Dziwne zachowanie

• 5 Odpowiedzi
  • 708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwne zachowanie
« dnia: Grudzień 07, 2007, 00:42:16 »
Witam.m700 czasami wyłacza gsm, pojawia sie informacja "unkown sim status" i z chiny nie idzei wlaczyc trybu gsm jak to naprawic.i jeszcze sprawa z zasiegiem bo jak dla mnie kiepskawy czesto wogole.dzieki

*

Offline klamot

• 16
  • Sprzęt: Eten M700, Samsung S5560, Samsung B5512
Odp: Dziwne zachowanie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2007, 22:04:14 »
Proste jak precle, masz zły kontakt pomiędzy kartą SIM a kontaktami w gnieździe karty SIM. Wyczyść jedno i drugie i zapomnisz o problemie.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2007, 18:25:22 »
Niestety takie banalne to to nie jest- u mnie w M700 też zasięg gubi,obok ikonki z anteną i siłą sygnału wywala wykrzyknik (tak ni z gruszki ni z piertuszki,bez powodu leżąc na stoliku) i jak próbuję zadzwonić to wywala błąd "problem z siecią".Nie pomaga ON/OFF ani nic na gorąco.Dopiero reset lub wyjęcie baterii, zainicjalizowanie WM pomaga.Wkurza mnie to ,bo to w końcu także telefon !!!!!Poza tym wówczas jestem "poza zasięgiem" i nikt nie może nawet dać mi znać,że Eten własnie zbzikował.

Mieszkam w centrum miasta,poprzednio na nikii 7650(o której mówiono,że ma słaby zasięg) nigdy nie miałem żadnych problemów,dzwonić mogłem z piwnicy i hal typu tesco.A teraz to nie wiem jak będzie.

Mam M700 od 3 dni i już mam go trochę dość - zaraz na przywitanie nie "widział" wyjęcia słuchawek i grał b.cicho,
skutek mam tego taki,że zdołowany wyrwałem spolszczony soft WM6 i wgrałem WM5 (bo nie przyszło mi do głowy,że już z gniazdem nowym będzie problem) - teraz nie mogę z powrotem wgrać WM6 bo nie mam planszy downloadera.

Czy mieliście już taką jazdę z nowym Etenem M700?

AdiX
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2007, 18:34:56 wysłana przez Adrian1978 »

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 22:33:14 »
Z tym wykrzyknikiem przy słuchawce to u mnie norma.wkurzajace strasznie, zasieg fatalny telefon lezy na szafie bo gdzie indziej zero sygnalu.cos tu nie gra.pewnie pojedzie na serwis chyba ze jest na to inne lekarstwo.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 11, 2007, 19:29:04 »
Do poprzednika w niniejszym wątku:

Wczoraj wgrałem WM6.0, jak na razie nie zgubił GSM ani razu.Nie mam smiałości cieszyć się już,ale coś mi się widzi,że jest lepiej niż było.

AdiX

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 11, 2007, 20:02:47 »
Z tym wykrzyknikiem przy słuchawce to u mnie norma.wkurzajace strasznie, zasieg fatalny telefon lezy na szafie bo gdzie indziej zero sygnalu.cos tu nie gra.pewnie pojedzie na serwis chyba ze jest na to inne lekarstwo.
Czesc,
kupiłem kilka dni temu i muszę z przykrością stwierdzić, że u mnie jest podobnie, choć może nie tak extremalnie.
Poza tym co mnie denerwuje, to koszmarnie wolno działające menu automapy4.1 i nienadążający GPS.

Poza tym nie jest może core duo, ale mi wystarcza :)

zdroofko
daszek