czy ten typ tak ma ;)

• 13 Odpowiedzi
  • 1405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mariusz_

• *
  • 62
  • Sprzęt: Eten M700
czy ten typ tak ma ;)
« dnia: Styczeń 08, 2008, 22:24:47 »
Właśnie jestem w trakcie oddawania Mio A701, ponioeważ 2-3 sekundowa przerwa przy odbieraniu połączeń była zbyt uciążliwa. Został więc do wyboru Eten M700, ale mój znajomy mnie załamał, że też tak miał w swoim modelu etena  :O :(

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
Odp: czy ten typ tak ma ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 08, 2008, 22:46:15 »
tak, tez tak ma.

podobno jest lekarstwo, ale nie wiem jak działa.
sam sie na nie nie zdecydowałem.

*

Offline Kwas

• 14
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2008, 22:49:42 »
U mnie jest to max 1 sekunda i to nie zawsze, zazwyczaj dzwoni odrazu tylko jak mam pootwierane kilka programów i system jest bardziej zawalony, ale ogólnie nie jest źle, wydaje mi się że dużo zależy od samego użytkownika :D
Eten M700 + 8gb Sandisk + Motorola S9

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 08, 2008, 22:50:10 »
Ja na moim rzeczywiście miałem coś w stylu opóźnienia o jakim piszesz, ale tylko wtedy gdy miałem zainstalowany cały soft od Etena. Po HR zrobionym z opcją nieinstalowania etenowskiego stuffu telefon odbiera rozmowę tuż po naciśnięciu przycisku (góra 0,5 sek.).

Dodatkowo można próbować caba z pierwszego akapitu pierwszego postu tego wątku (ja nie próbowałem jak to działa): http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87384.0
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline Mariusz_

• *
  • 62
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2008, 22:56:47 »
No to mnie kurde nie pocieszyliście :( Ehhhh

Na Mio, jak wgrałem kilka aplikacji aby dało się z "tego" korzystać, opóźnienie było ponad 2 sekundy na pewno :(

Po HR zrobionym z opcją nieinstalowania etenowskiego stuffu telefon odbiera rozmowę tuż po naciśnięciu przycisku (góra 0,5 sek.).

No właśnie... ale jaki jest wtedy komfort używania? :( Żadnych profili, powiadomień itp

A jak zachowuje sie eten jak sie odbiera połączenie? Bo w Mio jest tak 'fajnie', że nadal jest zablokowana klawiatura i ekran jest zablokowany, nie widać nawet czy sie zakonczylo rozmowe
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2008, 22:58:59 wysłana przez Mariusz_ »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 08, 2008, 23:11:49 »
Po HR zrobionym z opcją nieinstalowania etenowskiego stuffu telefon odbiera rozmowę tuż po naciśnięciu przycisku (góra 0,5 sek.).

No właśnie... ale jaki jest wtedy komfort używania? :( Żadnych profili, powiadomień itp

A jak zachowuje sie eten jak sie odbiera połączenie? Bo w Mio jest tak 'fajnie', że nadal jest zablokowana klawiatura i ekran jest zablokowany, nie widać nawet czy sie zakonczylo rozmowe

No komfort użytkowania powiedziałbym jest.. znacznie większy! ;)  Ten cały szmelc etenowski (no, może kilkoma pozycjami które można policzyć na palcach jednej ręki) jest do niczego. Profile... - dostępne są w masie darmowych jak i płatnych programów - czego tylko dusza zapragnie ;)  Nie wiem co masz na myśli pisząc o braku powiadomień? Te systemowe na pewno działają bez etenowskiego softu.

Po odebraniu połączenia ekran jest odblokowany i jest dostęp do przycisków na wyświetlaczu no i oczywiście do sprzętowych przycisków zielonej i czerwonej słuchawki.

Podsumowując, nie odczuwam żadnego dyskomfortu w użytkowaniu M700 jako telefonu i zdecydowanie polecam.

*

Offline Daszek

• 257
    • 2oo
  • Sprzęt: BLOW-43Vbt, iPhone3g, htc sensation
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 08, 2008, 23:16:32 »
Mariusz, kwestia przyzwyczajenia.

