M700 jak to jest naprawde z jakoscia?

• 25 Odpowiedzi
  • 4482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline TanSid

• *
  • 66
  • Sprzęt: HTC HD2
M700 jak to jest naprawde z jakoscia?
« dnia: Wrzesień 05, 2008, 10:08:32 »
Jest jedne watek, jakie to Eteny sa ble i fuj, ale nie ma konkretnie napisane, ktore modele. W tej chwili posiadam Wizard i wykorzystuje go glownie jako tel, terminarz i nawigacje. Jednak osobny modul GPS mnie denerwuje, wiec szukam czego z wbudowanym. Zastosowanie pozostanie takie samo, telefon, terminarz, nawigacja.
Stad pytanie w tym poddziale, do uzytkownikow M700 czy to naprawde tak wadliwy sprzet, jakie sa z nim glowne problemy, jak sie sprawuje wbudowany modul GPS?
Moge go kupic za 630zl po gwarancyjny, ale z pelna 2 letnia gwarancja sklepowa, wiec cena jest dobra. Zatem prosze o opinie uzytkownikow tego modelu, a nie tych, co tylko slyszeli...

Dzieki

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: M700 jak to jest naprawde z jakoscia?
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:22:01 »
Jest jedne watek, jakie to Eteny sa ble i fuj, ale nie ma konkretnie napisane, ktore modele.
Bo Ci którym działają nie chwalą się tym wszem i wobec a tych, którzy mają problemy widać w każdym wątku ;)

Stad pytanie w tym poddziale, do uzytkownikow M700 czy to naprawde tak wadliwy sprzet, jakie sa z nim glowne problemy, jak sie sprawuje wbudowany modul GPS?
Może ja mam szczęście, ale mój Eten działa ;)
Problemy które się pojawiają to problemy z systemem operacyjnym Windows Mobile i inne sprzęty z takim systemem mają takie same problemy. Np. gubienie hasła PIN do urządzenia.

Co do GPSa, to nie zauważyłem różnicy w porównaniu z innymi urządzeniami, których używałem. Czyli zimny start to złapanie FIXa po około 30s, gorący to po około 5.
Ważne jest aby co jakiś czas robić ręczną aktualizacje 'satelit'.

Moge go kupic za 630zl po gwarancyjny, ale z pelna 2 letnia gwarancja sklepowa
Lepiej szybko mów gdzie po tyle można kupić, to ja jeszcze jednego sobie sprawię ;)
Będzie na zapas :)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
  • Sprzęt: HD2 Leo; Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2008, 12:54:26 »
tak jak w poscie powyzej - jesli ktos nie ma problemow  to siedzi cicho i bawi sie swoim sprzetem... jak cos nie gra  to sie krzyczy.....
ja po przeczytaniu kilkunastu watkow odnosnie KAISER'a tez moge odniesc wrazenie ze to jakis badziew (problemy z zamrazniem obrazu, akcereracja grafiki, cos tam z GPSem...itd itd.......) ale wiem ze to jest dobry sprzet  (od kolegow ktorzy poradzili sobie z tymi problemami)....

Co do M700 - ja go mam od prawie 2 lat i sobie bardzo chwale...a po tym jak wgralem nowy ROM od _TB_TB  to zupelny odlot.... (powinni za nogi wieszac tych programistow ETENA za skopany i za bardzo rozdymany soft).... po wywaleniu zbednego balastu jakim bym oficjalny ROM i zakupie nowej wiekszej baterii 2400 mAh ... to jest sprzet nie do poznania...NA PLUS oczywiscie..

u mnie M700 pracuje glownie jako telefon i nawigacja (Automapa) - i niech mi nikt nie mowi ze M700 to badziew, ze trzeszczy, ze kiepskie plastiki - bo tak  NIE JEST .....

