Internet przez bloototh i PDA z WM6 i kartą iPlus

• 1 Odpowiedzi
  • 1976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet przez bloototh i PDA z WM6 i kartą iPlus
« dnia: Kwiecień 19, 2008, 17:19:00 »
Nie mogę uruchomić Internetu na laptopie poprzez ETEN M700 z WM6 i kartą iPlus używając połączenie Bluetooth.

Gdy PDA jest podłączony kablem USB wszystko działa OK. Sam Bluetooth między laptopem z BT na USB i PDA pracuje też dobrze, zarówno przy wymianie plików, jak i z Active Sync. Używam oprogramowanie Bluesoleil 5. Po kliknięciu Connect w Internet Sharing na PDA i następnie Personal Area Network w Bluesoleil połączenie zostaje ustanowione i nadany jest IP 192.168.0.170. Internet Sharing pokazuje też, że jest połączenie, czyli tak, jak przy podłączeniu kablem. Niestety Internet nie działa, zewnętrzny "ping" również nie działa.

Przejrzałem dotychczasowe wyjaśnienia i umożliwiły one dojście do tej sytucji, którą opisałem. Znalazłem też pytanie o to samo (poniżej) - bez odpowiedzi.

Cytat z http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=55157.90, odpowiedź pogo1975 z Luty 08, 2007, 21:43:52:
"Cytat: "cncKarol"
Witam
2- mam iPlusa simdate- czy może mi ktoś powiedzieć co trzeba zrobić aby połączyć palma z laptopem i takw syzstko ustawić abyEten służył jako modem GPRS dla laptopa?
Karol

Akurat też z tym walcze i o ile po USB to chodzi to za nic swojego hpka nc6120 nie mogę zmusić do współpracy po bluetooth
Powinieneś ustawić połączenie na pockecie (mnie się orange automatycznie skonfogirował nie wiem skąd widocznie eten ma standardowe wpisy dla sieci)
po ustawieniu połączenia i sprawdzeniu czy na pockecie masz internet, może sz użyć aplikacji Internet Sharing Start->programs->Internet sharing
wybierasz rodzaj połączenia z pc na USB i poniżej nazwę połączenia internetowego pocketa dajesz connect i działa
a jakby ktoś wiedział co może być że bluetooth nie działa w ten sposób to będe wdzięczny  (adres dostaje tylko nawet pocketa pingnac nie moge po USB chodzi)"

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
Odp: Internet przez bloototh i PDA z WM6 i kartą iPlus
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 20, 2008, 14:40:00 »
Czy w Start => Programs => Internet Sharing wybrałeś odpowiedni rodzaj połączenia?
Masz tam do wyboru: USB lub BlueTooth.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.