Eten M700 - samochodowy zestaw bluetooth - problem z parowaniem

• 2 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Adam2612

• 4
  • Sprzęt: HTC HD2
Witam,

Proszę o pomoc w następującej sprawie. Nie jestem w stanie sparować Etena M700 (WM6) z wbudowanym zestawem samochodowym bluetooth firmy Bose. Eten widzi urządzenie, wpisuję kod do PDA oraz do zestawu samochodowego i po chwili "pairing failed". Dodam, że parowanie telefonu Nokia z zestawem samochodowym przebiega szybko i sprawnie. Tak więc wydaje się, że problemem jest oprogramowanie Etena.

Może ktoś ma więcej sukcesów w tym temacie, może jest dostępny soft któty rozwiąże tę sprawę? Będę wdzięczy za podpowiedź.

*

Offline sabartur

• *
  • 71
  • Sprzęt: Eten M700,HTC HD2
Odp: Eten M700 - samochodowy zestaw bluetooth - problem z parowaniem
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 30, 2008, 23:57:45 »
Sprobuj przez ustawienia-połączenia-dodaj nowe połączenie-w wybierz modem (bluetooth)-dodaj nowe urządzenie.Uruchom bluetooth w samochodzie-Eten znajdzie to połączenie -zaznacz -wpisz kod "0000"-w zestawie samochodowym nie musisz wpisywać jest ustawione na"0000"-chyba,że coś zmieniałeś. Powinno zadziałać, ale nie sądzę abyś używał tego zestawienia z zestawem samochodowy. A to dlatego,że ty będziesz słyszał wyraźnie, ale ciebie będzie słychać z pogłosem nie do zaakceptowania.

Odp: Eten M700 - samochodowy zestaw bluetooth - problem z parowaniem
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 06, 2008, 07:39:17 »
Witam!!!
Od dawna kozystam z pomocy forum, jednak tym razem nie znalazlem rozwiazania na moj problem, a jest on identyczny jak zalozyciela tematu z ta roznica ze chce parowac z radiem pioneer.
wszystko przebiega ok jednak po wpisaniu kodu 0000 (w radio rowniez jest 0000) pojawia sie komunikat ze parowanie sie nie udalo.
probowalem z innymi kombinacjami i wiekrza iloscia cyfr i ciagle to samo, w etenie na rozne sposoby kombinowalem, zainstalowalem rowniez programik ktory znalazlem w jednym z tematow parowania i ciagle to samo.
rece mi juz opadly, skonczyly sie pomysly....
dodam jeszcze ze parowalem kiedys z komorka i byl z tym podobny problem jednak po wielu kombinacjach zalapalo, jednak tym razem nie mam juz pomyslow co robie zle, lub co jeszcze moge zrobic.
odswiezam temacik z nadzieja ze ktos spotkal sie z tym i pomoze  :worried:
Pozdrawiam