pzdr. innych zadowolonych posiadaczy M700
Mike_s

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2008, 15:34:26 »
Ja też mam M700 od ponad roku, z oryginalnym WM6 + dostosowany zestaw aplikacji pod moje potrzeby. I nie narzekam. Jedyne co zmieniłem to baterię na większą. Poza tym jestem zadowolony, i zamierzam jeszcze długo korzystać z mojego Etena.
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2008, 19:07:26 »
Przylaczam sie do grona zadowolonych uzytkownikow M700 :ok:
Napisane: Wrzesień 05, 2008, 19:04:55
PS. Tez od prawie dwoch lat.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 05, 2008, 21:42:20 »
Przyłączam się do opinii zadowolonych użytkowników. Prawdopodobnie jest tak jak z każdym skomplikowanym sprzętem - najsłabszym ogniwem jest użytkownik. Jeżeli chodzi o mnie to dużo musiałem eksperymentować z softem i jeszcze więcej się nauczyć. Teraz zwykłej komórki to ja już do ręki nie wezmę. Od 1,5 roku korzystam w miarę bezboleśnie z Etena M700, najlepszy system to WM 6.1 od tb_tb

*

Offline maxdamage

• *
  • 50
  • Sprzęt: eten m700; mio168
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 05, 2008, 21:54:38 »
ja również nie narzekam na mojego m700, jak dotąd bezawaryjny, a ROM od tb daje prawdziwego kopa temu sprzętowi

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 05, 2008, 22:12:26 »
Miałem Etena M700 przez rok. Był to mój pierwszy tel. z WM na pokładzie. Pierwsze wrażenia były wyjątkowo pozytywne, ale z czasem przestałem się nim zachwycać. Często się wieszał i nie można się było do mnie dodzwonić. Robienie przelewów przez internet było tak tragicznie wolne, że wolałem zadzwonić do żony, żeby przed komputerem w domu przelała pieniążki z jednego konta na inne (edge był w zasięgu). To co podobało mi się w nim najbardziej to nagrywanie rozmów przez RESCO Audio Recorder, które w przeciwieństwie do mojego obecnego Touch pro działało. Mój eten oślepł po którymś z upadków (a przeżył ich kilkadziesiąt), został odesłany do serwisu gdzie stwierdzili zalanie wodą i kazali zapłacić za naprawę - i tak nigdy go już nie odzyskałem.
Po stracie m700 przez kilka miesięcy męczyłem się ze zwykłym telefonem, aż w końcu nie wytrzymałem i sprawiłem sobie touch pro (w porównaniu do etena o rząd wielkości lepszy). Jedyne czego teraz mi brakuje to aplikacji do nagrywania rozmów.

*

Offline TanSid

• *
  • 66
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 05, 2008, 22:29:57 »
Hmm, kilka opini pozytywny i kolejna negatywna. Zaryzykowalbym, szczegolnie, ze bedzie z gwarancja, tylko dopiero teraz zauwazylem, ze ma wolny transfer w net, a chcialbym go rowniez wykorzystac sporadycznie jako modem do lapa.
Chyba nie ma innej alternatywny z szybkim net do ~800zl z wbudowanym GPS.

Moj wizard i holux draznia mnie, nie nie ma problemu z nawigacja, szybko lapie satelity, dziala bardzo dobrze, ale jest upierdliwe. Wysiadam, wylacz nawigacje i holuxa, po drodze okazuje sie, ze przydalaby sie nawigacja, aby na piechote dojsc do x miejsca, ale modul zostal w aucie (niby mozna zabrac z soba, ale ile mam tego nosic, 2 tel., sluchawka BT, modul gps, a co ja jakis mul transportowy ;) ) Poza tym jade dluga trase ponad 20h, wizard sie rozladuje normalne przy wlaczonym gps (ekranik), modul gps, tez sie rozladuje i nalezy oba ladowac, malo wygodne.
Kupic inne PPC, jasne mozna, ale nie ta kasa i co zrobic?

