automapa i hard reset i inne ?

• 5 Odpowiedzi
  • 1092 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
automapa i hard reset i inne ?
« dnia: Luty 21, 2008, 20:56:55 »
#1. czy po wykonaniu hard resetu będę musiał auto mapę rejestrować na nowo.Mam ja zainstalowaną na karcie.Powtórna rejestracja może być kłopotliwa bo w ostatnim miesiącu dwa razy rejestrowałem i juz kręcili nosem że niby raz na pół roku wolno rejestrować.
 Znalazłem na forum sposób na znikające konta @ niestety nie zdążyłem wgrać patcha.Problem polega teraz na tym że na ekranie Today wyświetla mi sie 1niodedbrana wiadomość w tym "znikniętym" koncię nie mogę sie tego pozbyć.Szukałem tego konta nawet w rejestrze i niby coś poznajdywałem, usunołem i nic .Jak sie tego pozbyć.
#2. Jestem ciekaw ile macie wolnej pamięci po starcie, zanaczy po miękim resecie?
Mnie sie wydaje że mam trochę mało.26,4MB przyczym przyspieszyłem maszyne zmianami w rejestrz(według instrukcji fafika) i usunołem kilka programow etana i kilka z auto startu.
#3. Poszukuje jakiegoś programu do czyszczenia rejestru.Chodzi o to że jestem nowym userem ppc i instaluje ruzne programy na próbę i często zaraz je odinstalowuję, nie chciałbym zaśmicać systemu.
Wiem że można zrobić hard reset ale to co innego, trzeba potem troche jeszcze posiedzieć przy maszynie.(od tygodnia siedze przyniej non stop chyba z 10 godziń dziennie.)
#4.Przed chwilą zaryzykowałem poprzenoszenia kilku ikonek windows/start menu/programs. Dzięki temu zabiegowi mam troche lepszy porządek klikając na start/programs np kalendarz i kalkulator schowałem do officemobile.Wygląda na to że wszystko działa.
#5.Pytanie do posiadaczy emsiedemsetk z nieco dłuższym stażem, jak wyglądają wasze sprzęty czy coś sie obluzowało jak sie trzyma,wsuwa/wysuwa klawiaturka czy jet coś na co powinienem uważać.Czy mogę trzymać emke w kieszeni? czy paproszki mogą sie nagromadzić w krawędziach ekranu i jakoś uszkodzić ekran.Czy coś takiego sie wam przydarzyło? Jak etan700 znaosi upływ czasu w waszych rękach?

Jeśli coś było na forum to sorki ale nie zanalzłem wyczerpującej odpowiedzi.Mnie etan m700 podoba sie bardzo :)
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 21:00:14 wysłana przez makhi »

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: automapa i hard reset i inne ?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 21, 2008, 23:48:30 »
#5.Pytanie do posiadaczy emsiedemsetk z nieco dłuższym stażem, jak wyglądają wasze sprzęty czy coś sie obluzowało jak sie trzyma,wsuwa/wysuwa klawiaturka czy jet coś na co powinienem uważać.Czy mogę trzymać emke w kieszeni? czy paproszki mogą sie nagromadzić w krawędziach ekranu i jakoś uszkodzić ekran.Czy coś takiego sie wam przydarzyło? Jak etan700 znaosi upływ czasu w waszych rękach?

Mam M700 od 14 miesięcy. Obchodzę się z nim jak z przysłowiowym jajkiem (non-stop etui skórzane, folia na ekranie, nie siadam na nim itp. ;)), jednak po tym czasie mam takie oto objawy:

• Prawie kompletnie wytarte "zwierciadełko" do autoportretów - radzę na nie uważać, bo nie jest to objaw widoczny tylko u mnie. To wina drobnej wady konstrukcyjnej M700 (a przynajmniej w pierwszych seriach produkcyjnych, nie wiem jak w następnych) - stopka na grzbiecie urządzenia jest zbyt niska i urządzenie opiera się na zwierciadełku zamiast na stopce leżąc na twardej powierzchni.
  • Lekko wytarta "do białego" farba na wysokości zielonej/czerwonej słuchawki (po prawej i lewej stronie, coś na kształt grubych rys długości ok. 4 mm) - wydaje mi się, że może to być spowodowane wkładaniem/wyjmowaniem urządzenia do uchwytu samochodowego (niby oryginalny, ale może robię to niewystarczająco ostrożnie(?))
  • Kilka długich rys z tyłu obudowy (ale bardzo płytkich, nie "do spodu") - upatruję podobną przyczynę jak wyżej
  • to cóś czarnego nibygumowego na stopce o której pisałem w pierwszym punkcie lekko zaczyna odklejać się z jednej strony
  • oraz oczywiście paproszki/kurz w różnych szparkach i zakamarkach, z których trudno jest je wydobyć (akurat M700 ma tych szparek dosyć sporo)

Nie zauważyłem problemów z wysuwaniem klawiatury, nic się w niej nie obluzowało (odpukać).

Brzmi to może jakoś tak że trochę dużo tego, ale gdybym miał ocenić stan ogólny wyglądu urządzenia oceniłbym go na 4+ w skali 1-6.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 22, 2008, 08:32:42 »
Do makhi:

Ad1. Nie trzeba rejestrować na nowo.
Ad.3 Jest dużo programów, poszukaj na www.PDAclub.pl w dziale download. Ja polecam płatny program SK Tools.
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 13:10:41 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 22, 2008, 13:00:51 »
Właśnie zrobiłem Hardreset :P proszę powiedzcie gdzie jest ten program który zapobiega znikającym kontom, bo tyle jest tego na forum że sie już pogubiłem.
PS. lustereczko już mi sie wyciera i dostrzegam minimalne ślady od uchwytu samochodowego, chyba go wazeliną lekko przesmaruje(uchwyt).:)
« Ostatnia zmiana: Luty 22, 2008, 16:39:50 wysłana przez makhi »

*

Offline GurneyH

• 49
  • Sprzęt: Eten M700, WM6; Nokia 6210 Navigator
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 22, 2008, 13:57:10 »

• Prawie kompletnie wytarte "zwierciadełko" do autoportretów - radzę na nie uważać, bo nie jest to objaw widoczny tylko u mnie. To wina drobnej wady konstrukcyjnej M700 (a przynajmniej w pierwszych seriach produkcyjnych, nie wiem jak w następnych) - stopka na grzbiecie urządzenia jest zbyt niska i urządzenie opiera się na zwierciadełku zamiast na stopce leżąc na twardej powierzchni.
  • to cóś czarnego nibygumowego na stopce o której pisałem w pierwszym punkcie lekko zaczyna odklejać się z jednej strony

Gumka wypadla u mnie i zastosowałem popularną "kropelkę"
1. Oryginalny klej który jest w gniazdku trzeba usunąć mechanicznie (strasznie twarde bydle) bo jak nie, to nie da sie przykleić całej powierzchni gumki do "gniazda"
2. "Kropelka" spowodowała napęcznienie gumki i jest teraz o 0,5 mm dłuższa niż "gniazdko" co powoduje ze ciężko ją teraz wpasować.

Reszta przypadłości taka sama i ocena tak samo +4
Pozdrawiam GH

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 25, 2008, 07:51:00 »
lustereczko już mi sie wyciera i dostrzegam minimalne ślady od uchwytu samochodowego, chyba go wazeliną lekko przesmaruje(uchwyt).:)
Nie wiem czy to dobry pomysł? Wazelina może łapać kurz i drobne paprochy a to może się przyczynić do większego porysowania.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.