Eten M700 - nie działający gps i nie wyłączający się system.

• 11 Odpowiedzi
  • 1520 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam. Zakupiłem niedawno Eta M700 i oczywiście(ewentualnie niespodziewanie:)) zaczęły się z nim kłopoty. Zrobiłem HR wówczas część z nich zniknęła. Jednak teraz zaczęły się kolejne. Nie działa GPS(Fix:No fixed) to 1 sprawa. 2 sprawą jest to, że telefonu nie da się wyłączyć... Wcześniej trzymałem Q aż się dezaktywował, teraz mogę trzymać do usranej śmierci a i tak wyłączy tylko monitor! Prosiłbym o pomoc ewentualnie wsparcie duchowe userów z podobnymi problemami:)

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Eten M700 - nie działający gps i nie wyłączający się system.
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2008, 13:07:46 »
Spoko, tylko napisz dokładniej co i jak, bo zdziebko to chaotycznie opisałeś ;)  Nie zrozumiałem np. jakie Q trzymałeś? I jak objawia się dokładnie niedziałanie GPS (w jakim programie to stwierdzasz?)
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline primosz

• 316
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2008, 16:24:46 »
Etena nie da się "wyłączyć" możesz jedynie wyłączyć ekran i wyjąć baterie efekt, ten sam tylko troche zachodu. a GPS to musisz problem dokładniej opisać. Czy swieci ci się dioda od GPS (ta po lewej mruga na niebiesko)?
Ciekawość zabija ale czyni ludzi szczęśliwymi

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2008, 11:47:09 »
Co do GPS to w Informacjach jest napisane poprostu "Przeglądarka GPS" wersja 1.1. W kompasie, w linijce "Napraw" pojawia się Nie ustalona, a w linijce "Stan" widnieje Nastawiam. Dioda mryga co jakiś czas (niebieski i pomarańczowy kolor). Hmm raz pomarańczowy i 2 razy niebieski jeśli to ma jakieś znaczenie. W zakładce satelita pojawiaja się niebieskie i czerwone kropki, żadnych zielonych.

A co do tego wyłączenia. To nie rozumiem jak niby można zrobić, żeby nikt do Ciebie nie dzwonił? No ok można wyjąć baterię albo wyłączyć GSM, ale czy przypadkiem długie przytrzymanie przycisku Q(tego wyłączniku z prawej) nie powinno wyłaczyć całego systemu?(mam wrażenie, że przed formatem tak właśnie się dało zrobić!).

Poprawiam.
GPS czasem jednak działa. właściwie to nie rozumiem dlaczego czasem nie działa? Trochę zdezorientowany jestem w tej sprawie???
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 12:18:16 wysłana przez polak27 »

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:56:38 »
miałeś błędne wrażenie, ten przycisk "Q" wygasza wyłącznie ekran.

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2008, 13:49:46 »
Co do GPS to w Informacjach jest napisane poprostu "Przeglądarka GPS" wersja 1.1. W kompasie, w linijce "Napraw" pojawia się Nie ustalona, a w linijce "Stan" widnieje Nastawiam. Dioda mryga co jakiś czas (niebieski i pomarańczowy kolor). Hmm raz pomarańczowy i 2 razy niebieski jeśli to ma jakieś znaczenie. W zakładce satelita pojawiaja się niebieskie i czerwone kropki, żadnych zielonych.

Na dworze czy w budynku? Bo wiesz, w budynku, a już zwłaszcza w wielkiej płycie to nie ma siły aby złapał sygnał he he he
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2008, 19:33:06 »
Czerwona słuchawka <-> przytrzymaj ją i wyłączysz w ten sposób moduł GSM. Analogicznie włączasz
Natomiast jeżeli "mryga" na przemian niebieska i pomarańczowa dioda to masz dodatkowo włączony moduł WI-FI.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 19:34:44 wysłana przez leezus »

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 17, 2008, 13:19:15 »
Dzięki za pomoc. Chyba będę musiał się oswoić z niektórymi rzeczami. No dobra to jedziemy z kolejnymi problemami. Chodzi o GPRS. Próbuję się połączyć z istniejącym połączeniem, które mi się dodało samoistnie. Oczywiście nie łączy mnie z GPRS. Zastanawiam się przypadkiem czy nie trzeba skontaktować się z biurem obsługi aby włączyli dla mojego numeru tę opcję. Tak przynajmniej jest napisane na stronce ery. Jeśli nic nie muszę dzwonić i prosić ich to właściwie już zbaraniałem i nie wiem co mam robić :) Może jakieś inne ustawienia? Jeśli ktoś ma, podajcie.

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 17, 2008, 14:06:11 »
Masz taktaka czy na abonament??
Jak TakTak tow opcjach zamiast  erainternet musi byc erainternettt.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2008, 14:26:50 »
W punkcie dostępu czy w nazwie użytkownika? Próbowałem w sumie i tu i tu i oddzielnie w każdym. Niestety nic:( Chyba, że soft reset mógłby pomóc?

*

Offline peters

• **
  • 148
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 17, 2008, 16:37:46 »
Punkt dostepu.
Jak napisalem wyzej, tylko dla kart pre-paid TAKTAK.
Konfiguracja standardowa wpisuje erainternet, nalezy do pisac tt -> erainternettt.

Napisane: Styczeń 17, 2008, 16:36:58
Oczywiscie jak kolega ma odblokowana transmisje danych :)
Bo jak nie to nic nie pomoze:)

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 19, 2008, 10:06:07 »
...po prostu go zastrzelcie :[
Kolejny panicz, któremu się poszukać nie chce...