- radio jest kiepskie - łapie wlasciwie najmocniejsze stacje, ale jako, ze sluchawki leza w aucie, to i tak z radia nie korzystam...

a echo mam zawsze :| ...

*

Offline Meaven

• *
  • 84
  • Sprzęt: Mio A701, HTC Athena, Eten M700, Touch HD!!!
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 30, 2007, 01:06:46 »
Witam.
Mój pierwszy post na tym forum, jako że w świat urządzeń mobilnych wkroczyłem dopiero niedawno   :)
Tydzień temu zakupiłem M700. Wiązałem z nim ogromne obawy, straszony mnóstwem błędów, wad, niedoróbek.
Okazało się jednak, że wszystko, absolutnie wszystko jest ok. Może jestem jednym z nielicznych szczęśliwców ale dysponuję egzemplarzem w 100% sprawnym, wolnym od często wspominanych niedociągnięć.
Po tym tygodniu mogę z czystym sumieniem polecić go każdemu. Urządzenie ma ogromne możliwości jak na swoją cenę.
Mile zaskoczył mnie gps. Po odpowiedniej konfiguracji złapanie sygnału i lokalizacja na mapie (Automapa) zajmuje nie więcej niż 5 sekund.
Pozostałe funkcje również doskonale się sprawdzają.

Polecam
"Bądź jak nieboszczyk - zachowuj zimną krew w kłopotliwym położeniu.."

*

Offline mariozapasnik

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 01, 2007, 12:57:33 »
hmm jestem szczęśliwym posiadaczem WIZARDA

z Etenem pierwszy kontakt miałem mając m500 - totalna porażka !!!

z etenem m700 mam kontakt na co dzień bo namówiłem kilku znajomych na jego zakup
i to ja im wszystko do niego wgrywam i to do mnie przybiegają gdy się cos psiuje :)
hmm moje spostrzeżenia:
1 na 3 ma ciągłe problemy z wskaźnikiem baterii, oraz z modułem GSM i połączeniami
pozostali dwaj zadowoleni
wszystkim wgrałem WM6.0

hmm
gdybym miał zbywające pieniążki zamienił bym mojego Wizarda na m700

spyta ktoś czemu ?

- bo nie ma w sobie GPS - a ten nie zawsze nosze przy sobie a juz kilkakrotnie był by sie przydał a nie zabrałem go -  a eten ma go w sobie
- procek jednak szybszy w etenie
- wizualnie bardziej elegancko wygląda Eten - moje subiektywne zdanie

REASUMUJAC
i tak jak juz kilka osób wspomniało na dzień dzisiejszy nie ma lepszego PDA 4w1
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2007, 12:59:05 wysłana przez mariozapasnik »

*

Offline papik

• 13
  • Sprzęt: ETEN M700
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 05, 2007, 13:28:20 »
Ponieważ nie chciałem tworzyć nowego wątku.. chciałbym podpiąć się tutaj ..
Eten M700 bedzie moim pierwszym palmtopem ..
Juz jestem bardzo blisko kupienia ... jeszcze mam tylko takie małe wątpliwości:

1.  Czy ekranik nie jest za mały przy używaniu go jako nawigacja? (np z Automapą)
2.  Czy kupując "gołego" palmtopa, jest on już gotowy na wgranie automapy ? (Którą kupię osobno;Automapa 4 XL)
    Nie bardzo rozumiem gdzie następnie to oprogramowanie jest wgrywane .. ile pamieci do zapisu jest w standardzie w etenie ?
   Czy moze trzeba od razu nastawic sie na zakup karty MicroSD ? (Rozumiem ze tylko te karty obsluguje ETEN ? )

Sorry za banalne pytania .. każdy kiedyś musi zacząć i nie każdy ma dostęp do kolegów "wszystkomających" ;)

Paweł

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 05, 2007, 14:50:11 »
Wszystko zalezy od Twoich osobistych preferencji. Ja uzywam AM i dla mnie ekran nie jest za maly, poza tym czesciej slucham komunikatow glosowycj niz zerkam na mape.
Jesli duzo jezdzisz i bedzie to glowne urzadzenie do nawigacji to proponowalbym cos innego. Jesli natomiast chcesz polaczyc kilka urzadzen w jednym to znakomicie sie do tego nadaje.
Radzilbym zakup karty MicroSD, nie sa juz drogie, bardzo stanialy, a AM troszke wazy i nie zmiesci sie na SM.
O pamieci poczytaj sobie tutaj:
http://pdaclub.pl/info.php?id=6620

