brak dzwieku/slaby dzwiek w ETEN M700 czy to norma?

• 3 Odpowiedzi
  • 863 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nikss

• *
  • 85
brak dzwieku/slaby dzwiek w ETEN M700 czy to norma?
« dnia: Październik 04, 2007, 10:17:52 »
Zastanawiam sie czy wyslac ETENa M700 do serwisu
groznie brzmi zdanie ze w razie braku usterek transport na moj koszt wiec chce was spytac czy ktos mial taki przypadek

slucham sobie na sluchawkach muzyki i ktos dzwoni - jesli wyjme w tym momencie sluchawke z pda to rozmowca mnie nie slyszy
mimo ze dzwiek jest ustawiony na maxa - zeby smieszniej bylo ja mojego dzwoniacego slysze
a po wlozeniu na sluchawce moge rozmawiac dzieki mikrofonowi w przegubie

dodatkowo poziom dzwieku nie wydaje mi sie zbyt dobry skoro na sluchawkach jezdze nonstop w autobusie z muzyka na maxa a i tak ludzie mi ja zagluszaja swoja rozmowa

mozecie sie wypowiedziec na ten temat? moze ktos wysylal juz ETENa w takim stanie do serwisu??

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: brak dzwieku/slaby dzwiek w ETEN M700 czy to norma?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2007, 13:48:38 »
Oczywiście jest wiele wątków na ten temat.
Prawdopodobnie masz coś skopane z gniazdem słuchawek (inni etenowcy tak mieli) poruszaj jackiem może coś zdziałasz jak nie to servis i wymiana gniazda.
Poziom dźwięku z etena i w dodatku z oryginalnych słuchawek jest żenująco niski. Tu niemasz do czynienia z awarią.

*

Offline Alx

• **
  • 205
  • Sprzęt: HTC Touch PRO 2 + 8GB, E-TEN M700 + 8GB
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2007, 11:09:30 »
Jeśli chodzi o poziom dzwięku ze standardowych słuchawek, to niestety jest to wina sprzętu, nawet ustawienia na max nie zmienią tego, dźwięk bedzie cichy :( Sytuację poprawia zakup dobrej klasy słuchawek, ale tracisz mozliwość rozmawiania, bo one nie mają mikrofonu, trzeba je wypiąć :( Druga możliwość to zrobienie dobrej mp3, z podkręconym dzwiękiem, oczywiście to też nie jest komfortowe rozwiązanie.
Co do problemu z zanikaniem dzwięku w głośniku, po wyjęciu słuchawki z gniazda, to mnie też się to zdarzyło, ale tylko raz w ciągu tych 4 mies. co M700 używam i nie wiem czy to wina sprzętu czy oprogramowania. SR w takiej sytuacji nie pomaga, tylko ponowne podpięcie i wypięcie słuchawek. W każdym razie u mnie tak problem rozwiązałem.
No i dlatego raczej bym sie mocno zastanowił czy wysyłać sprzęt do serwisu. Może najpierw zrób HR i wgraj na nowo system w jego najnowszej wersji (jeśli takiej nie masz obecnie). Jeśli to nic nie da, to faktycznie może być uszkodzone gniazdo, więc tylko pozostaje serwis!
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2007, 11:15:21 wysłana przez Alx »
ROM : Jackos EVO JackFULL 1.7.0 PLK

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2007, 20:15:44 »
Miałem podobne objawy. Niestety M700 trafił do serwisu do Niemiec na wymianę głośnika przedniego ( odpowiedzialnego za rozmowy telefoniczne. ) Teraz narazie jest OK. Była to ewidentna wina sprzętu. Naprawa trwała 3 tygodnie.