Eten M700 - jakość wykonania części rozsuwanej - jak długo wytrzyma ???

• 6 Odpowiedzi
  • 1272 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marer

• 14
  • Sprzęt: Eten M700
Witam wszystkich klubowiczów
Co sądzicie o mechanizmie wysuwania klawiatury w M700 ???
Mam obawy że to nie jest za bardzo trwałe ponieważ mam go niecąłe 2 tygodnie i wydaje mi sie ze przy częstym wysuwaniu coś tam sie wyrobi i odpadnie.
Również co do złożonej klawiatury to też wydaje mi sie że te luzy między oboma częściami są mozim zdaniem troszkę za bardzo wyczuwalne.
Prosze wszystkich klubowiczów o wypowiedzi i opisanie swoich spostrzezeń co do w/w tematu.
Może ktoś ma jakieś sugestie i moze wypowie sie jakaś osobaco sprzęt ma już dłuższy okres.
Pozdrawiam wszystkich, z góry dziękuje za wypowiedzi - moze jest to temat banalny ale nie daje mi spokoju .

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Mam sprzet od ok. 5 miesiecy, od momentu kiedy tylko pojawil sie w Polsce i nie mam takich spostrzezen jak TY.
Moim zdaniem sprzet jest wykonany solidnie, klawiatura po otwarciu i w stanie zamkniecia nie ma zadnych luzow, mechanizm pracuje pewnie, nic sie przez ten okres nie wyrobilo. Tak przy okazji to nie rozumiem, dziwia mnie opinie z ktorymi sie spotkalem o kiepskim wykonaniu M700. Dla mnie jest on solidnie wykonany, wszystko dobrze spasowane. Dla porownania mialem produkt HTC tak renomowanej firmy i po pewnym okresie zaczela mi schodzic farba, wypadal rysik...Oczywiscie z biegiem czasu moga pojawic sie normalne slady uzytkowania, jakies przetarcia itp, ale ogolnie mam jak najlepsze zdanie o tym produkcie w kwestii jego wykonania, ja jestem zadowlony :)

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Całkowicie się zgadzam z poprzednikiem. Intensywnie używam M700 od czterech miesięcy i nie zauważyłem żadnych niepokojących objawów, które skłaniałby mnie do zmiany komputerka.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline marer

• 14
Witam ponownie
Może troszkę nie dokładnie sie wyraziłem.
Ja również jestem zadowolony z mojego M700 tylko wczesniej miałem nowego SPV3000 i wydaje mi sie ze w nim część górna względem klawiatury miała troszkę mniejszy luzik i wydawało sie to bardziej stabilne.
Co do jakości SPV3000 to macie rację jakość wykonania warstwy obudowy jest beznadziejna tzn kolega ma go 3 miesiące i wszystko zaczyna ścierac.

*

Offline horde

• 2638
To co pisalem odnosnie krytyki wykonania obudowy nie bylo do Ciebie konkretnie tylko ogolnie, ze spotkalem sie z takimi opiniami :)
Kupiles M700 nowego, uzywanego?
Pytam bo u mnie po zamknieciu w ogole nie ma zadnych luzow, po otwarciu rowniez jest solidnie wiec dziwia mnie Twoje odczucia.
Ja tez mialem kontak z Wizardem i tam wlasnie mialem luzy i sam mechanizm wydaje mi sie mniej solidny od tego w M700.
Moze poprzedni wlasciciel zle sie z nim obchodzil, a jesli masz nowy to moze masz taki egzemplarz i trzeba byloby go reklamowac...

*

Offline marer

• 14
Kupiłem nowy sprzęt
Może poprostu ja jestem przewrażliwiony na tym punkcie
Nic w nim klapie  :)
Chodzi konkretnie o to ze jak przy zamkniętej klawiaturze jedna ręką wezmę jedną połówkę a drugą drugą połówkę i uzyje pewnej (niewielkiej siły ) to one względem siebie jakies tam luzy maja , przeciez to sie trzyma tylko na dwuch prowadnicach - to przeciez inaczej nie będzie.
Ogólnie sprzęt jest ok tylko cos mi się przywiesza nie wiem dlaczego mam tylko doinstalowaną automapę i zainstalowałem SPb PocketPlus i wydaje mi sie ze przy tym PocketPlus zaczał mi się przywieszac a zwłaszcza jak miałem klawiaturę zablokowaną.
Nie wiem  jestem w tych sprawach nowy moze cos źle ustawiłem ?
Dzis rano odinstalowałem PocketPlus na razie mi się niby nie przywiesił
Miejsce na karcie pam bo mam 2 Gb i zajęte 10% natomiast pamięci ram po softresecie mam 32 mb - to chyba dobrze
Może ktoś mi podpowie dlaczego on sie tak wiesz
Sciągnalem ze strony Etena WM6 i zarejstrowałem sie - nie wiem czy wgrywac - co myslicie ?
Aktualniemam mam WM5 wer. 354

*

Offline horde

• 2638
Robie tak jak opisujesz tzn jedna reka trzyma gorna czesc a druga dolna przy zamknietej obudowie, uzywam niewielkiej sily i nie mam zadnych luzow, najmniejszego, chyba, ze zaczalbym szarpac na sile :)
Co do WM6 to musialbys sie sam przekonac, jednym sie podoba, a drugim nie wiec ciezko konkretnie doradzic...
Co do zawieszania sie mysle, ze poszedles slusznym tropem, najprawdopodobniej to jakas aplikacja tak dziala na system.