2. BT. nic nie wiem bo nie mam jak przetestować
Przez jakiś czas bawiłem się łączeniem z ActiveSync przez bluetooth na USB - wtedy również działał oczywiście internet. Działało pięknie, niestety adapter który miałem gryzł się sprzętowo z moim PC i musiałem skończyć te zabawy ze względu na zbyt dużą ilość bluescreenów na PC

Może kiedyś jeszcze wrócę do tematu. W każdymbądź razie nie było z takim połączeniem M700 do PC żadnego większego problemu.
Zastanawiam się również gdzie ustawić żeby pojawiał się "raport" doręczenia smsa (komunikat o wysłaniu pojawia się)
Menu Start -> Messaging -> Menu (nad prawym softkeyem) -> Tools -> Options -> zakładka Accounts -> w oknie na górze wybrać 'Text Messages' -> w oknie które się pojawi zaznaczyć ptaszka w kwadraciku 'Request delivery notifications' ... a potem 'OK' tyle razy ile trzeba

Alternatywnie zainstalować jakiś soft typu PocketMax phoneAlarm - polecam.
Przeglądając instrukcję zauważyłem ze wszędzie na obrazkach i w opisach pojawia się ikonka "G" w trayu a ja mam "E" jestem na tyle ograniczony w technologiach telekomunikacyjnych że pojęciowo dla mnie to bez znaczenia:) ale być może tu jest jakiś bląd.
To zależy od miejsca w którym aktualnie przebywasz - czy jest w nim zasięg EDGE czy GPRS. EDGE jest szybszy od GPRS.