[m700] nie można zmienić dzwonka przychodzących połączeń

• 10 Odpowiedzi
  • 1181 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Michał Szwajcok

Witam
mój m700 nie reaguje na zmianę dzwonka. gdziekolwiek bym nie próbował zmieniać zero reakcji. Niewiadomo jakim sposobem ustawił się dzwonek, który doprowadza mnie do szału i nic nie da się zrobić.
Próbowałem: w ustawieniach telefonu, przez dźwięki i ostrzeżenia, w rejestrze. wszędzie niby widnieją dzwonki które ustawiam ale m700 i tak odtwarza ten niechciany.
Dodam że nie instalowałem żadnych programów i nie kombinowałem z żadnymi ustawieniami.
To że co 3 dni trzeba odświeżać ustawienia np. wibracji bo też potrafią przestać działać ( dezaktywuje się opcja ) to już się przyzwyczaiłem, ale dźwięk dzwonka mnie mocno irytuje.
Proszę o pomoc bo brak mi koncepcji.
Niestety nie znam nawet nazwy tego dzwonka ( tak jak pisałem wyżej wszędzie jest w nazwie to co ustawiłem, a sprzęt odtwarza coś innego ), odtwarzałem wszystkie piki które mogą być dzwonkami i nic nie znalazłem takiego więc nie mam nawet punktu zaczepienia.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: [m700] nie można zmienić dzwonka przychodzących połączeń
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 12, 2007, 17:03:44 »
Próbowałeś w taki sposób?:
Start -> Settings -> Sounds&Notifications -> zakładka Notifications -> Event: Phone - Incoming call  -> i po tym: Ring type: np. Ring  oraz  Ring tone: np. Russian Dance ?

Czy po ustawieniu w ten sposób nadal działa nieprawidłowo?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Michał Szwajcok

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2007, 07:46:27 »
dziękuję za wskazówkę ale tak jak pisałem również ten sposób był użyty ( jako jeden z podstawowych ), ale od wczoraj sprawy się nieco zmieniły tzn. o ile dźwięk dzwonka udało się opanować o tyle jako dźwięk klawiszy jest dzwonek na który to też nie miałem wpływu. myślę , że ostatnim sposobem przed dokonaniem HR pozostaną eksperymenty w rejestrze. Nim zrobię HR co jest ostatecznością chce ze 2 dni jeszcze powalczyć. Gdyby komuś coś ciekawego wpadło do głowy w związku z opisywanym problemem to będę wdzięczny.
Pozdrawiam.

*

Offline Metus

• *
  • 69
  • Sprzęt: ETEN m700
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 12, 2007, 15:45:39 »
 u mnie tez wystąpił jakiś problem z dźwiękami dzwonka. Na początku ustawiłem sobie jedną z mp3 jako dźwięk dzwonka i wszystko było OK. Po pewnym czasie nie wiem dlaczego ustawił mi się dzwonek standardowy.. Kompletnie nie da się ustawić jakiejkolwiek wybranej mp3ki. Mogę ustawić jedynie fabryczne dźwięki. MP3 znajdują się na liście dzwonków ale po wybraniu interesującego mnie dźwięki i naciśnięciu „OK.” samo zmienia się od razu na dźwięk standardowy..

*

Offline 1jedrzej1

• *
  • 63
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2007, 12:42:20 »
u mnie tez wystąpił jakiś problem z dźwiękami dzwonka. Na początku ustawiłem sobie jedną z mp3 jako dźwięk dzwonka i wszystko było OK. Po pewnym czasie nie wiem dlaczego ustawił mi się dzwonek standardowy.. Kompletnie nie da się ustawić jakiejkolwiek wybranej mp3ki. Mogę ustawić jedynie fabryczne dźwięki. MP3 znajdują się na liście dzwonków ale po wybraniu interesującego mnie dźwięki i naciśnięciu „OK.” samo zmienia się od razu na dźwięk standardowy..

to jest spowodowane zainstalowaniem jakiegos innego programu do muzyki, ja tak mialem z MortPlayarem, WindowsMedia nie jest  juz domyslnym programem i mp3 nie ustawie.
HTC HD2
   Manila: 2.5.20181527.0
   ROM: 3.14.479.2
   Radio: 2.15.50.14

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2007, 23:31:11 »
Wyjściem jest konwersja z mptrzy na wav. Mnie pomogło, miałem podobny problem.

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2007, 13:19:42 »
Odświeżam wątek, gdyż mam podobny problem.

Tęż nie mogę zmienić dzwonka w moim ETEN M500. Ciągle mam windowsdefault i tyle. Już mnie dobija ten dzwonek.
Usuwałem skojarzenia, próbowałem zmieniać w notifications,ustawiałem dzwonek z poziomu eksploratora, usuwałem klucze w rejestrze - wszystko na nic. Ktoś wie jak to rozwiązać? Gdy przypiszę do konkretnej osoby jakiś dzwonek to wtedy jest ok, ale ogólny dzwonek to ta sama kretyńska melodyjka cały czas.

proszę o pomoc

.....

Częściowo sobie z tym poradziłem, gdyż interesujący mnie dzwonek przerobiłem na wav. Ale to takie pośrednie wyjście. Problem leży w tym, że pliki wma straciły powiązanie z systemowym odtwarzaniem i związały się teraz z windows media playerem. Czy ktoś wie jak powiązać pliki wma z systemem (mają one wtedy ikonke głośniczka a teraz mają ikonkę windows media playera).
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2007, 14:24:08 wysłana przez Gorheru »

*

Michał Szwajcok

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 11, 2007, 07:48:25 »
ja pierwsze co zrbiłem to skasowałem plik windows default ( dobijający mnie sygnał dzwonka ) i później były zmiany w rejestrze. inaczej nie było możliwości dokonywania jakichkolwiek zmian w dzwiękach dzwonka. Możesz jeszcze spróbować zainstalować sobie dźwięk dzwonka z pliku cab ze strony np http://www.spbclub.com/index.php.  Być może ten sposób wyboru i instalacji dzwonka zaradzi. Myślę, że po takich objawach i tak w planach zabaw z etenem trzeba przewidzieć wcześniej czy później HR.

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 13, 2008, 18:49:29 »
Mam dźwięk dzwonka i sms w wav i  działa ok , ale zdarza się że co jakiś czas jak ktoś do mnie dzwoni to włącza się ten standardowy sygnał z windowsa zamiast mojego oraz zdarza się również losowo że w ogóle nie mam żadnego poinformowania że przyszedł sms - dzieje sie tak może jeden na dziesięć razy, ale bywa to denerwujące.  Jak myślicie co może być przyczyną?

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 13, 2008, 20:05:03 »
Przyczyną może być ETEN :mrgreen:

Wytłumacz mi prosze, bo wróżką nie jestem skąd mamy wiedzieć co wyczyniasz na swoim M700 (jaki soft instalujesz, jakie zmiany wprowadzasz) co zatym idzie, gdzie leży problem

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 15, 2008, 12:11:20 »
Mam zainstalowane: spb pocket plus, spb mobile shell , spb phone suite, tego ostatniego używam tylko do pokazywania nieodebranych wiadomości i połączeń. Zmian w rom'ie żadnych nie dokonywałem , ustawienia dzwonka robie standardowo tzn. w sounds & notifications. Wszystko niby działa , ale czasami poprostu eten zapomina tych ustawień i włącza standardowy sygnał albo np. jak mam przypisany inny dzwonek do konkretnej osoby to się włącza mój ogólny dzwonek