Hard Reset W Eten'ie M700 - POMOCY

• 2 Odpowiedzi
  • 927 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hard Reset W Eten'ie M700 - POMOCY
« dnia: Październik 15, 2007, 14:08:09 »
Witam wszystkich. Od kilku dni posiadam Etren'a M700. Ma on wgrany WM 6.0 W pudełku dostałem oryginalną płytę z WM 5.0
Jak zrobić hard reset, wgrać na nowo WM 6.0. Chce to zrobić ponieważ zależy mi na języku Polskim, teraz mam załadowany ENG.
Skąd ściągnąć programy "etenowskie" i jak je później instalować?
Może ktoś mi doradzi jak krok po kroku zrobić to wszystko, jak zainstalować programy, itp.

Pewnie będziecie się śmiać :mrgreen:, ale nigdy nie miałem styczności z PDA. Dotychczas miałem styczność z symbianowcami :ohreally:

Liczę, że ktoś mi pomoże, może ktoś napisze na gg :proud: ?
3127918 - jestem na niewidoku

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Hard Reset W Eten'ie M700 - POMOCY
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 15, 2007, 15:02:11 »
Witam wszystkich. Od kilku dni posiadam Etren'a M700. Ma on wgrany WM 6.0 W pudełku dostałem oryginalną płytę z WM 5.0
Jak zrobić hard reset, wgrać na nowo WM 6.0. Chce to zrobić ponieważ zależy mi na języku Polskim, teraz mam załadowany ENG.
Skąd ściągnąć programy "etenowskie" i jak je później instalować?
Może ktoś mi doradzi jak krok po kroku zrobić to wszystko, jak zainstalować programy, itp.

Pewnie będziecie się śmiać :mrgreen:, ale nigdy nie miałem styczności z PDA. Dotychczas miałem styczność z symbianowcami :ohreally:

Liczę, że ktoś mi pomoże, może ktoś napisze na gg :proud: ?
3127918 - jestem na niewidoku

Nie bardzo rozumiem co piszesz. Masz wgrany WM6, na plycie masz WM5 to skad i po co chcesz jeszcze raz wgrywac WM6?
To albo wgrywasz nowy system albo robisz HR.
HR robi sie np tak:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=74367.0
Aplikacje "etenewskie" sa "zaszyte" w ROM, nie trzeba ich doinstalowywac.
HR spowoduje, ze system wraca do stanu poczatkowego, jak po wgraniu ROM, jest "czysty" system.
Majac ROM na dysku uruchamiasz plik exe, a pozniej juz prowadzi Cie za reke, prosi o podlozenie urzadzenia itp
Z tego co pamietam trzeba miec wyciagnieta karte MicroSD, naladowana baterie, zeby sprzet nie rozladowal sie w trakcie i najlepiej
robic to na kompie z dodatkowym zrodlem zasilania np z podlaczonym ups, notebook.
Zreszta poszukja na forum, bylo to wiele razy omawiane w tym dziale i mysle, ze szybciej znalazlbys odpowiedz niz na nia czekal.

Odp: Hard Reset W Eten'ie M700 - POMOCY
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 15, 2007, 21:30:57 »
Wielkie dzięki za pomoc:) na pewno skorzystam :mrgreen:
Pozdrawiam