backup systemu - czym najlepiej i jak dalej..

• 6 Odpowiedzi
  • 1570 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline TheHX

• 42
  • Sprzęt: Acer n311, iPhone2G, ale już na zakręcie :)
backup systemu - czym najlepiej i jak dalej..
« dnia: Czerwiec 02, 2008, 08:34:01 »
witam,
zmuszony jestem chyba do HR :) Eten odmawia posłuszeństwa przy odsłuchiwaniu dźwięków systemowych, ustawianiu dźwięku alarmów np. w SPB Time czy odsłuchiwaniu plików wma...Cóż..HR lekarstwem jest zapewne dobrym..Teraz kwestia backupu - czym najpewniej ? SPB Backup ? Czy wówczas plik exe powinienem przenieść do pamięci telefonu aby przywrócić system ? Pytam dlatego, iż do fona włożona jest karta 4GB, więc bez patcha SDHC system jej nie zobaczy. Albo też pewnie mogę włożyć starą gigówkę z tym backupem ?
Czy odtworzone zostanie wszystko tak, jak być powinno ?
pozdrawiam i proszę o podpowiedzi.
Lepiej mieć złe sny, niż złą baterię...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: backup systemu - czym najlepiej i jak dalej..
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2008, 08:50:26 »
Zostanie odtworzone wszystko co było w systemie czyli wszystkie wpisy do rejestru i wszystko co było w pamięci urządzenia. To co masz na karcie to po prostu zostanie a skróty do tych programów się przywrócą. Tylko jak chcesz zrobić HR to po co od nowa wgrywać to samo ?  Żeby HR zadziałał i miał sens to musisz zrobić backup tylko PIM a resztę zainstalować od nowa  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline TheHX

• 42
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2008, 09:41:17 »
no fakt...nie pomyślałem, bo błędy znów zostaną wpisane..A czy soft reset z pozycji menu da coś w tym przypadku ?
padły w zasadzie niektóre dźwięki systemowe...Oprogramowanie działa bez problemu, telefon dzwoni, gra. Ale np - ustawienie dźwięku w alarmie (SPB Alarm ) zawiesza system. Reinstalacja samego softu nic nie dała...
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2008, 10:43:07 wysłana przez TheHX »

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2008, 11:59:08 »
Zostanie odtworzone wszystko co było w systemie czyli wszystkie wpisy do rejestru i wszystko co było w pamięci urządzenia. To co masz na karcie to po prostu zostanie a skróty do tych programów się przywrócą. Tylko jak chcesz zrobić HR to po co od nowa wgrywać to samo ?  Żeby HR zadziałał i miał sens to musisz zrobić backup tylko PIM a resztę zainstalować od nowa  :ok:

Dlatego ja mam kopię ustawień telefonu po HR, i do tego odtwarzam tylko zapisy PIM, czyli najczęściej kontakty
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.

*

Offline TheHX

• 42
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2008, 12:14:48 »
czyli jednym HR+SDHC patch i backup gołewgo zdrowego łindołsa..Potem ładowanie..
dzięki, pozdrawiam.
Frapuje mnie jednak nadal fakt przycinki tylko przy dźwiękach systemowych. Tnie się WMP oraz SPB Time przy wyborze dźwięku..

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2008, 12:20:16 »
gołego windowsa nie ma co backupować, i tak po hr jest goły  :E

*

Offline TheHX

• 42
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2008, 14:00:44 »
głupim :) to nie pecet...fakt
spróbuję obejść HR i jakoś naprawić tę przypadłość z dźwiękami systemowymi. Wszystko inne śmiga. Może po prostu go zbytnio przeładowałem softem. pzdr