Eten M700 - problem z sms'ami sieciowymi i nie tylko

• 5 Odpowiedzi
  • 648 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eten M700 - problem z sms'ami sieciowymi i nie tylko
« dnia: Październik 14, 2007, 11:25:37 »
Witam wszystkich, na wstępie chciałbym powiedzieć, że mam Etena od 3 dni i jest to mój pierwszy palmtom  B)
Mam kilka problemów z urządzeniem mianowicie:
1) cały czas dostaję sms'y sieciowe od operatora(tak mi się wydaje - przychodzi sms, pisze FROM network i pisze np Jaworzno, Katowice, itp) sms'y przychodzą bardzo czesto co 3-4 minuty:/ raz pisze ze łapie zasięg z jednego miasta raz z drugiego. strasznie irytujące:/ jak to wyłączyć pomóżcie.

2) chce zmienić "motyw"(wizard). zapisuje na karcie kilka plików, chce je uruchomić i nic. urządzenie tak jakby nie widziało tych plików. skopiowałem do pamięci i też nici.

3) w pierwszej godzinie bawienia się znalazłem program dzięki któremu mogłem dowolnie zmieniać ikonki pod tooday. ich liczbę i kolejność. teraz za żadne skarby nie mogę tego znaleźć :mad: może ktoś mi pomóc?

Pozdrawiam i czekam na odp :mrgreen:

*

Offline link_pl

• 39
  • Sprzęt: Eten x500+
Odp: Eten M700 - problem z sms'ami sieciowymi i nie tylko
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2007, 15:05:09 »
1) masz na karcie sim ustawione tematy. Nie jestem pewien ale powinno to być gdzieś tutaj, start->ustawienia->telefon->Usługi. Ale jak masz jakiś tel. pod ręką to wejdź w wiadomości i poszukaj tematów. Wywal 050 albo 50.
2) hmmm... Za bardzo nie wiem o co Ci chodzi.
3) start->ustawienia->Dzisiaj->Elementy

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2007, 16:03:59 »
dzięki link_pl:) przed chwilą zmieniłem ustawienia na sim. Właśnie włączam etena. mam nadzieję, że pomoże:) Odnośnie pytania 2-go wchodzę na ustawienia --> dzisiaj --> pierwsza zakładka. mam tam wgrane w standardzie 4 pliki("tematy") o to mi chodziło. moge je ustawić i zmienia mi się kolor i tło pulpitu. Mam kilka innych tematów lecz nie mogę ich uruchomić. wchodzę na jeden z nich i w tym momencie włącza mi się okno "ustawienia --> dzisiaj --> pierwsza zakładka" lecz nie mam tam wybranego motywu tylko te standartowe.
Odnośnie pytania 2-go chodzi mi o ikonki różnych programów a nie górny ekran tooday :smile: gdzie są pokazane: data czy wiadomości. w dolnej części ekranu są w 2,3 lub 4 rzędach ikonki jak w windowsie. wiesz moze gdzie znaleźć program dzięki któremu ustawie pod siebie te ikonki?
tak apropos masz zainstalowaną polską nakładkę językową? system jest stabilny? słyszałem, że po zainstalowaniu polskiej nakładki po 2 tygodniach system się sypie.

*

Offline link_pl

• 39
  • Sprzęt: Eten x500+
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2007, 17:19:55 »
Co do tych tematów to jak dobrze pamiętam musisz je wrzucić do My Documents i w tedy powinny Ci się pojawić w Today. A jak to nie pomoże to zaznacz "Użyj tego obrazu jako tła" i daj przeglądaj. Nie wiem która z tych opcji Ci pomoże. Kiedyś się tym bawiłem, ale to było dawno.
Aby mieć te ikonki wejdź w Ustwienia-> Dzisiaj->Elementy i zaznacz Quick Link.
Nie mam polskiej nadkładki. Mam zainstalowanego WM 6.0 Tam przy instalacji miałem wybór języka. Wybrałem polski. Jestem zadowolony. Nic się nie dzieje. Wszytko ładnie śmiga. 

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2007, 18:36:52 »
Wszysto chodzi:) nie ma sms'ów sieciowych, ikonki też znalazłem. Wielkie dzięki.

do link_pl mógłbys podać mi swoje gg? mam kika pytań odnośnie etena a na forum byłoby za długo:) friday69@o2.pl - napisz na email swoje gg jeżeli możesz

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 15, 2007, 16:53:28 »
Co do tych tematów to jak dobrze pamiętam musisz je wrzucić do My Documents i w tedy powinny Ci się pojawić w Today. A jak to nie pomoże to zaznacz "Użyj tego obrazu jako tła" i daj przeglądaj. Nie wiem która z tych opcji Ci pomoże. Kiedyś się tym bawiłem, ale to było dawno.
Aby mieć te ikonki wejdź w Ustwienia-> Dzisiaj->Elementy i zaznacz Quick Link.
Nie mam polskiej nadkładki. Mam zainstalowanego WM 6.0 Tam przy instalacji miałem wybór języka. Wybrałem polski. Jestem zadowolony. Nic się nie dzieje. Wszytko ładnie śmiga. 

Możesz podać namiar na WM6 PL ? Chetnie bym spróbował.