Glofiish M700 i internet

• 3 Odpowiedzi
  • 838 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline PabloNT

• 24
  • Eten X800
  • Sprzęt: Glofiish x800 eten
Glofiish M700 i internet
« dnia: Październik 02, 2007, 22:17:05 »
Witam
Mam pytanie czy mozna polaczyc  M700 z internetem za posrednictwem kabla USB z Notebook'iem na ktorym jest slałe łacze i staly IP adress

Z WIFI lacze sie bezproblemo w kafejkach ale czy jest to mozliwe z kablem USB ???? a jezeli tak to jak ????

z gory dzieki i Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 02, 2007, 22:19:50 wysłana przez PabloNT »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Glofiish M700 i internet
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2007, 08:48:43 »
Jeśli uda Ci się nawiązać połączenie przez ActiveSync (za pomocą USB) pomiędzy M700 i notebookiem podłączonym do internetu to będziesz miał internet również w M700.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 04, 2007, 08:08:43 »
Trzeba tylko sprawdzić, czy do wyjątków w firewallu dodany jest ActiveSync.
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline maksimus_32

• 8
  • Sprzęt: ETEN - M700, WM6
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 05, 2007, 10:16:32 »
Witam wszystkich forumowiczów, chciałbym się podzielić swoimi uwagami na temat internetu w M700 + WM6 za pośrednictwem USB
U mnie sytuacja jest taka, zrobiłem upgrade WM5 --> WM6, od tego czasu nie mam możliwości uzywania M700 przez kabel USB (mówie o korzystaniu z internetu) podłączony do komputera który jest na stałe podłaczony do internetu.
Zainstalowłem ActiveSync 4.5.0 PL (kompilacja 5096), porobiłem w firewallu w PC wyjatki (zgodnie ze wskazówkami na stronie producenta ActiveSync). Gdy telefon ma uaktywniony moduł GSM, wtedy moge swobodnie uzywać internetu, WiFi bez problemu, podłaczenie przez USB odcina GPRS, połączenie przez Bluetooth również nie działa a nie potrafię go jakoś sensownie skonfigurować.

PYTANIE:
Czy może zna ktoś sposób na rozwiązanie problemu z dostępem do internetu poprzez USB lub Bluetooth. Jeśli jest to mozliwe to proszę o odpowiedz "krok po kroku" a nie np ogólnikowe "zrobic wyjątki..." itp

Poniżej załączam screen który mi się pojawia gdy che sie połączyc z internetem przez USB

z góry dziękuję , pozdrawiam...