Dziekuje wszystkim za udzielone odpowiedzi.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 06, 2008, 13:21:20 »
Jakbym komuś polecił to coś to bym miał nieczyste sumienie przez resztę, życia. Weź pod uwagę, że serwisu w Polsce nie ma. Każda pierdoła to wysyłka do Niemiec. Nie będę się przezbywał z zadowolonymi skoro im wszystko działa i są poprostu zadowoleni. Pora tylko przejść się po innych wątkach innych firm i tam jakoś się chwalą co poinstalowali i co im ułatwia życie a tu jakoś nie. Ciekawe dlaczego ? Dlatego, że jak to raczy działać to jest przeciętne zaledwie ?
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 06, 2008, 21:05:06 »
@baciarek:

piszesz same bzdety .... poczytalem chwile co wypociles w ciagu kilku ostatnich miesiecy i widze ze masz po prostu pecha .... wylewasz swole zale i pretensje od pol roku na wadliwego prawdopodobnie etena a potem przez takich wlasnie ludzi na forum idzie fama ze M700 to zlom..... ja nie pisze peanow na temat  mojego egemplarza bo po prostu chodzi BEZ PROBLEMOW prawie 2 lata - w zyciu nie byl w serwisie i nie mialem takich problemow jakie "soczysto opisujesz" na forum ...jak ci sie nie podoba  to po prostu SPRZEDAJ DZIADA i tyle.....a nie siej dezinformacji....

Czy gdybym kupil najnowsze BMW albo VW lub TOYOTE ...i w moim egzemplarzu pernamentnie przepalalaby sie zarowka cofania  to mialbym prawo na wszelkich formach pisac bzdety: jakie te auta sa awaryjne, wstrenie przemyslane i ogolnei jaki to zlom??????? .......pomysl troche chlopie zanim znowu napiszesz kolejny (zalosny) post ... pozbadz sie tego teleofnu i daj sobie spokoj......

Do tej pory malo sie odzywalem na forum ETENa  ale takie wlasnie posty mnie wkur#$%^ ..... musialem to napisac......

pozdrawiam wszystkich zadowolnych posiadaczy M700 :)
MIke
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 06, 2008, 21:08:20 wysłana przez Mike_S »

*

Offline nitro_67

• *
  • 64
    • GreenLemon
  • Sprzęt: HTC Balckstone
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 06, 2008, 21:39:02 »
Ahh eten. m700 jest ok jesli troche przy nim pogrzebac. etenowski soft jest kiepski i nie da sie tego uzywac, natomiast romik od TB zmienia etena nie do poznania. Wifi bluetooth bez najmniejszych problemow. Gps jest niesamowicie czuly szybki i bardzo stabilnie trzyma sygnal nawet w trudnych warunkach(zlapal fixa nawet w samolocie gdy siedzialem przy przejsciu i zajelo mu to jakies 5 min.). Soft mozna poprawiac za producentem, niestety nie da sie tego zrobic z obudowa, a ta jest kiepska. Trzeszczy, gumka z tylu odpadla po miesiacu a lusterko zostalo tak zarojektowane ze jest glownym punktem podparcia. Jednak telefon to nie wszystko. Najgorszy moim zdaniem jest serwis ktory odsyla sprzet nieprawiony i w gorszym stanie niz sie wyslalo (z mojego doswiadczenia). Generalnie jesli zmienimy soft i sprzet dziala to jest ok. i

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 07, 2008, 18:00:01 »
@baciarek:

piszesz same bzdety .... poczytalem chwile co wypociles w ciagu kilku ostatnich miesiecy i widze ze masz po prostu pecha .... wylewasz swole zale i pretensje od pol roku na wadliwego prawdopodobnie etena a potem przez takich wlasnie ludzi na forum idzie fama ze M700 to zlom..... ja nie pisze peanow na temat  mojego egemplarza bo po prostu chodzi BEZ PROBLEMOW prawie 2 lata - w zyciu nie byl w serwisie i nie mialem takich problemow jakie "soczysto opisujesz" na forum ...jak ci sie nie podoba  to po prostu SPRZEDAJ DZIADA i tyle.....a nie siej dezinformacji....

