M700 - problem z włączeniem - mruga czerwona dioda

• 7 Odpowiedzi
  • 1351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline papik

• 13
  • Sprzęt: ETEN M700
M700 - problem z włączeniem - mruga czerwona dioda
« dnia: Październik 24, 2007, 11:20:54 »
Wszystko było ok do wczoraj ... nagle przy próbie użycia telefonu Eten zgasł ... każdorazowa próba odpalenia w momencie załączania się GSMu kończyła się czarnym ekranem i świecącymi klawiszami kierunkowymi, takie jakby zawieszenie, po wyjęciu baterii można go było uruchomić, wczoraj jeszcze przy podłączonym zasilaniu odpalilem komórke (simplus).
Dzisiaj rano próba zadzownienia (90% baterii - Eten ma niecałe 2 miesiące od nowości) znowu taka sama zawieszka .....
Teraz już kompletnie Eten nie chce powstać ..w momencie wciśnięcia klawisza power mruga czerwona dioda.
Wczoraj wydawało mi się że powodem jest nie zatrzaśnięta klapka na baterii (jest tam mały przełącznik który w momencie zasunięcia klapki jest uruchamiany) teraz niestety już kompletnie nie wiem o co chodzi .....
Mruga intesywnie czerwona dioda przy próbie odpalenia Etena ...
Jak zresetować sprzęt do ustawień fabrycznych (bez odpalenie WM6) ? Jaki WM będę miał po takim resecie ..jakiś miesiąc temu przesiadlem się na WM6 ..ale wszsytko było ok.. nie ma wyraźnej przyczyny dla której nagle dzisją się takie cuda .....
To pierwsze problemy .... a było naprawdę pięknie ;)

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
Odp: M700 - problem z włączeniem - mruga czerwona dioda
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 24, 2007, 11:38:34 »
laduj etena zasilaniem z sieci a nie z kompa i  zainstaluj fixa od bateri zeby dobrze pokazywalo stan, bo teraz Ci pokazuje blednie
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline Lexon

• *
  • 79
  • Sprzęt: Eten X500; Samsung i900 Omnia
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 24, 2007, 11:47:16 »
To efekt źle działającego miernika baterii (pokazuje, że jest naładowana a w rzeczywistości telefon jest rozładowany do zera) - poszukaj na forum, był opis jak zmienic ustawienia miernika baterii w edytorze rejestru a na FAQ masz link do patcha na niedziałający miernik baterii.

*

Offline Mr.Wojcik

• 11
  • Sprzęt: Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 24, 2007, 14:06:36 »
Własnie to samo mi sie stalo jestem w firmie wiec z USB go nie ogpale w domu sprawdze na sieciowej i zainstaluje fixa
Nie ważne ile masz, ważne ile ci brakuje...

*

Offline papik

• 13
  • Sprzęt: ETEN M700
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 25, 2007, 10:24:58 »
Hmm faktycznie chyba to wlasnie to ...
Znalazlem jakiegoś fixa (Batteryfix)  po zainstalowaniu faktycznie od razu pokazalo padnieta na 10% baterie (oczywiście po podłączeniu do prądu wcześniej) Na wszelki wypadek jakby ktoś miał namiar na jakiś najnowszy poprawny miernik baterii to prosiłbym o podanie linku abym mial pewneosc co do aktualnosci ....

Mam po za tym pytanie jak długo Wam ładuje się Eten M700 ... przy całkowicie wyczerpanej baterii ? ...
nie zauwazylem momentu w ktorym przestal ... ale mam wrazenie jakby to bylo dosc krotko ..jakies moze niecale 3h moze mniej ..niestety naprawde nie mam pojecia dokladnie...
Dzieki za odzew i pomoc.

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 25, 2007, 15:12:00 »
Mam po za tym pytanie jak długo Wam ładuje się Eten M700 ... przy całkowicie wyczerpanej baterii ? ...
nie zauwazylem momentu w ktorym przestal ... ale mam wrazenie jakby to bylo dosc krotko ..jakies moze niecale 3h moze mniej ..niestety naprawde nie mam pojecia dokladnie...
Dzieki za odzew i pomoc.

ja laduje do tego momentu az zgasnie czerwona dioda, wtedy chyba elektornicznie jest odcinany doplyw pradu zew. do baterii co oznacza, ze bateria zostala naladowana.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 25, 2007, 20:20:22 »

Mi też ładuje się jakieś 2,5-3h.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 26, 2007, 07:46:39 »
Witam.
U mnie podobnie, wiec wszystko oki.Jak ktos ma zamiar kupowac ladowarke niech zwroci uwage na jej wydajnosc pradowa.Ma byc 1000mA a nie 500 (* a juz taka chcieli mi wcisnac :) )
Pozdrawiam