Jak usunąć office mobile z Etena 700

• 6 Odpowiedzi
  • 1549 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak usunąć office mobile z Etena 700
« dnia: Lipiec 11, 2009, 23:52:10 »
Witam wszystkich,
mam pytanie jak usunąć offica z Etena 700 albo w ogóle  jak zwiększyć pamięć  główną w Etenie bo pomimo że  instaluje większość aplikacji na karcie SDMC to jednak w pamięci głównej zostało już tylko  6 MB i czasami mi  wyłącza  poda z powodu braku pamięci?
Z góry dziękuje
osowek

*

Offline Cieszak

• 13
  • 100% Cieszaka
  • Sprzęt: Eten M700
Odp: Jak usunąć office mobile z Etena 700
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2009, 22:51:36 »
O ile nie instalowałeś jakiejś aktualizacji office'a to go nie usuniesz bo jest w ROMie (więc nawet Ci miejsca nie zajmuje).
Jeśli masz oryginalny rom to możesz wgrać sobie [Eten M700] WM6.1 ENG by _TB_TB_ (ver 1.2.7z), będziesz miał ok dwa razy więcej wolnego miejsca niż w oryginalnym (i przy okazji dużo sprawniejszy soft)
:)

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:04:40 »
O ile nie instalowałeś jakiejś aktualizacji office'a to go nie usuniesz bo jest w ROMie (więc nawet Ci miejsca nie zajmuje).
Jeśli masz oryginalny rom to możesz wgrać sobie [Eten M700] WM6.1 ENG by _TB_TB_ (ver 1.2.7z), będziesz miał ok dwa razy więcej wolnego miejsca niż w oryginalnym (i przy okazji dużo sprawniejszy soft)

Dzięki serdeczne, :)
a powiedz mi jeszcze czy są jakieś problemy z tym softem i czy dobrze rozumiem ze potem należy wgrać Auto mapę od nowa . Poza tym  jednak bardzo jestem zadowolony z  możliwości synchronizacji z Outlookiem i w związku z tym  czy ta funkcja będzie niedostępna?
Pozdrawiam

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:13:29 »
Wgranie nowego ROMu wiąże się z wyczyszczeniem wszystkiego co masz na urządzeniu do zera i wgraniu świeżego systemu. Będziesz musiał zainstalować jeszcze raz nie tylko Automapę ale też i wszystkie inne programy które używasz. Zrób też wcześniej przynajmniej backup danych PIM.

Synchronizacja będzie działać, będzie Ci działać wszystko, a przy tym sprzęt będzie chodził żwawiej a pamięci Storage będziesz mieć ponad 70 MB  :ok:  Pobrać możesz np. stąd.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Cieszak

• 13
  • 100% Cieszaka
  • Sprzęt: Eten M700
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:16:53 »
Z automapą to właściwie nie wiem, możliwe że nie będzie trzeba reinstalować, bo wszystko oprócz skrótów w menu jest na karcie. Ewentualnie uruchomić instalator żeby zainstalował jeszcze raz aplikację (a mapy pozostawić)
:)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:19:03 »
Fakt, może się to udać. Ja przy zmianie ROMu bym sobie to jednak i tak zainstalował od nowa "na czysto", ale można spróbować ;)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 16, 2009, 21:53:11 »
Fakt, może się to udać. Ja przy zmianie ROMu bym sobie to jednak i tak zainstalował od nowa "na czysto", ale można spróbować ;)

Dzięki wielkie a co sądzicie o tej nowości?

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=139962.0