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 05, 2007, 15:07:39 »
1.  Czy ekranik nie jest za mały przy używaniu go jako nawigacja? (np z Automapą)

Czy moze trzeba od razu nastawic sie na zakup karty MicroSD ? (Rozumiem ze tylko te karty obsluguje ETEN ? )

Ekran wg mnie jest wystarczający, i do tego tak jak napisał horde, podczas jazdy skupiać się będziesz głównie na komunikatach głosowych. Fakt, czasem zerknięcie na mapę da Ci ogląd sytuacji i upewnienie się czy w dobrą uliczkę skręcasz przy jakichś dyskusyjnych sytuacjach, ale wielkość ekranu w takim wypadku nie ma aż takiego znaczenia.

Co więcej, ze zgrozą obserwuję coraz to większe ekrany w PNA, najpierw były nieśmiałe 3 cale, potem 3.5, 4, 4.5.... kurde, niedługo ekran zasłaniać będzie całą przednią szybę samochodu...! Według mnie od pewnej granicznej wielkości ekranu kończyć się będzie wygoda użytkowania a zaczynać zwykły obciach ;)

Co do kart, to tak, tylko microSD, sugeruję wybrać kartę z większą niż standardową prędkością i minimum 1 GB - jeśli nie od razu, to po jakimś czasie przyda się trochę miejsca na przechowywanie fotek, muzyki i innych różnych bzdurek.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 06, 2007, 20:32:46 »

Nie, nie jest za mały. Przy profesionalnych zastosowaniach lepszym rozwiązaniem jest zakup osobnego urządzenia, natomiast przewaga M700 polega na jego mobilności. Jako telefon zawsze ma sie go przy sobie (np. wycieczki piesze, rowerowe itp.), w przeciwieństwie do profesionalnego GPS'a.

2.  Czy kupując "gołego" palmtopa, jest on już gotowy na wgranie automapy ? (Którą kupię osobno;Automapa 4 XL)

Tak, jest gotowy, ale zdecydowanie najlepiej od razu zakupić kartę i to 2GB (tylko MicroSD), te kilkadziesiąt zł, przy kosztach samego M700, to niewiele ...a pamięci nigdy dość, ja już zapchałem 1,3 GB  :)

Nie bardzo rozumiem gdzie następnie to oprogramowanie jest wgrywane

Razem z Palmtopem dostajesz program MS ActiveSync 4.5.0, który wgrywasz na kompa i za jego pośrednictwem synchronizujesz swojego M700 z PC. A instalacje Automapy odpalasz na PC i postępujesz zgodnie z instrukcjami. Prosta sprawa  :ok:

Tak na koniec : Po ponad mięsiącu użytkowania potwierdzam, że ETEN M700, to faktycznie jeden z najlepszych wyborów w kategorii 4w1 POLECAM.

Pozdrawiam

ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 19, 2007, 22:47:59 »
Czy ktoś próbował reklamować efekt pogłosu w etenie? Jaki był tego efekt?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 19, 2007, 23:36:19 »
Naliczyłoby się tego z kilkadziesiąt (jeśli nie więcej) postów na tym forum - wystarczy poszukać...

« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 23, 2007, 19:15:12 »
Mam taki drobny problemik dzisiaj odebrałem mojego etena M700 już z wgranym WM6 nie powinien mieć problemu z baterią prawda ?? Na razie jest nieźle radyjko nie wyszukuje stacji dobrze ale jak sie je recznie znajdzie to b.ładnie grają i całkiem fajnie ściąga GPS jeszcze nie testowany narazie sie zapoznaje ze standardowymi opcjami urządzenia ale jedyne co mnie zawiódł to aparat czy na prawdę taki jest czy coś z moim etenem nie tak jak go włączę to na ekranie widać paski jakby zakłócenia miał z czegoś i przez to wychodzą złe zdjęcia bo widać takie paski podczas robienia zdjęć, zaletą jest to że zdjęcia robi b.szybko ale nie do końca ustawia ostrość, druga sprawa to palmtop wolno działa na aparacie i ma duże opóźnienie czy tak ma być jak jest u was ?? Pogłos faktycznie jest ale mi nie dokucza praktycznie nie słyszalny.

