Witam,
Instalowałem niedawno znajomej oryginalną Automapę 511 na urządzeniu Eten glofiish m700 WM 5 EN. Urządzenie ledwo co wróciło z serwisu bo nie chciało się uruchamiać. Musiałem więc odblokowac AM bo wcześniej też była przypisana do urzadzenia a po powrocie z serwisu był nowo wgrany Windows Mobile 5 EN.
Po instalacji AM na karcie i przypisaniu licencji do urządzenia wszystko było OK do czasu kiedy rozładowała się bateria... Po naładowaniu i uruchomieniu AM, program chce się rejestrować na nowo...
Czy rozładowanie baterii powoduje gubienie ustawień? Czy da się to jakość obejść?
Niestety nie robiłem żadnego backupu, zrobiłem sobie tylko kopię automapy po jej zainstalowaniu na karcie.
Pozdrawiam
GoAbroad
Napisane: Listopad 17, 2008, 09:06:09
Witam ponownie,
...zadzwoniłem do serwisu Automapy i wynika z tego, że zmienił się numer urządzenia i ponieważ AM była przypisana do urzadzenia o innym numerze to dlatego żąda rejestracji.... hmmm w sumie dziwne...
Pan ze wsparcia poradził mi przypisać licencję do karty i tak też zrobiłem. Będę więc testował AM na Etenie z licencją przypisaną do karty. Zobaczę jak się bedzie zachowywać po rozładowaniu baterii itp. Teoretycznie nie powinno być problemów, dziwi mnie fakt, że na Etenie zmienił się w jakiś sposób numer urządzenia....
Eten pracuje na WM5 EN, fabrycznie wgranym w serwisie.
Zauważyłem, że na karcie (w katalogu \SDMMC) pojawiło się troszkę plików z rozszerzeniem .bak. Każdy plik w nazwie zawiera date i godzine np. 08-11-06-0400.bak i narazie jest 8 plików z datami od 6 do 15 listopada. Dodam, że pierwsza instalacja Automapy po powrocie z serwisu odbyła się 5 listopada.
PS
Eten używany jest do nawigacji, znajoma nawet nie korzysta z telefonu i innych funkcji.
Pozdrawiam,
GoAbroad