Chyba sam siejesz dezinformację - ja bym miał jednak nieczyste sumienie jakbym polecił komuś ten szajs i tyle. Po drugie takich jak ja jest przeważająca ilość w dziale m700 tego tez nie zauważyłeś zaślepiony wspaniałym działaniem swojego sprzętu. Jakbyś wnikliwie czytał to co napisałem to byś wiedział, że to będzie mój trzeci eten ( nie z własnej woli tylko już poprostu drugi raz wymieniony na nówkę przez producenta), a takich jak ja co wymienili go kilka razy na nówkę jest też kilku tutaj w tym moderatorzy tego forum - trzeba tylko poświęcić trochę czasu na przeczytanie nie tylko moich postów bo to łatwo zrobić tylko wszystkich co mają z nim problemy.

Czy gdybym kupil najnowsze BMW albo VW lub TOYOTE ...i w moim egzemplarzu pernamentnie przepalalaby sie zarowka cofania  to mialbym prawo na wszelkich formach pisac bzdety: jakie te auta sa awaryjne, wstrenie przemyslane i ogolnei jaki to zlom??????? .......pomysl troche chlopie zanim znowu napiszesz kolejny (zalosny) post ... pozbadz sie tego teleofnu i daj sobie spokoj......

I tu jesteś milion razy bardziej żałosny niż ja. Jeśli ja jestem żałosny bo narzekam na to że mi telefon leży non stop w serwisie to ty bijesz rekordy ciasnoty umysłowej w porównaniu do mnie.
Zauważ, że ja nie narzekam na to że coś lekko wolniej chodzi niż innym czy, że słabiej latają fixy w GPS czy, że ogólnie urządzenie jest mało wydajne tylko na to, że nie moge z niego korzystać, z powodów czysto technicznych.

Do tej pory malo sie odzywalem na forum ETENa  ale takie wlasnie posty mnie wkur#$%^ ..... musialem to napisac......

I dobrze robiłeś - pasowało by , żebyś dalej kontynuował to co dobrze ci wychodziło do tej pory .......
Pewnie nie odzywałbym się też gdyby było wszystko wporządku ale jest inaczej i będe przestrzegał ludzi przed badziewiem i wrzucaniem kasy w błoto.

pozdrawiam wszystkich zadowolnych posiadaczy M700 :)
MIke

Prześledź jeszcze raz posty ludzi, którzy wtopili kasę i napisz im to każdemu osobiście jak jesteś wspaniale zadowlony
Będziesz miał dużo roboty
NARA
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2008, 18:02:55 wysłana przez baciarek »

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 07, 2008, 19:45:53 »

Czy gdybym kupil najnowsze BMW albo VW lub TOYOTE ...i w moim egzemplarzu pernamentnie przepalalaby sie zarowka cofania  to mialbym prawo na wszelkich formach pisac bzdety: jakie te auta sa awaryjne, wstrenie przemyslane i ogolnei jaki to zlom???????

Nie odniosłem się jeszcze do tej bzdury - widze, że jesteś przynajmniej pod względem mentalnym dzieciak. Akurat jak w jakimś aucie coś permanentnie się psuje to zazwyczaj dowiesz się tego na porządnych forach bo ludzie będą o tym pisać. I nie gra roli czy będzie to żarówka od światła cofania, wahacz czy cokolwiek innego. Ale jeśli była by to rzecz, która uniemożliwiała by normalne korzystanie z samochodu to pisali by o tym aucie jednak nie najlepiej. I teraz analogia (trudne słowo) : mi pobyty tego szajsu w Niemczech nie pozwalają z niego korzystać. Przemyśl to jeszcze raz co popisałeś - bo większych pierdów nie czytałem.

Zdaje sobie sprawę, że krytycznie opisuje ten szajs ale w mojej sytuacji, którą zawsze opisuję nie mam innego wyjścia i będe nadal wszystkim odradzał zakupu czegokolwiek tej firmy.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 07, 2008, 22:18:38 wysłana przez baciarek »

*

Offline Mike_S

• *
  • 67
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 08, 2008, 14:33:49 »
@Baciarek

dla mnie temat jest zamkniety .... ty masz swoje racje, ja mam swoje i nie zmienie zdania ze M700 to dobry i bezawaryjny sprzet (przynajmniej w moim przypadku i czterech znanych mi ludzi).....

