Eten M700 + PlusGSM(simplus) + mms

• 7 Odpowiedzi
  • 1194 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
Eten M700 + PlusGSM(simplus) + mms
« dnia: Październik 19, 2007, 23:06:42 »
witam

problem przedstawia sie z wysylaniem  mms'ow , juz normalnie wymiekam, nie wiem o co mu chodzi, odbierac moge mmsy bez problemu czy to wyslane ze stronki od operatora czy od kogosc z komorki, a jak ja chce wyslac to niby ladnie pieknie wysyla po gprs, dochodzi do 100% i wywala pop-upa z informacja "could not send all the messages"

internet po grps/edge dziala dobrze, w etenie windows angielski, wysylam z tego etenoweskiego czy to windowsowy Start/Messaging/MMS/ daje new  i robie wlasnego mms'a , 

podkresle jedno ze w ustawieniach nic nie ruszalem , jak wsadzilem karte i aktywowalem usluge gprs/mms to tak jest do tej pory, niby wszystko samo sie ustawilo bo dziala internet i dziala odbieranie mms, ale cos nie tak z wysylaniem :S , moze jednak cos trzeba grzebnac w ustawieniach? tam patrzylem w MMS Setting to mam ustawione MMS Default i jak dam tego Edit to jest caly "Profie Setting" od plusa

MMSC:  http://mms.plusgsm.pl
Data Connection: MMS Connection
Gateway: WAP 1.0 Gateway
IP Address: 212.2.96.16
Port: 9201

w settings/connections/connections i jak dam Manage existing connections , otwiera sie okno o nazwie MMS Connections i tam widzie Plus GSM w tej tabelce ( zakladka Modem) , zakladka General mam tamu gory wpisane MMS Connection i to tyle

i co tu moze byc do zmiany lub cos nie tak?
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Eten M700 + PlusGSM(simplus) + mms
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 20, 2007, 00:04:06 »
Spróbuj w ten sposób (mi zadziałało, ale test był tylko na jednym - wreszcie z sukcesem - wysłanym MMS więc daj znać czy chodzi cały czas - z góry dzięki)

1.
Menu/Settings/Connections
Connections
Ustawienia stworzyć w My Work Network, ale chyba nie przeszkadza by były My ISP

Add a new modem
Name: Plus MMS Select modem:Celluar Line (GPRS)
Access point: mms.plusgsm.pl 
User name: 
Password: 
Finish

2.
Przechodzimy do Menu/Messaging/MMS...
Wybieramy Menu/MMS Settings
Zakładka MMSC Settings - New i ustawiamy:
- Profile Name: np. MojMMS
- MMSC http://mms.plusgsm.pl:8002
- Data Connection: wybrać Plus_MMS (z kroku 1.)
- Gateway: WAP 1.0 Gateway
- IP Adress: 212.2.96.16  (można też wpisać 212.002.096.016)
- Port: 9201
Potem ustawić ten profil jako domyślny i gotowe

3.
Soft Reset

(Krok 2. różni się nieco od opisywanego tu na forum (bardziej dopasowane do M700 z WM6 ;) ))

Powodzenia!
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

_Morf_

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 20, 2007, 11:15:03 »
Mi pomogło stworzenie całkiem nowych ustawień a nie edycja już istniejących (X500 + Simplus)  :wink:

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 20, 2007, 14:23:51 »
Mi pomogło stworzenie całkiem nowych ustawień a nie edycja już istniejących (X500 + Simplus)  :wink:

mozesz napisac jak tworzyles nowe ustawienia, co tam wpisywales dla connections(czyli konfiguracja modemu) i co w MMS setting( ustawienia mms)  dla Plusa?

co kolega wyzej dal opis tez on nie dziala , caly czas wywala mi ""could not send all the messages"
juz chyba przewalilem rozne kombinacje jakie sie da i porazka :S

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 20, 2007, 16:41:13 »
Spróbuj przed wysłaniem MMS wybrać w ustawieniach sieciowych połączenie dla mms jako domyślne.
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 20, 2007, 16:57:39 »
Spróbuj przed wysłaniem MMS wybrać w ustawieniach sieciowych połączenie dla mms jako domyślne.

nie wiem do konca o co Ci chodzi ,  anyway jak klikne Send polaczy sie gprs i zacznie wysylac, leca te procenty wyslania to lukam na gorze gdzie jest ta ikonka od gprs i w info mam ze wysyla przez  cos tam  gprs(mms.plusgsm.pl),  dojdzie do 100% i  pstryk wywala te info "could not send all the messages"

*

Offline mariano77

• *
  • 76
  • Sprzęt: m515,p800/p900,eten x500,htc touch hd,htc one S
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 20, 2007, 22:30:35 »
nie wiem do konca o co Ci chodzi ,  anyway jak klikne Send polaczy sie gprs i zacznie wysylac, leca te procenty wyslania to lukam na gorze gdzie jest ta ikonka od gprs i w info mam ze wysyla przez  cos tam  gprs(mms.plusgsm.pl),  dojdzie do 100% i  pstryk wywala te info "could not send all the messages"

ja tak mialem kiedy po http://mms.plusgsm.pl brakowalo :8002
co jakis czas "znika" mi ten port i musze wpisywac ponownie  :S

*

Offline emigrant

• 362
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2007, 23:16:42 »

ja tak mialem kiedy po http://mms.plusgsm.pl brakowalo :8002
co jakis czas "znika" mi ten port i musze wpisywac ponownie  :S

o stary dzieki za przypomnienie z tym :8002 , rzeczywiscie go wywala w kosmos tylko juz nie wiem po jakiej operacji, bo jak kolega w pierwszej podpowiedzi dal przepis i ten port 8002 dodalem i nie wysylalo, ale ja robilem soft reset i byc moze po SR ginie ten port po http://mms.plusgsm.pl . Ten port 8002 byl kluczem do wszystkiego ,  dziala juz wysylanie

wielkie dzieki za pomoc wszystkim

pozdrawiam.