Witam,
Kilka istotnych informacji do dyskusji:
1) /dotyczy wypowiedzi Sebastian_T/ Otóż przy rejestrowaniu się na stronie Etena i wpisywaniu Serial Number należy zwrócić uwagę, żeby model urządzenia był własciwie wybrany, czyli nasz M700 (ostatni z listy). Od tego zalezy ile znaków nalezy wpisać. Domyślnie na liście podpowiada się inny model tj pierwszy z listy. A numer do wpisania jest np na pudełku, ale tez na paierowej okładce płyty. Poza tym na ekranie w miejscu obok jest też opcja wybrania numeru czterocyfrowego. Ja zzostawiłem dziwne znaczki tj pierwszą pozycję, ale właściwie to chyba chodzi o ten numerek przy włączaniu Etena (tj po resecie). Pierwsza linijka ostatnie cysfry. Ewentualnie tez jest na papierowej okładce płyty. Przy uzyskiwaniu Activate Key nalezy pamiętać że Eten ID to jest email ktory wpisaliśmy an początku.
2) Jeśli chodzi o napotykane przez niektórych problemy przy ActivSync 4.5. U mnie też mówił, że nie ma połączenia. Przeinstalowywałem wszystko kilkukrotnie. Nie dawałao się długo (na XP) aż w końcu zainstalowałem Service Pack2 (miałem standartowo SP1). Od tego momentu ruszyło

Ogólnie zdążyłem stracić na 20-minutowa operację cały dzień bo napotykając błędy z połączeniem przeinstalowywałem ActivSynca, przeinstalowywałem Windowsa, robiłem HR-y na Etenie, a do tego wcześniej backupy wszystkich danych i inne jakies testy. Właśnie Eten instaluje mi aplikacje i zaraz zobaczę jak to wygląda!
Pzdr
Napisane: Maj 15, 2007, 20:39:04
No to u mnie takie spostrzeżenia:
- Ogólnie po pierwszym włączeniu wszedłem w zakładki ustawienia. Przechodzenie do kolejnych trwało chyba nawet dłużej niz poprzednio. Jednak jak zrobiłem to ponownie to już bez opóźnień, znacznie szybciej.
- Pamięci wolnej jest: Storage 39,87, Program: 30,33.
- Ikonki wydają mi się trochę inaczej wyglądać, niektóre są jakby bardziej kolorowe. Niestety nie mam teraz WM5 i nie moge porównac ekran po ekranie.
- Na zakładce programy mam 14 ikonek aplikacji i 5 folderów. Nie pamiętam ile było wcześniej. Wymienię bo chyba widze braki. Są: Voice Commander, ActSync, Kalkulator, FieExpl, Intern Share, Notes, Pict & Video, search, Tasks, Wind Live Mess, windows Live, Windows Media, Windows Update, Wireless Manager. NIE WIDZE: Word, Excel, PdfReader

? (OK, znalazłem w pulpicie M-mobile)
- Na zakładce 1 ustawienia jest 8 ikonek, na 2 jest 15 (m.in Encryption)
- Rozwijanie menu i przechodzenie do funkcji rzeczywiście działa bez opóźnienia, zupełnie od razu
- Ale przelaczanie widoków kalendarza (z dziennego na tyg itd) juz ma pewne opzonienie.
- Po uruchomieniu Worda i wysuwaniu klawiatury ekran przelacza sie chyba tyle czasu jak poprzednio tzn nie od razu, ale w miare szybko, pewnie jak sie urzadzenie zamuli to troche jeszcze zwolni
- Pisanie w Wordzie, znaki pojawiaja sie bez szczegolnych opoznien, ale nie ma sie takiej pewnosci ze wyprzedza klikanie. Nie wykluczone ze z czasem predkosc zmaleje :/
To tyle na teraz!