Mike

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 08, 2008, 15:28:43 »
to ty bijesz rekordy ciasnoty umysłowej w porównaniu do mnie.

Panowie na początku spokój, bo jak dalej będzie tryskało tu taką agresją wzajemną, to wątek trzeba będzie zamknąć. Poglądy nawet te negatywne o sprzęcie można wymieniać ale bez agresji i wzajemnego obrażania się.

[...]a takich jak ja co wymienili go kilka razy na nówkę jest też kilku tutaj w tym moderatorzy tego forum

Kogo dokładnie masz na myśli?
Mój Eten działa od półtora roku i nie był wymieniany!  :E

Miałem Etena M700 przez rok. [...] Robienie przelewów przez internet było tak tragicznie wolne [...] (edge był w zasięgu).

A nie sądzisz, że powodem wolnego działania był właśnie zasięg EDGE (tylko EDGE) a nie powolność sprzętu?
Ja codziennie używam M700 do połączeń z internetem i faktycznie na EDGE nie chodzi rewelacyjnie, ale jest to winą starej technologii jaką jest EDGE. Na WiFi śmiga, że aż miło i można spokojnie przeglądać strony. Dlatego w tym wypadku nie ma co zwalać na powolność ETENa tylko na technologię EDGE!
Napisane: Wrzesień 08, 2008, 15:16:25
Dodam, że notebook z modemem EDGE i w zasięgu też chodzi wolno.  :P
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 08, 2008, 23:28:22 »
to ty bijesz rekordy ciasnoty umysłowej w porównaniu do mnie.

Panowie na początku spokój, bo jak dalej będzie tryskało tu taką agresją wzajemną, to wątek trzeba będzie zamknąć. Poglądy nawet te negatywne o sprzęcie można wymieniać ale bez agresji i wzajemnego obrażania się.

[...]a takich jak ja co wymienili go kilka razy na nówkę jest też kilku tutaj w tym moderatorzy tego forum

Kogo dokładnie masz na myśli?
Mój Eten działa od półtora roku i nie był wymieniany!  :E

Mam na  myśli np tych Panów:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=95598.150

Co do obrażania to jakoś musiałem odnieść się do słów, że jestem żałosny z powodu tego, że mój Eten nie działa - więc sorry za to.

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 09, 2008, 07:32:51 »
Witam.
Plusy :
- cena
- rom _TB_TB
- dobry GPS

Wady ( WM ):
- wyciekajaca pmiec
- jak jest haslo zabezpieczajace i padla bateria zostaje HR
- lag przy odbieraniu polaczen ( ok 1s od nacisniecia sluchawki mija az ktos cie uslyszy )

Wady ETENA:
- skopany soft calkowicie
- poroniony serwis ( dwa razy w naprawie - ta sama usterka -po 1 wizycie wrocil nie naprawiony )
- gorsze wykonanie od HTC
- slaba jakosc rozmow glosowych

Jak ktos chce kupic urzadzenie i liczy sie z kosztami - mozna zaryzykowac.
Jak ktos moze wydac wiecej kasy/nie ma zaciecia do kombinowania z wymiana softu-zeby urzadzenie dzialalo/chce miec spokoj - lepiej wybrac cos innego - np. HTC

