Eten M700 a hands-free Pioneer 55BT - delikatnie mówiąc, lipa...

• 3 Odpowiedzi
  • 662 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten M700 a hands-free Pioneer 55BT - delikatnie mówiąc, lipa...
« dnia: Październik 03, 2007, 20:28:46 »
Witam
jak w temacie mam Pioneera DEH 55BT. dziala jako zestaw hands-free - a przynajmniej powinien dzialac. problem jest z tym, ze rozmowca caly czas slyszy echo podczas rozmowy. myslalem, ze problem tkwi w pioneerze, jakkolwiek po jego odbiorze z gwarancyjnej naprawy nie stwierdzilem poprawy... postanowilem wiec przetestowac polaczenie z innym aparatem - SE K700. Okazalo sie, ze dziala bez jakiego kolwiek problemu! teraz jestem juz pewien, ze to wina softu w etenie (BTW. Pioneer+Eten= brak info o baterii, sile sygnalu na wyswietlaczu).
Czy jest na to jakas rada - zmiana softu obslugujacego BT czy cus...???
jezeli ktos wie badz tez borykal sie z podobnym problemem to prosze o rade.

dzieki

pozdrawiam

P.S.
K700 sam laczy sie z Pionkiem, wyswietla stan baterii, sygnalu i ogolnie jest lepiej...
M700 trzeba manualnie podlaczac, jest echo oraz ogolnie lipa...

Odp: Eten M700 a hands-free Pioneer 55BT - delikatnie mówiąc, lipa...
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2007, 08:46:34 »
Mam to samo z ETEN X500+ i Nokia CK-1W. Napisałem do ETENA, odpowiedzieli,że zgłosi się do mnie specjalista z działu serwisu, ale cisza! Oprogramowanie ETENA jest delikatnie mówiąc spieprzone. 

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2007, 09:56:24 »
dlatego moze najlepsza propozycja bedzie zrobienie hard reset i podczas ladowania sie windowsa kiedy system chce zainstalowac oprogramowanie ETEN'a zatrzymac instalcje i nie instalowac ich oprogramownaia.

ja tak zrobielm ale nie sprawdzalem jak dzia to z pionkiem bo takowego nieposiadam

ale pda dziala o wiele szybciej i chyba trzyma dluzej na bateriii

pozdrawiam
Tomi

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2007, 18:34:52 »
witam

zatem co zainstalowac w miejsce oryginalengo? jakies sugestie?