Edge jak wyłączyć w m700

• 10 Odpowiedzi
  • 1342 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Edge jak wyłączyć w m700
« dnia: Październik 21, 2007, 06:19:12 »
Proszę o odpowiedz.Chodzi mi oto żeby się załączał  automatyczni a nie chodził cały czas ja kto zrobić??
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 09:40:39 wysłana przez gorzx69 »

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: Edge jak wyłączyć w m700
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2007, 08:08:01 »
Wyłącz usługę u operatora masz 100 % pewności

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2007, 10:23:32 »
Proszę o odpowiedz.Chodzi mi oto żeby się załączał  automatyczni a nie chodził cały czas ja kto zrobić??

EDGE wlasnie zalacza sie automatycznie wtedy kiedy jest potrzebne,jako defaultowe polaczenie.Najwyrazniej masz zainstalowana jakas aaplikacje,ktora pobiera dane z netu i zalacza EDGE.

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2007, 11:00:17 »
a czym tu sie przejmowac? nawet jak sie polaczy i cos pociagnie troche przez chwile to pozniej juz nic nie nalicza , gprs/edge to naliczanie pakietowe, wiec placimy tylko za to co sciagamy/wysylamy,  za polaczenie sie nie placi i czas polaczenia

ja glownie uzywam gprs/edge do IRC'a i gg to naprawde trzeba duzo pisac zeby cos tam naliczylo duzo kilobajtow :)
Follow me: Blip  Twitter

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2007, 11:35:01 »
A czy jak jest włącznony edge to pobiera więcej energi z bateri niż gprs?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 22, 2007, 14:29:35 »
Róznica pomiędzy GPRS a EDGE to różnica w szybkości pobierania danych .Czyl tak po chlopsku - masz szybki samochod dobrą drogę ekspresową a jedziesz 50 na godzinę - nie ma sposobu na sztuczne ograniczenie szybkości ale przy 50 spalisz mniej niż przy 110 które są dopuszczalne .Tak samo w tym przypadku. Tylko po co kupować dobry samochód(pda) skoro chcesz jeździć wolno
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 22, 2007, 15:27:52 »
Poto by odbierac MMSy z GPRS a nie EDGA szybkosc jest tu nie potrzeba jak bysmy chcieli cos szybkiego do internetu to by sie kupilo HTC Kaisera z HSDPA albo nowego ETEN'a

Kolega pyta czy jest taka mozliwosc aby zaoszczedzic energie na baterii i to jest normalne kazdy chcialby wylaczyc to z czego nie korzysta
a to ze zaplacil za M700 ktory ma EDGA nie znaczy ze musi z niego korzystac.
M700 swietnie sie nadaje do pisania SMSow pracy w Wordzie albo odbierania Emaili ktore przez GPRS caliekm szybko sie odbiera.

Sam jestem ciekawy czy jest moziowsc wylaczenia EDGA aby zaoszczedzic energie bo im szybsza predkosc tym wiecej energii potrzeba aby urzadzenie bylo wstanie nawiazac stabilne polaczenie z BTS'em operatora.
+ energia zuzyta do negocjacji polaczenia GPRS albo EDGE tez robi swoje roznica podejrzewam bedzie ale pewnie nie taka duza.
chyba ze M700 ciagle sie przelacza pomiedzy G a E wtedy mozna odczuc roznice nawet podczas rozmowy.

Wiec niema sie czemu dziwic tylko jak ktos zna odpowiedz moglby koledze pomoc.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 22, 2007, 16:21:45 »
No właśnie oto mi chodzi ? i dalej nie mam odpowiedzi na w miarę proste pytanie czy sie da to zrobić , czyli wyłączyć bądź żeby działał automatycznie.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 22, 2007, 17:16:35 »
Nie da się( moje osobiste zdanie - być może się mylę)  -  ale jesli jesteś w zasięgu EDGE to działa z szybkością EDGE jesli w zaksięgu starego BTS-a wyłącznie z GPRS to wtedy bedzie GPRS
potrzebna zgoda

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 22, 2007, 17:33:23 »
O jakiego rzędu oszczędności energii tutaj mowa? Bo jak to kwestia np. godziny dłużej działania urządzenia to chyba cała dyskusja już dłużej trwa... Kto i jak jest w stanie zmierzyć różnicę w tym poborze energii? Warunki do testu musiałyby chyba być niemal laboratoryjne. Dlatego nie bardzo rozumiem po co ta cała dyskusja.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 22, 2007, 21:58:36 »

Chwila, chwila, bo chyba Cie zle zrozumialem.
Czyli chodzi Tobie o to, zeby nie wyswietlala sie ikonka "E"?
Jesli tak to mysle, ze w sensie zuzycia baterii wiele to nie zmieni.
W tym wypadku nie sa sciagane dane tylko jest to informacja tak jak napisal
jas_pik:: Janusz Piwiński kiedy jestes w zasiegu EDGE a kiedy GPRS.
Kojarze, ze kiedys w dziale Wizarda, byl taki watek i pewnemu koledze udalo sie wylaczyc
ten wskaznik, nie pamietam juz jak wielkie przynioslo to rezultaty, musialbys poszukac.
U mnie jest akurat odwrortnie po czasie sam znika :)