*

Offline wojtek_p

• *
  • 60
    • elektronika analogowa
  • Sprzęt: Eten Glofiish M700 + 6GB micro SD
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 09, 2008, 08:45:31 »
Ja mam ponad rok M700 mi jestem zadowolony, odinstalowałem tylko niepotrzebny soft a zainstalowałem to co ułatwia życie :) czyli oprogramowanie z SPB . ROM mam oryginalny 6.0, kiedyś dokupiłem nakładkę polską ale szybko wyrzuciłem bo mi sie sprzęt wieszał więc wydałem niepotrzebnie ok.100zł. Zaqliczyłem jeden serwis zwiazany z gniazdkiem słuchawkowym ale jak wiem to jest problem nietylko Etenów. Przy czym na serwis nie narzekam jedyne zę trwało to ok 3 tyg. Ale sprzet wróciuł w takim stanie jak wysłałem a naprawa polegała na wymianie plyty. Głównie korzystam z GPS telefonu i dostępu do netu jeśli nie mam innej możliwości. Jak dla mnie jest to dobry sprzęt a GPS z Automapa jest świetny.
Wojtek

*

Offline TanSid

• *
  • 66
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 10, 2008, 21:56:37 »
Dzieki za opinie na tak i nie. Jak dla mnie najwiekszy minusem jest wolny net na M700. Okazja cenowa nowki za 630zl przeszla mi kolo nosa. Mam czas na zakup. Dzieki waszym opinia, doszedlem do wniosku, ze za okolo 650zl warto kupic nowke, nie warto kupowac uzywki bez gwarancji i w wyzszej cenie.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 10, 2008, 22:37:20 »
Wolny net to pojęcie względne... zależy z czego dokładnie korzystasz.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 10, 2008, 23:33:15 »
Wolny net to pojęcie względne... zależy z czego dokładnie korzystasz.
I zależy czy korzystamy przez EDGE czy WiFi ;)
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline TanSid

• *
  • 66
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 10, 2008, 23:36:13 »
Chodzi o wykorzystanie jako modemu do lapa, o czym wspomnialem poprzednio.

*

Offline BliSki

• 1059
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 11, 2008, 08:47:12 »
Chodzi o wykorzystanie jako modemu do lapa, o czym wspomnialem poprzednio.
Wolny net przy wykorzystaniu tego modelu (M700) jako "modemu" jest normą, bo ten sprzęt ma tylko EDGE. Więc nie jest to wadą sprzętu tylko ograniczeniem technologii EDGE.
Napisane: Wrzesień 11, 2008, 08:45:03
Jeżeli zależy nam na wykorzystaniu sprzętu jako "modemu" do notebooka, to trzeba wybrać sprzęt posiadający HSDPA.   :E
Pozdr, (R) BliSki. (tm)

*

Offline TanSid

• *
  • 66
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 11, 2008, 09:27:41 »
Net nie jest az tak wazny, od czasu do czasu tylko wykorzystam w trasie do www. Cena gra glowna role, za ~600zl (nowke) warto, za ~800zl juz nie bardzo, TyTn II mozna miec z gw. za 900 Jesli uda mi sie znow namierzyc nowke za ~600zl to zaryzykuje i wezme M700, jak nie to poczekam i doloze do ...

W kadym badz razie z opini za i przeciw, widac, ze mozna trafic na felerny model, dlatego tak wazna jest gwarancja. Jednak rowniez z Waszych slow widac, ze ogolnikowe stwierdzenie, iz Eten jest totalnym gniotem jest mocno przesadzona.

« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 11, 2008, 17:00:18 »
jesli moge sie przylaczyc wiec:
+ za dołaczone dodatkowe oprogramowanie eten'a
- za badziewne wykonanie.

Jedno piórko (góra jego) ufajdała się (ulamala) po 3 dniach
Drugie piórko jak narazie smiga ok

Jakos plastików jest marna.
Z resztą to nie tyko moje zdanie ale innych uzytkowników.
Odbłyslnik (lusterko) obok lampy starło się po ok miesiącu uzytkowania
Po bokach poprzecierana farba do gołego plastiku.

Jesli chodzi o działanie to nie mogę narzekać bo zwłaszcza gps funkcjonuje wysmienicie.
Na Mio P550 czasem cuda sie z gps dzieją a na M700 wszystko smiga ok
Ostatnio zapodałem karte 8GB i również nie mam kłopotów

Tak wiec z mojej strony minus za jakość plastików i tylko tyle.