M700 - problemik z GSM'em

• 3 Odpowiedzi
  • 1249 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline YoJin

• *
  • 51
M700 - problemik z GSM'em
« dnia: Czerwiec 17, 2007, 21:31:07 »
Witam!

Problem mam taki: nie moge dzwonic i odbierac rozmów gdyż nie dziala mi opcja "PHONE" (po kliknieciu w ikonke nic sie nie dzieje) !
Manager karty sim normalnie wykrywa wszytskie kontakty/sesemesy.
Modul GSM jest wlaczony.
W "PHONE SETTING" w opcjach "FIND NETWORK" normalnie wykrywa moją "IDEE", natomiast w "CURRENT NETWORK" nadal świeci "NO SERVICE".

Wiem ze wsio bylo OK, gdyz zaraz po zakupie (jakis tydzien temu) sprawdzalem i wsio dzialalo, dzwonic i odbierac normalnie moglem. Jako ze nie posiadałem karciochy, a i baterie trzeba było formatowac to wyjalem karte sim. Teraz gdy wsio juz gotowe, po wlozeniu jej wystepuje powyzszy problem.

Mialem w miedzyczasie sławny problem z GPS'em (NO FIX) ale sobie z nim poradzilem (programikiem SirfTech). Wspominam o tym gdyz w ciemno probowalem naprawiac, wiec moze to ma jakis zwiazek, choć.... wątpie :P

Ktos ma jakies pomysły na rozwiązanie owego problemu, lub mial z nim styczność i wyszedł zwyciesko z potyczki ?

Z góry dzieki za pomoc!!

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: M700 - problemik z GSM'em
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2007, 14:20:36 »
Powinieneś zacząć od nieśmiertelnego Hard Resetu:

Programs->Utilities Programs-->Default settings---> w wolnym oknie wpisujesz kod widoczny w innym, następnie potwierdzasz OK. Czynność ta spowoduje przywrócenie danych podstawowych komputera.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline YoJin

• *
  • 51
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2007, 19:52:12 »
no niestety, niby dalo rade, ale.... czy to jest wyjście ;)
ciekaw jestem czego to wina, zapytalem w unicom'ie, zobaczymy czy poznam przyczyne....

*

Offline YoJin

• *
  • 51
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2007, 21:14:14 »
i znowu ów problem sie pokazał, naprawde nie miał nikt takiego prolemu lub chociaz nie zna jego przyczyny?
Bo ciagle na nowo wsio sobie ustawiac........