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 23, 2007, 20:27:43 »
Sprawdzis musisz ustawienia aparatu "J" na jpg i "EZ" 1600 : 1200 ale paski :O pierwsze słysze, natomiast co do ostrości nie licz na cuda brak autofokusu. Do robienia zdjęć proponuje jednak cyfrówke.

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 23, 2007, 22:33:32 »
Mam taki drobny problemik dzisiaj odebrałem mojego etena M700 już z wgranym WM6 nie powinien mieć problemu z baterią prawda ?? Na razie jest nieźle radyjko nie wyszukuje stacji dobrze ale jak sie je recznie znajdzie to b.ładnie grają i całkiem fajnie ściąga GPS jeszcze nie testowany narazie sie zapoznaje ze standardowymi opcjami urządzenia ale jedyne co mnie zawiódł to aparat czy na prawdę taki jest czy coś z moim etenem nie tak jak go włączę to na ekranie widać paski jakby zakłócenia miał z czegoś i przez to wychodzą złe zdjęcia bo widać takie paski podczas robienia zdjęć, zaletą jest to że zdjęcia robi b.szybko ale nie do końca ustawia ostrość, druga sprawa to palmtop wolno działa na aparacie i ma duże opóźnienie czy tak ma być jak jest u was ?? Pogłos faktycznie jest ale mi nie dokucza praktycznie nie słyszalny.

to  jakis soft brudzi :) odpal aparat  wlacz  nagrywanie sam sie dostroi :)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 24, 2007, 00:10:07 »
Aparat w M700 nie należy do supermaszyn, białe poziome paski możesz zaobserwować próbując robić zdjęcia w miejscach o nieco gorszym oświetleniu (zwłaszcza sztucznym). Najlepsze zdjęcia uzyskasz przy oświetleniu naturalnym w słoneczny dzień. Podobne uwagi znajdziesz w wielu miejscach w sieci.

Zauważyłem też, że nawet przy użyciu dużej rozdzielczości zdjęcia, w przypadku użycia zoomu zdjęcie wychodzi nieco rozmyte - nie wiem czy tak jest w innych egzemplarzach.

Cokolwiek jednak by nie mówić, należy pamiętać, że aparat jest w M700 tylko miłym dodatkiem, i do robienia prawdziwych zdjęć trzeba się zaopatrzyć w cyfrówkę.

« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 01, 2007, 12:53:03 »
Czy ktoś próbował reklamować efekt pogłosu w etenie? Jaki był tego efekt?

Tak, kolega to zrobił i efekt jest taki sam jak przed.

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 02, 2007, 21:45:58 »
Zauważyłem też, że nawet przy użyciu dużej rozdzielczości zdjęcia, w przypadku użycia zoomu zdjęcie wychodzi nieco rozmyte - nie wiem czy tak jest w innych egzemplarzach.

tak jest poniewaz to zoom cyfrowy a nie optyczny i zblizenie jest tylko pozorne - polega na interpolacji pixeli

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 03, 2007, 00:07:31 »

tak jest poniewaz to zoom cyfrowy a nie optyczny i zblizenie jest tylko pozorne - polega na interpolacji pixeli
Dokładnie tak to sobie tłumaczę - nie sądziłem tylko, że efekt będzie aż tak widoczny już przy powiększeniu 2x.

« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 04, 2007, 11:02:26 »
Jako uzytkownik posiadajacy juz ten PDA od ponad pol roku musze powiedziec ze zawiodlem sie na tym palmofonie. Po pierwsze bateria, trzyma tylko jeden dzien (po intensywnym korzystaniu w ciagu dnia z tel.), Przy 30% baterii wieczorem i wlozeniu do ladowania rano jest tylko 60%. W czasie jazdy z wlaczonym GPS (Krakow-Frankfurt) w polowie drogi PDA jest calkowicie wyladowany i gasnie i nie da sie go odpalic (caly czas ladowany oryginalnym zestawem z ladowarka 1A). Gniazdo rysika wyrobilo sie tak, ze sam sie wysuwa. od paru dni satelity nie lapia fix'a i nie dziala zaden program GPS. Dzisiaj odsylam do serwisu.