ETEN M700 - znikajace ustawienia gprs, mms i word completion po soft-resecie

• 8 Odpowiedzi
  • 1224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam, od miesiaca posiadam ETENA M700 z WM6 i mam z nim pewien problem - po kazdym softresecie kasuja mi sie ustawienia polaczen gprs i mms. Dodatkowo do listy automatycznie dodaja mi sie pozycje erainternet i eramms, pomimo to ze je ciagle kasuje to po softresecie zawsze wracaja. Co ciekawe mam karte heyah. Poaztym po softresecie wraca mi takze opcja word completion, mimo to ze ja odznaczam. O ile na poczatku jeszcze nie tak bardzo mi to przeszkadzalo, to teraz stalo sie to dla mnie bardzo irytujace, co moge zrobic aby te ustawienia sie po prostu zachowaly na stale ?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: ETEN M700 - znikajace ustawienia gprs, mms i word completion po soft-resecie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2007, 21:12:34 »
Czy jest możliwość, że dopuszczasz do całkowitego rozładowania się baterii? Wtedy część ustawień rzeczywiście potrafi znikać. Napisz czy dzieje się tak nawet gdy bateria cały czas była wystarczająco naładowana.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

Odp: ETEN M700 - znikajace ustawienia gprs, mms i word completion po soft-reseci
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2007, 22:08:45 »
Czasami dopuszczam do całkowitego rozładowania baterii, lecz te ustawienia znikają nawet wykonując softreset przy np 80% nałądowaniu baterii.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
Odp: ETEN M700 - znikajace ustawienia gprs, mms i word completion po soft-reseci
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2007, 01:28:07 »
IMHO to powinno być w fakach...
Z moich ( i nie tylko) doświadczeń wynika, że softreset jest niegroźny dla danych, ale po uprzednim wyłączeniu (standby) etenika.

Robimy "power", czekamy 20 sek. i następnie dziurkujemy w kierunku softresetu.

Jeżeli zrobimy softreset w biegu maszynki, to niestety możemy pogubić ustawienia maili POP3, parowania BT, konfigurację wifi i pare innych dupereli. Dzieje się tak czasami przy utracie prądu i zjazdu systemu do wymuszonego shutdowna.

Odp: ETEN M700 - znikajace ustawienia gprs, mms i word completion po soft-resecie
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2007, 11:16:53 »
Wiec robie zle softreset bo zawsze robilem go w locie, nie wylaczajac sprzetu. Sprobowalem przed chwila zresetowac urzadzenie tak jak napisal bobas007 i ustawienia i tak sie poprzestawialy :/ Wczesniej tego nie napisalem ale to nie jest tak ze ustawienia gprs i mms mi calkowicie znikaja, tylko do polaczen ktore sam dodalem (heyahinternet i heyahmms) dodaja mi sie automatycznie polaczenia erainternet, eramms i kilka innych ery i wszystkie sa jako domyslne ustawienia wtedy. Word Completion zas zawsze powraca do ustawien domyslnych - czyli jest wlaczone. Nie zuwazylem gubienia innych danych (raz jedynie ustawienia wifi, ale to bylo spowodowane wlasnie zlym resetem).

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2007, 16:50:44 »
Wiec robie zle softreset bo zawsze robilem go w locie, nie wylaczajac sprzetu. Sprobowalem przed chwila zresetowac urzadzenie tak jak napisal bobas007 i ustawienia i tak sie poprzestawialy :/ Wczesniej tego nie napisalem ale to nie jest tak ze ustawienia gprs i mms mi calkowicie znikaja, tylko do polaczen ktore sam dodalem (heyahinternet i heyahmms) dodaja mi sie automatycznie polaczenia erainternet, eramms i kilka innych ery i wszystkie sa jako domyslne ustawienia wtedy. Word Completion zas zawsze powraca do ustawien domyslnych - czyli jest wlaczone. Nie zuwazylem gubienia innych danych (raz jedynie ustawienia wifi, ale to bylo spowodowane wlasnie zlym resetem).

Usuń program GPRS Wizard 3.0 i będzie po problemie.
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 11, 2007, 19:39:51 »
oldzie dzięki bardzo, pomogło :) Czyli problem gprs i mms rozwiązany. Nadal jednak Word Completion wraca do ustawień domyślnych po każdym softresecie :/ Da sie coś z tym zrobić ?

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 11, 2007, 21:12:14 »
Teoretycznie...
Poczytaj mój post w przyklejonym X500 FAQ

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 11, 2007, 21:36:01 »
Działa ! Zainstalowałem patcha tak jak zalecił _TB_TB_ i wszystko jest teraz jak należy :)  Dzięki wszystkim Wam za pomoc :)