A który konkretnie, bo pewnie nie wszystkie pasują do M700.
W opisie stał, jako wersja/generacja 7 (UK7), niestety opakowanie wywaliłem

ale nawet zakup identycznego nie daje 100% pewności że zadziała (wiwat chińska jakość i powtarzalność

) trzeba po prostu zaryzykować te naście PLN i sprawdzić.
- trzeba używać tak jak w telefonie tj. próba zamknięcia jak normalnej aplikacji windows wiesza system
Po montażu dualsima w programach pojawia się dodatkowy programik "sim toolkit", jak go odpalisz pojawia się menu:
*SIM1
SIM2
Set
Back
W normalnym telefonie wrócić do menu telefonu po przełączeniu karty można tylko wciskając "Back", w palmtopie system pokazuje to menu jako normalny program który można zamknąć lub zminimalizować a jeśli to zrobisz to telefon wariuje
Dojście do prostego faktu, że trzeba to zamykać przez "back" kosztowało mnie cholernie dużo nerwów.
Czy jeśli aktualnie jest załączony SIM1, a przychodzi połączenie do SIM2, to aplikacja przełączy telefon na SIM2?
Takie rzeczy to tylko w ... wiadomo gdzie
Działa
tylko jeden sim na raz.
Możesz wybrać opcję automatycznego przełączania kart co 5/10/15 minut, ale jaki to ma sens poza SMSami ? znajomy ma szanse dodzwonić się na dany numer co 5 min ?
Do tego moduł telefoniczny ma największe zużycie energii w momencie łączenia się z siecią, więc potem są komentarze, że dualsim zjada straszliwie baterie

###
A na koniec coś od czego powinienem zacząć - czyli instrukcja obsługi do tajnej bazy wiedzy wszelakiej znanej tylko nielicznym wtajemniczonym:
1. Wchodzisz
tutaj2. W polu "Szukaj Słów Kluczowych:" wpisujesz "dualsim"
3. W zakładce "forum" wybierasz "Pocket PC Phone edition"
4. Na dole jest przycisk "szukaj" - klikasz go
5. Czytasz tematy jakie wyskoczą - w jednym z nich jest pełna dokumentacja foto na temat dualsimów (wygląd/cięcie/sim menu/ ... ) niestety nie sprawdzę w którym ponieważ mam jedynie simdatową protezę dostępu do netu a dane lecą