M700 AutoMapa ??????

• 8 Odpowiedzi
  • 1181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M700 AutoMapa ??????
« dnia: Grudzień 13, 2007, 08:59:30 »
Pierwsz instalacja i brak dźwięku w Automapie o co chodzi ??????
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2007, 09:02:06 wysłana przez Grzegorz F »

Odp: M700 AutoMapa ??????
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 13, 2007, 22:26:39 »
Hmm

Skoro instalacja przebiegła prawidłowow...
wybrałeś "głos - prowadzącego"...
nie wyciszyłeś Etena...
powinno chodzić.

OK.

Automapa po pierwszej instalacji pracuje prawidłowo.
Wina leży raczej po stronie użytkownika. Jeśli nic nie mieszasz w ustawieniach to program powinien powitać Cie głosem "deflaut" a później jak chcesz ale napewno ktoś się odezwie.
Wyznacz dowolą trasę i poczekaj na odgłosy z programu.

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 15, 2007, 18:40:50 »
Heh, ja mam tak:
włączam automapę i mam sparowany m700 z radioodtwarzaczem przez BT. Automapę zainstalowałem sobie na karcie.

jeżeli nie używam GŁOSU autopilota i opisów przy alarmowaniu o POI, to urządzenie pracuje w miarę ok.
W przeciwnym wypadku gubi trasę, nie pokazuje aktualnej pozycji, krótko mówiąc - kicha.

Brak głosu pilota może być też objawem jakby "wewnętrznego zwisu" automapy, czyli nawiguje, ale już nie pozwala wybrać jakiejś opcji.

Wszystkie te przypadki przeżyłem w ciągu ostatnich 10 dni od zakupu AM i m700.

Można się domyślać, że m700 mam zbyt ubogą konfigurację do poprawnej obsługi automapy, bądź też nie radzi sobie z podziałem zasobów miedzy programami działającymi w tle za mało pamięci.
Będzie jeszcze gorzej, bo automapa się rozrasta o nowe funkcje i nie wiadomo czy się cieszyć czy  :-|

*

Offline mikeghost

• *
  • 65
  • Sprzęt: ETEN X600
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2007, 20:54:05 »
Grzegorz F, spróbuj tak: w AutoMapie Menu->Ustawienia->Komunikaty - "odhacz" automapa obsługuje głośność.

U mnie pomogło.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2007, 10:59:03 wysłana przez mikeghost »

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 17, 2007, 21:57:57 »
Grzegorz F, spróbuj tak: w AutoMapie Menu->Ustawienia->Komunikaty - "odhacz" automapa obsługuje głośność.

U mnie pomogło.
Niesamowite, u mnie też pomogło, choć wystarczy kilka odebranych telefonów i AM zaczyna się ślimaczyć.

dzięki mikeghost

zdroofko
daszek

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2007, 20:57:50 »

U mnie pomogło.
Pomogło

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 21, 2008, 11:52:08 »
Troszkę z innej beczki, ale dotyczy problemów z prawidłowym działaniem AM 4.1. Dwa dni temu jechałem z punktu "A" do "Łodzi" ponad 450 km opierając sie na komendach "Hołka" i wszystko było miodzio ale w Zgierzu gdy naprawdę zacząłem jej potrzebować (nie znam Łodzi - a potrzebowałem do samego centrum) - widzę że nawigacja jest zamrożona tzn. "Hołek" gada a obraz jest zamrożony h.. wie od jakiego już czasu (nie zwracałem wcześniej uwagi bo droga prosta "Hołek" gadał i wyglądało na miodzio). Musiałem zjechać na boczek żeby zastosować SR bo inaczej  za "Chiny" nie chciał wrócić do życia, no i ponowne ustawienie trasy. W drodze powrotnej też mi dwa razy taki numer wykonał ale to już mniej ważne bo drogę znałem. Nie miałem żadnych telefonów po drodze, nic dodatkowego nie było włączone (poza zasilaniem z zapalniczki) POI ustawione tylko na Fotokarabiny, przenośne, możliwe kontrole oraz LPG. Wolnego RAM-u ok. 13 MB - w czym problem ??  :shock:
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2008, 18:41:48 wysłana przez Chomeini »
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 21, 2008, 19:46:21 »
W wersji 4.5.3 nic się nie dzieje, zainstaluj. Chyba, że nie możesz  :evil: bo nie masz oryginału
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2008, 10:50:53 »
No właśnie nie bardzo mogę  :P
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....