Blokowanie PDA

• 5 Odpowiedzi
  • 1052 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
Blokowanie PDA
« dnia: Maj 08, 2007, 10:19:04 »
Posiadajac swego casu Compacta czy kozystajac w pracy z Loox-a n520 mialem ustawiona ochrone haslem ktora ustawiona Byla na 0min. awszyscy wiemy co to nam daje... Niestety w etenie m700 mimo czasu ustwionego na 0min Pocket Blokuje mi sie utomatycznie po 5 min... wie moze ktos co z tym zrobic? Unicom twierdzi ze tak musi byc :D

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
Odp: Blokowanie PDA
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 08, 2007, 22:03:34 »
Poprostu ustaw sobie wtyke "device lock" i po kłopocie.

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 08, 2007, 23:02:52 »
W settings M700 jest przecież Lock i można ustawić na 0min. Po wyłączeniu i natychmiastowym włączeniu pocket jest od razu zablokowany. Gdy jest włączony, blokuje się po jakichś 20-30 sekundach. Moim zdaniem tak jest ok, przecież musi pozwolić na normalną pracę gdy jest 0min. W przeciwnym wypadku co kliknięcie musiałbyś kod wpisywać :) Żaden "device lock" nie jest potrzebny.

Jarecki

*

Offline Kapat

• 288
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2007, 20:37:31 »
kurcze stary wybacz :) ale wydawalo mi se ze napisalem wyraznie ze  ustawienie na 0min blokuje pda po ok minucie a przy uzywaniu np automapy i blokowaniu sie pocketa po min to ja dziekuje za takie udogonienie...

*

Offline Jarecki_B12

• **
  • 122
    • Motopod
  • Sprzęt: SGS 3
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2007, 21:32:12 »
Zrozumiałem, że problemem jest po 5min. zamiast po 0 :)
Jeśli ten Lock jest dostarczany przez Etena a nie WM5 (nie miałem wcześniej WM5 ani Etena, więc nie wiem) to lipa - nic się nie zrobi, trudno by software dostosowywany był do każdej wtyczki producenta PDA. Jakiś skrypcik czy cóś by się przydał, który uruchamiałby dany program wyłączając najpierw wtyczkę a po zakończeniu włączając - może na forum znajdą się fachowcy i coś napiszą :)
W przeciwnym wypadku oprogramowanie powinno dbać o wyłączanie tego na czas działania programu i wtedy pretensje do np. AM.

Jarecki

*

Offline Kapat

• 288
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2007, 22:23:45 »
masz  racje. Ale  to juz  raczej wina etena :) ten sam soft  dziala mi w Looxi e Compaccie  a  ochrona  chaslem jest w systemie domyslnie... wiec jedynym wytlumaczeniem jak dla mnie jest logiczny to ze eten pogrzebal cos w rejestrach :) (mam namysli settings>password a nie odzielny soft)