Witam.
Poniżej cytat maila otrzymanego od BOK Plusa:
"Uprzejmie Pana informuję, że technicy stwierdzili, że połączenia ze stroną wap.plus.pl realizowane są przez nieodpowiedni, internetowy punkt dostępu (APN internet lub
www.plusgsm.pl).
Promocja na bezpłatne korzystanie z portalu Plus.pl dotyczy wyłącznie krajowych połączeń ze stroną WAP wap.plus.pl oraz jej podstronami, w ramach pakietowej transmisji danych (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA), realizowanej przez punkt dostępowy WAP (APN wap.plusgsm.pl).
Niestety nie posiadamy szczegółowej konfiguracji usług dla tego modelu aparatu, gdyż nie był oferowany w naszej sieci. Przy konfiguracji, sugeruję Panu wzorowanie się na poniższej instrukcji konfiguracji dla zbliżonego modelu urządzenia:
1. Naciśnij START i wejdź w SETTINGS.
2. Przejdź do zakładki CONNECTIONS i wybierz CONNECTIONS.
3. Przejdź do zakładki ADVANCED, a następnie naciśnij SELECT NETWORKS.
Sprawdź na górnej rozwijanej liście, czy ustawienia WAP Plus GPRS już istnieją. Jeśli tak, to przejdź od razu do punktu 6, natomiast w przeciwnym wypadku kontynuuj kolejno według punktów poniżej.
4. Naciśnij przycisk NEW... przy górnej rozwijanej liście.
5. Jako nazwę ustawień wpisz WAP i naciśnij OK.
6. Z górnej listy wybierz WAP i naciśnij EDIT...
7. Naciśnij NEW... i wpisz WAP Plus GPRS, jako nazwę połączenia.
8. W polu SELECT A MODEM ustaw CELLULAR LINE (GPRS, 3G) i naciśnij NEXT.
9. W polu ACCESS POINT NAME wpisz wap.plusgsm.pl i naciśnij NEXT.
10. Pole USER NAME pozostaw puste.
11. Pole PASSWORD pozostaw puste i naciśnij FINISH.
12. Jeśli masz ustawione więcej niż jedno połączenie, zaznacz WAP Plus GPRS jako domyślne.
13. Przejdź do zakładki PROXY SETTINGS. Jeśli zakładka jest niewidoczna, naciśnij OK, a następnie przycisk EDIT... przy górnej rozwijanej liście.
14. Zaznacz (włącz) opcje THIS NETWORK CONNECTS TO THE INTERNET i THIS NETWORK USES A PROXY SERVER...
Zmiana ustawień połączeń proxy. Jeśli serwer proxy jest już skonfigurowany, to pomiń ten krok i naciśnij trzy razy OK.
15. Naciśnij ADVANCED, a następnie wybierz HTTP.
16. W polu SERVER wpisz 212.002.096.016
17. W polu PORT wpisz 8080
18. Pole USER NAME pozostaw puste.
19. Pole PASSWORD pozostaw puste i naciśnij pięć razy OK.
Aby połączyć się ze stroną WAP, uruchom przeglądarkę (Internet Explorer) i w pasku adresu wpisz, np. wap.plus.pl"
Walczyłem dobrą godzinę i nadal nic. Nadodatek nie mogę wogóle połączyć się z internetem chyba że zrobię reset urządzenia. Może komuś się uda...Powalczyłem jeszcze godzinę i udało mi się. W punkcie 16. zamiast wpisywać 212.002.096.016 pominąłem zera i wpisałem 212.2.96.16
Pozostaje mi jeszcze sprawdzić czy faktycznie nie naliczają opłat za GPRS