jak zmienić plik DAT na BIN

• 3 Odpowiedzi
  • 5176 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline paki

• 15
jak zmienić plik DAT na BIN
« dnia: Lipiec 10, 2009, 23:44:45 »
Witam wszystkich.
Mam poważny problem a jestem zielony naczytałem się na tym forum i chciałem sprawdzić czy też potrafie(uwalić) przy próbie wgrania nowego ROM-u do ETEN M700 komp zrobił restart po pobraniu aktualizacji i fon padł mam tylko strone startową na której wyświetla "glofiish M700" poczytałem i muszę zmienić rozszerzenie pliku DAT na BIN a nie wiem jak tego dokonać proszę o pomoc a najlepiej jak wgrać nowy rom najlepiej krok po kroku
za każdą pomoc dziękuję

Edit by BliSki
Poprawa pisowni.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 12:05:26 wysłana przez BliSki »

*

Offline Kielich

• ROM Maker
  • 487
    • o mnie
  • Sprzęt: HTC Touch HD
Odp: jak zmienić plik DAT na BIN
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2009, 00:01:06 »
Zmień temp dat na temp.bin klikając na pliku raz i wciskając F2 lub po chwili drugie kliknięcie ale na nazwie a znie na ikonie...
Jęsli ikona się nie zmieni, to masz ukryte rozszerzenia znanych plików w opcjach Windowsa...
Zmień je otwierając jakijolwiek katalog, a następnie z górnych menu wybierz narzędzia/opcje folderów...
Widok i odznacz opcję: Ukryj rozszerzenia znanych plików

Mam nadzieję, że pomogłem
Niemożliwe rzeczy załatwiam od ręki, na cuda trzeba trochę zaczekać...

*

Offline paki

• 15
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2009, 00:34:15 »
Wydaje mi się że tak pomogłeś plik zmienił się z DAT na PLIK nie wiem czy to jest to samo
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2009, 12:06:08 wysłana przez BliSki »

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2009, 08:10:29 »
inny sposób zmiany pliku dat na bin
dodajesz plik dat do archiwum za pomocą winRARa, potem otwierasz utworzone archiwum prawym przyciskiem myszy klikasz na plik.dat wybierasz zmień nazwę, dat zamieniasz na bin, klikasz w dowolnym miejscu na pulpice żeby zapisały się zmiany, następnie wypakowujesz archiwum i masz już plik.bin