Eten M700 - jak dopisać w QL skróty które nie są proponowane,np.radio?

• 5 Odpowiedzi
  • 771 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ach, jedno mam jeszcze Pytanie do Was:

-Aplikacja QuickLink która mi właściwie wystarczy, robiła psikusy w postaci znikania ikon.Po zmianie  atrybutów plików i wgraniu do Etena narazie mam spokój.

Jednak jest jeszcze inny problem:

QL zaraz po wgraniu systemu (przefleszowaniu czy HR) ma spory pakiecik przydatnych skrótów (w tym radio).

Jak mi to zaczęło znikać, to potraciłem owe ikonki , ale jak chciałem dodać z poziomu settings QL to cholerne radio to go tam nie ma,jest kupa innych ale kilku nie ma. Mi przydałby się np.SPEED DIAL w ikonce QL no i radio.

Przypuszczam że skróty do tych programów trza wklepać ręcznie do jakiejś bazy QL ale nie mam wyczajone gdzie i w jakiej postaci.

Czy ktoś może męczył temat?

-rozważam zmianę QL na inny darmowy program ale ogólnie jest dla mnie wystarczający,więc chętnie zostawiłbym go. (może jest jakiś dobry alternatywny o którym nie wiem?)

Pozdawiam: AdiX

*

Offline Tequila

• **
  • 136
    • http://www.krzysiek.prv.pl
  • Sprzęt: Nokia C7
Odp: Eten M700 - jak dopisać w QL skróty które nie są proponowane,np.radio?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2007, 08:51:16 »
Witaj, ja miałem podobny problem ale z nowo instalowanymi aplikacjami: QL nie "widział" tych programów. Ale problem rozwiązałem w sposób banalny: utworzyłem do nich skróty w windows/start menu/programs i poszło, w QL znalazły się one na liście.

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2007, 09:04:00 »
Skróty do nowych aplikacji w QL dla Etana można dodać bezpośrednio w Programs, Utilitis.... tam należy wybrać odpowiednią zakładkę i dodać/usunąć potrzeby program. W tej lokalizacji można również odpowiednio sortować kolejność ikonek. Polecam zapoznanie się z instrukcją obsługi urządzenia. Eten ma bardzo czytelną instrukcję i jeżeli się nie mylę w języku polskim.
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline Tequila

• **
  • 136
    • http://www.krzysiek.prv.pl
  • Sprzęt: Nokia C7
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 14, 2007, 13:05:02 »
Tobie chyba chodzi o instalowanie/odinstalowywanie programów... a nie o dodanie skrótów do aplikacji.

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2007, 20:18:27 »
Skróty do nowych aplikacji w QL dla Etana można dodać bezpośrednio w Programs, Utilitis.... tam należy wybrać odpowiednią zakładkę i dodać/usunąć potrzeby program. W tej lokalizacji można również odpowiednio sortować kolejność ikonek. Polecam zapoznanie się z instrukcją obsługi urządzenia. Eten ma bardzo czytelną instrukcję i jeżeli się nie mylę w języku polskim.

Cóż, nie pozostaje mi nic innego jak poprosić Cię o uważne czytanie postów jeśli chcesz pomóc...

Chodziło mi oczywiście o skróty których NIE MA na tej liście a aplikacje SĄ zainstalowane w Etenie.

QL nie proponuje wszystkich.

Pierwsza odpowiedż "Tequili" jest skutecznym i prostym kluczem do sprawy.Niniejszym dziękuję!

*

Offline vroobel

• **
  • 122
  • ETEN X500+, WM6, AM 4.5.3
    • digiHOUSE
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2007, 12:05:49 »
A poza tym przyjrzyj się aplikacji "cLaunch". Na razie nie widzę dla niej alternatywy... ;)
Regulamin!
Doświadczenie to wiedza, którą się zdobywa zaraz potem, jak się jej potrzebuje...