Hmm cos slabo trzyma bateria

• 8 Odpowiedzi
  • 877 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hmm cos slabo trzyma bateria
« dnia: Wrzesień 13, 2007, 23:05:12 »
Witam mam eten m700 od niedawna i bateria trzyma mi krotko wsumie jak na opisy w necie gdzie powinienen trzymac 4 dni to umnie jest nawet dzien albo nie. Niewiem jakies poprawki sa czy cos ?

Odp: Hmm cos slabo trzyma bateria
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 13, 2007, 23:22:01 »
Czesc

nieamrtw sie ten typ tak ma niewazne czy duzo rozmawiasz czy nie krotko trzyma i trzeba sie z tym pogodzic.

sam juz o tym pisalem i duzo korzystam z tego modelu a mam go pol roku na poczatku trzymal dluzej teraz jest porazka. zastanawiam sie nad kupnem nowej baterii o wiekszej pojemnosci ale ogolnie pda z gsm jest bardzo energo zerne. i wolno dziala po paru dniach korzystanie (konczy sie ram) jak spadnie po nizej 20 Mb WM6 zaczyna dzialac jak slimak.

Pozdro

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 13, 2007, 23:33:19 »
Czesc

nieamrtw sie ten typ tak ma niewazne czy duzo rozmawiasz czy nie krotko trzyma i trzeba sie z tym pogodzic.

sam juz o tym pisalem i duzo korzystam z tego modelu a mam go pol roku na poczatku trzymal dluzej teraz jest porazka. zastanawiam sie nad kupnem nowej baterii o wiekszej pojemnosci ale ogolnie pda z gsm jest bardzo energo zerne. i wolno dziala po paru dniach korzystanie (konczy sie ram) jak spadnie po nizej 20 Mb WM6 zaczyna dzialac jak slimak.

Pozdro

Dlaczego piszesz, ze ten typ tak ma i wprowadzasz innych uzytkownikow w blad?
M700 ma dosyc spora baterie, wieksza niz niektore urzadzenia w tej klasie, wieksza niz np nowosc na
rynku Kaiser i daje spokojnie rade.
Ja mam go 9 miesiecy i trzyma mi ok 3 dni jesli korzystam generalnie jako telefon, jesli dochodza ine rzeczy to 2 dni.
Mialem Wizarda, ktory kroluje pod tym zwgledem i Eten nie odbiega od niego a mam bardziej wydajny, a co za tym idzie
bardziej "energozerny"procesor.
Mysle, ze w wielu przypadkach kiedy uzytkownicy narzekaja to kwestia zlej konfiguracji, dzialajacych w tle zbednych aplikacji,
BT itp, mocnego podswietlenia.
Inna sprawa, ze to nie jest "komorka" i nie bedzie trzymac tygodnia jak niektorym sie wydaje...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2007, 23:35:45 wysłana przez horde »

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2007, 00:26:35 »
a oco chodzi z bugiem active sync ? Mam wsumie spd plus moze zle pokazuje baterie ?

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 14, 2007, 07:54:08 »
a oco chodzi z bugiem active sync ? Mam wsumie spd plus moze zle pokazuje baterie ?

Nie wiem o jakim bledzie mowisz, mozesz napisac cos wiecej?
Odnosnie baterii i zlego wskazywania bylo juz wiele watkow, poszukaj na forum.
Sa tez do sciagniecia fix'y naprawiajace ten problem np na stronie Etena.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 14, 2007, 08:03:06 »
Bug ActiveSync.
Jest to bug systemu WM5/6 objawiający się automatycznym uruchamianiem AS . Zobaczyć go można w uruchomionych programach mimo że go nie uruchamiamy - nie dość że pożera zasoby systemowe to i baterię na potęgę. Sposób usunięcia był wielokrotnie opisywany trzeba robić po każdym HR.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 14, 2007, 20:13:05 »
fajnie ze byl opisywany ale jakos niemoge znalesc wpisywalem rozne chasla i nic .

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 14, 2007, 20:23:43 »
Jesli piszesz z błędami ortograficznymi to nawet najlepsza wyszukiwarka nie znajdzie :
Było to wielokrotnie  - a ja pisząc z palmtopa nie mam możliwości podawania linków - wystarczy skorzystać z wyszukiwarki :
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=62154.0
potrzebna zgoda

*

nothin

« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 14, 2007, 20:43:36 »
Witam mam eten m700 od niedawna i bateria trzyma mi krotko wsumie jak na opisy w necie gdzie powinienen trzymac 4 dni to umnie jest nawet dzien albo nie. Niewiem jakies poprawki sa czy cos ?

czynniki:

- właczony today timeout,
- źle wgrany rom(jazdy z extromem),
- oprogramowanie, które wysysa baterię( /hklm/init, /windows/startup itp),
- potrzeba użycia "fakeserver"a dla activesynca,
- potrzeba użycia czegoś w stylu: sd-battery-save.cab
http://www.mm.pl/~xoen/sd-battery-save.cab
- potrzeba uzycia ZAMYKANIA progmaów zamiast ich minimalizacji,
- potrzeba sprawdzenia notyfikacji(alarmy, harmonogramy...)...
- brak cyklu ładowanie/rozładowanie baterii(rozładowujemy do cna(byleby się nie wyłączył, np 9%), po czym ładujemy baterię na max),
- kwestie osobnicze modelu/romu,
- nonsensowne wtyczki today,
- wiara w cuda danych z internetu.

i tak dalej, i w tym stylu...
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2007, 20:45:14 wysłana przez nothin »