aplikacja lub rozwiazanie do automatycznego logowania Wifi?

• 9 Odpowiedzi
  • 1154 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nikss

• *
  • 85
1.czy jest jakas aplikacja lub rozwiazanie do automatycznego logowania Etena do zabezpieczonej sieci Wifi?
po codziennym restarcie Etena 700 musze na nowo wprowadzac haslo, zmiana sieci tez tym skutkuje

2.czy mozecie polecic jakas aplikacje ktora za pomoca GPSa stworzylaby siatke sieci Wifi (promien prawidlowego dzialania, np. jakosc sygnalu) i w oparciu o jakies mapy (google? microsoftu?) ktore by mozna bylo zgrac do offline i potem w terenie po nich nawigowac?

idea jest taka zeby ta aplikacja informowala mnie ze zblizam sie do jakiegos darmowej lub platnej sieci logowalaby w zaleznosci od ustawien do tej sieci, sciagalaby automatycznie poczte, jakies innne akcje online?

jest cos takiego??

*

Offline makhi

• **
  • 195
  • Sprzęt: eten m700
Odp: aplikacja lub rozwiazanie do automatycznego logowania Wifi?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2008, 23:10:28 »
wystarczy miec właczone wifi.jak tylko bedziesz  w zasięgu zostaniesz  poinformowany i zapytany czy sie łaczyć.

*

Offline BliSki

• 1059
  • Sprzęt: M700
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2008, 07:20:56 »
1.czy jest jakas aplikacja lub rozwiazanie do automatycznego logowania Etena do zabezpieczonej sieci Wifi?
po codziennym restarcie Etena 700 musze na nowo wprowadzac haslo
Robisz soft czy hard reset? Po Soft resecie nie powinno gubić ustawień. A czy próbowałeś się połączyć do sieci bez resetu? Czy wtedy też nie pamięta haseł? Bo tu jest "pies" pogrzebany, gdyby pamiętał hasła, to byś się połączył do każdej sieci. PDA wykryło by sieć i automatycznie do niej podłączyło bez zbędnych programów. Jaką masz wersję WM i ROM?
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Znajdziesz mnie także na: http://forum-laptopy.info.pl/
Sygnatura zatwierdzona przez administrację.

*

Offline nikss

• *
  • 85
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2008, 12:26:53 »
Robisz soft czy hard reset? Po Soft resecie nie powinno gubić ustawień. A czy próbowałeś się połączyć do sieci bez resetu? Czy wtedy też nie pamięta haseł? Bo tu jest "pies" pogrzebany, gdyby pamiętał hasła, to byś się połączył do każdej sieci. PDA wykryło by sieć i automatycznie do niej podłączyło bez zbędnych programów. Jaką masz wersję WM i ROM?

slabo sie znam jeszcze na technologiach Wifi i PDA
wiec pokrotce

lacze sie z Etena z routerem WIfi Linksysa z ustawiona
autoryzacja WPA2-PSK, klucz szyfrowany AESem i za kazdym razem gdy zrobie soft Reset - restart automatyczny w nocy albo wyjecie baterii z PDA to musze od nowa:
1.wlaczac polaczenie WIfi
2.wcisnac connect
3.wklepac haslo dla tej sieci

a chce zeby z automatu bylo to zrobione
uzywam ROMu zrobionego przez usera TB_TB z forum

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 28, 2008, 12:59:03 »

Rób reset na uśpionym padaku. Usypiasz go, czekasz tak z 20 sekund i dopiero reset. Ja tak robię i Etenik mi już nie gubi ustawień.
Jak zrobisz resa "w biegu", to z dużym prawdopodobieństwem zgubi hasła wifi, pop3 i parowanie BT.

*

Offline jarom

• **
  • 169
    • http://paragliding.in.poland.nid.pl/
  • Sprzęt: Compaq 4600 -> Hp5500 -> Hp4700 -> Eten x500 -> Eten X800 -> HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 28, 2008, 13:25:28 »
Ciekawe, moj x800 niczego nie gubi.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2008, 13:45:54 »
Ciekawe, moj x800 niczego nie gubi.

Nigdy po zresetowaniu rysikiem włączonego X800 nie zdarzyło się Tobie zgubienie haseł wifi, parowania BT i ustawień skrzynek pop3?
No to super. Widocznie rom w X800 ma już to załatane :)

*

Offline nikss

• *
  • 85
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 29, 2008, 04:09:39 »

Rób reset na uśpionym padaku. Usypiasz go, czekasz tak z 20 sekund i dopiero reset. Ja tak robię i Etenik mi już nie gubi ustawień.
Jak zrobisz resa "w biegu", to z dużym prawdopodobieństwem zgubi hasła wifi, pop3 i parowanie BT.

OK
a jak zrobic zeby Wifi domyslnie po resecie sie wlaczylo? moduly GSM i BT mam wlaczone po starcie wiec Wifi chyba tez sie da??

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 29, 2008, 09:46:29 »
U mnie też jakiś czas temu gubił ustawienia konta WiFi, e-mailowe itd, po wgraniu patcha (prawdopodobnie) "Mail account repair" i całej reszty innych patchy dostępnych u Etena i na PDACLUB-ie przestał gubić i jest miodzio   :ok: .
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline oldzie

• 397
  • Sprzęt: HTC TyTN II WM6
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 29, 2008, 10:20:48 »
po codziennym restarcie Etena 700 musze na nowo wprowadzac haslo, zmiana sieci tez tym skutkuje

jest cos takiego??

Jak na zamówienie, proszę http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=13747
O wszystkim decyduje środowisko.
Dlatego anioły fruwające w niebie mają piękne skrzydła,
natomiast anioły chodzące po ziemi mają piękne nogi.