M700 wm6 - Automatyczne nagrywanie rozmów

• 8 Odpowiedzi
  • 1219 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline arcuser

• 7
  • Sprzęt: m700 + 2GB + AM3x
M700 wm6 - Automatyczne nagrywanie rozmów
« dnia: Październik 09, 2007, 11:56:18 »
Witam,

czy udało się komuś z powodzeniem skonfigurować automatyczne nagrywanie rozmów telefonicznych w M700? Używałem VITO Audio Notes, potem Resco Audio Recorder (najnowsze, pobrane ze stron producenta) i w obu przypadkach nagrywane są niektóre rozmowy, a po jakimś czasie żadne. Dotyczy to zarówno połączeń wychodzących, jak i przychodzących. Jak już się coś nagra to jakość jest OK (tryb normalny, nie głośnomówiący).
Nie ma znaczenia, czy M700 jest po resecie, pamięć czysta, żadnych dodatkowych programów, sprawdzałem z działającymi ww programami w tle (pojedynczo, nie oba na raz :) ) i bez nich, zmieniałem formaty nagrywania (mp3/wav), jakość nagrywania, konfiguracje programów - bez rezultatu.

Pozostaje zatem strona M700 - co tu można skonfigurować? Może jakiś inny soft?

--
arcuser
arcuser

*

Offline furzyk

• **
  • 239
  • Sprzęt: i8000
Odp: M700 wm6 - Automatyczne nagrywanie rozmów
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 09, 2007, 14:11:34 »
tzn chcesz wszystko nagrywac jak leci ? Jesli mnie interesuje nagranie czegos to po prostu wciskam i przytrzymuje przycisk nagrywania na czas rozmowy - ale zeby wszystko ? to szybko zapchasz karte. Albo w koncu kazdy bedzie sie bal do Ciebie dzwonic w obawie przed nagraniem :)

*

Offline arcuser

• 7
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 09, 2007, 14:17:03 »
tzn chcesz wszystko nagrywac jak leci ?

Powiedzmy, że potrzebuję czegoś takiego. I to z automatu - bez wciskania guzika. Nadmiarowe rzeczy można potem ręcznie pokasować (albo automatycznie raz na dobę).

No ale nie o to chodzi w pytaniu :)
arcuser

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2007, 14:55:43 »
teraz wszyscy wszystkich nagrywaja, masakra :))
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
Odp: M700 wm6 - Automatyczne nagrywanie rozmów [OT]
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2007, 15:01:36 »
teraz wszyscy wszystkich nagrywaja, masakra :))

Nie masakra ale IV RP ... jaka władza tacy obywatele
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline arcuser

• 7
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 09, 2007, 15:14:00 »
Nie masakra ale IV RP ... jaka władza tacy obywatele

Masz rację, patrzysz po sobie to i wnioski sam wyciągasz.
GSM nie służy wyłącznie do rozmów (z nieświadomymi i przerażonymi możliwością nagrywania szaraczkami)  :terrified: ale i wymiany pewnych charakterystycznych danych, które nie zawsze da zapisać się na kolanie. To pierwsze primo. Drugie primo ;) - nagrywanie bez poinformowania jest nielegalne.

Dobrze, że nie jestem moderatorem :) bo nie ma to jak odpowiedzi na temat. Zamiast gadać o konkretach to  - jak to zwykle bywa na naszych forach i usenecie - klepanie dla klepania.
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2007, 15:16:41 wysłana przez arcuser »
arcuser

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2007, 15:48:20 »
Drugie primo ;) - nagrywanie bez poinformowania jest nielegalne.

Dobrze, że nie jestem moderatorem :) bo nie ma to jak odpowiedzi na temat. Zamiast gadać o konkretach to  - jak to zwykle bywa na naszych forach i usenecie - klepanie dla klepania.

I jeszcze klepanie nieprawdy. Znajdź mi proszę przepis który zabrania nagrywania bez poinformowania W POLSCE. Nie ma. Możesz nagywać każdą SWOJĄ rozmowę.

Co do tematu - Resco Audio Recorder działa mi bardzo ładnie, automatycznie nagrywa wszystkie rozmowy, wystarczy co jakiś czas przerzucić te nagrania na duży komp coby za dużo miejsca nie zjadły.
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline arcuser

• 7
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 09, 2007, 16:41:02 »
I jeszcze klepanie nieprawdy.

"Aaaa, bo mnie zmyliły!" Zgoda, Prawo telekomunikacyjne, art. 159 <- to dla posiadających takie wątpliwości jak ja (swoje można nagrywać, cudzych nie).

Co do tematu - Resco Audio Recorder działa mi bardzo ładnie, automatycznie nagrywa wszystkie rozmowy, wystarczy co jakiś czas przerzucić te nagrania na duży komp coby za dużo miejsca nie zjadły.

Dzięki za informację. Jeśli masz chwilę - czy masz domyślną instalację Etena, czy coś zmieniałeś (odinstalowanie ich softu?, inne?) No i czy masz WM6? Której wersji Resco używasz?
« Ostatnia zmiana: Październik 09, 2007, 16:45:37 wysłana przez arcuser »
arcuser

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 09, 2007, 17:11:55 »
Panowie kończmy OT dotyczący IV RP, i pokrewnych tematów.