Ja wcześniej miałem nokie 6131 klasyczny telefon, gdzie funkcja telefonu stanowi 95% całości urządzenia (aparacik, książka, gierki i inne bzdeciki - 5%)

W Etenie 60% to windows mobile i wynikające z tego możliwości, reszta czyli 40% to telefon i GPS. Całość napedza niezbyt nadążający procek, którego możliwości są kompromisem dla ceny i czasu działania na baterii/wielkości baterii.

Dlatego kupując Etena m700 zachwyciła mnie jego funkcjonalność a nie wydajność, co w sumie dla mnie stanowiło i tak świetny kompromis wydajność/możliwości/cena.

Generalnie - POLECAM. Do lagu się przyzwyczaisz.
Ostatecznie możesz poczekać i zainwestować w cudeńko m800 - szybszy - podkręcony procek i lepsiejszy ekranik :)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 09, 2008, 07:53:00 »
Ostatecznie możesz poczekać i zainwestować w cudeńko m800 - szybszy - podkręcony procek i lepsiejszy ekranik :)

Czy M800 bedzie szybszy smiem watpic :)
Owszem procek szybszy, ale to tylko podkrecenie, reszta taka jak w M700, a dodatkowo ekran VGA, ktory skutecznie spowoduje
wieksze obciazenie procesora i pamieci RAM. Zreszta wystarczy poczytac o X800, M800 to to samo + klawiatura.

Ja rowniez nie narzekam na telefon w M700, opoznienie nie jest zbyt duze, na nieobciazonym systemie malo zauwazalne.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 09, 2008, 08:59:57 »
W moim x500+ zainstalowałem to: http://rs179.rapidshare.com/files/79316322/fastcall.CAB    ( 577kB). Telefon działa szybciej polecam. Miałem problem ze ściągnięciem pliku. Trzeba poczekać aż pojawi się ikona do ściągania pliku. Plik przerzucamy do pamięci i stamtąd odpalamy.

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 09, 2008, 15:46:01 »
Dzwonek w formacie WAV, wyłączona wibra i działa.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 09, 2008, 20:57:09 »
W moim x500+ zainstalowałem to: http://rs179.rapidshare.com/files/79316322/fastcall.CAB    ( 577kB). Telefon działa szybciej polecam. Miałem problem ze ściągnięciem pliku. Trzeba poczekać aż pojawi się ikona do ściągania pliku. Plik przerzucamy do pamięci i stamtąd odpalamy.
Na jakim sprzęcie to instalowałeś? M700? Thx za info albo uzupełnij profil ;)

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 09, 2008, 22:32:35 »

No teraz to mnie dobiles :) zartuje:)
Info o tym, bylo juz w tym watku o przyspieszaniu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87384.0
pierwszy post.
Na M700 dziala, choc dziwnie sie nazywa po zainstalowaniu Eten X500 GET log patch...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 09, 2008, 22:34:24 wysłana przez horde »

*

Offline Mariusz_

• *
  • 62
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 13, 2008, 00:07:53 »
Potwierdzam działanie pliczku fastcall

Co ciekawe, jak odbieram soft-przyciskiem to sie pojawia mała przerwa, jak sprzętowym - to nie

Zrobiłem też takie doświadczenie - wgrałem sporo pamięciożernego softu (SPB Phone Wether, Shell, rCalendar, status baterii, AM i inne) i po tym pojawila sie znowu przerwa przy odbieraniu, soft reset - bez zmian. Wgrałem ponownie fastcall - przerwa zniknęła

Nie wiem co robi ten programik, ale robi to skutecznie ;)

Ps. mam pytanko co do wyświetlania info o osobie dzwoniącej - jak miałem soft etena to pojawialy sie troche wieksze te informacje, teraz są chyba standardowe windowsowe na bialym tle - malutkie. Czy da sie to latwo powiekszyc? Nie chce instalowac kobyly w stylu Photo Contacts bo mi zapcha system na amen

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 13, 2008, 11:26:42 »

No teraz to mnie dobiles :) zartuje:)
Info o tym, bylo juz w tym watku o przyspieszaniu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87384.0
pierwszy post.
Na M700 dziala, choc dziwnie sie nazywa po zainstalowaniu Eten X500 GET log patch...

:) hehe, wątek czytałem, ale jakoś tak pobieżnie i przyznaję się bez bicia, że nie wyłapałem jednoznacznie czy cab chodzi czy też nie pod M700 (nie wnikałem, bo nie miałem zastrzeżeń do działania mojego telefonu ;) )