Akcesoria/Zamienniki do M700

• 19 Odpowiedzi
  • 3976 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S IV, Galaxy Note 10.1 GT-N8000
« dnia: Grudzień 28, 2006, 22:46:42 »
Proponuję aby wszyscy co posiadają wiedzę na temat co i gdzie można kupić do tego pda opisali sprawę w tym temacie. Szczególnie interesuje mnie uchwyt sam. najlepiej z zintegrowanym zasilaniem
pozdrawiam

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 29, 2006, 01:51:38 »
Witam. Wczoraj kupilem ten sprzet, dzis ma mi go dostarczyc kurier.
W sklepie gdzie kupowalem mowili ze uchwyt, ladowarka samochodowa itp beda dostepne dopiero w polowie stycznia..
Do tej pory nie trafilem na zadne zamienniki w necie dlatego tez czekam na odpowiedzi w tym temacie :)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2007, 23:09:01 »
Uchwyt samochodowy do m700 kupilem taki uniwersalny za 25pln (do dostania w prawie kazdym sklepie z akcesoriami GSM), natomiast ladowarka samochodowa pasuje z tel. Motorola, modelu nie pamietam (pytac o taka z mini-usb) :)
Napewno dziala - sprawdzone...

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 25, 2007, 23:15:34 »
Kupiłem M700 jeszcze przed Bożym Narodzeniem w GPS24.PL
Dostałem do niego ładowarkę samochodową i uchwyt ARCONA. Ładowarka OK, uchwyt to może nie jest mistrzostwo świata, ale sprawdza się nie najgorzej.

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
akcesoria
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 06, 2007, 22:24:35 »
I co nikt nic nie wie o akcesoriach do M700? :(

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2007, 18:06:39 »
na allegro są juz orginalne akcesoria do m700. cena narazie straszy ale z czasem bedzie lepiej :)))

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2007, 23:04:51 »
nabyłem uchwyt z ładowarką. Doskonale trzyma się szyby, a regulacja pozwala na dowolne ustawienie. Ładowarka podpinana jest z tyłu uchwytu i kabel dzięki temu nie wystaje w dół. Można więc zamontować wszystko nad samą deską rozdzielczą.
Uchwyt ma jednak wadę - Etena wkłada się w niego dość ciężko, a wyjmowanie grozi wręcz uszkodzeniem. Jest jakby za bardzo spasowany. Może z czasem się wyrobi.
Oglądałem też pokrowiec Krusell do M700. Mi on nie odpowiada. Urządzenie trzymane jest w pokrowcu przez folie założoną na całą klawiaturę (czego nie widać dobrze na fotkach na allegro). Folia wsunięta jest między klawiaturę i ekran. Pisanie na klawiaturze odbywa się przez folię. Poza tym aby dostać się do klawiatury trzeba otworzyć dodatkowe okienko, które wraz z główną "klapką" etui tworzy potwora na pół stołu. Mimo wszystko wykonanie jest przyjemne i wzbudza zaufanie. Ma dziurki gdzie trzeba i jest estetyczne

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2007, 08:25:29 »
mialem przez chwile obok siebie etena i mitac mio p550. Ladowarka samochodowa i sieciowa od tych dwoch zabawek maja identyczny wyglad, parametry, i producenta. Generalnie nie da sie ich odroznic.

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
folia Brando Protector i Ultra
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2007, 11:14:41 »
Witam,
W sprzedaży jest jako do X500 ale z wiadomych powodów pasuje do M700. Pasuje ok i jak się ją dokałdnie podczas przyklejania wypośrodkuje to odstępy na węższych krawędziach nie przekraczają 0,5 mm. Mam wrażenie że w porównaniu z folią dodawaną do urządzenia przez producenta ta nowa daje większą czułość na rysik.
Pozdrawiam

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Etui Krusell i oryginalny uchwyt
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 22, 2007, 13:28:05 »
Kupiłem ten pokrowiec i przyznam że jestem bardzo rozczarowany jego funkcjonalnością. Wszystko jest w miarę ok do momentu próby wyciągnięcia urządzenia z pokrowca, co robi się względnie często gdy ktoś korzysta z uchwytu w samochodzie - GPS. Urządzenie wychodzi ciężko i aby je wyciągnąć trzeba otworzyć klawiaturę i narazać ten ruchomy element na niezłe przeciążenia - folia wchodząca pomiędzy ekran i klawiature to w moim odczuciu fatalne rozwiązanie. Futerał jest w mojej ocenie praktycznie bezużyteczny dla osób, które dosyć często wyciągają pda z ubranka ;-). Pokrowiec ma chronić urządzenie przy ewentualnych upadkach, w tym przypadku prawy dolny róg urządzenia nie jest niczym chroniony.
Teraz klika słów o oryginalnym (Eten) uchwycie, który wczoraj nabyłem. Uchwyt sprawia wrażenie solidnego z możliwością podstawowej regulacji w pionie i poziomie. Tak jak horn3t wyżej napisał włożenie i wyjmowanie pda z uchwytu wymusza użycie dużej siły - zastanawiam sie jak będą wyglądały boki eten-a po kilkudzieięciu takich tarciach. Widać wyraźnie że producent za bardzo spasował ten uchwyt. Ciekawe jak potraktuje serwis uszkodzenia wynikłe z wyjmowania PDA z oryginalnego uchwytu - może ktoś zada pytanie do Unicom-u??!!
Jeszcz go nie zamontowałem w samochodzie ale mam wrażenie że długość ramienia jest za mała i jak ktoś ma dosyć głęboką "deskę" w samochodzie to jego palmtop może być za daleko od oczu.
Na plus - to wbudowane gniazdo w uchwycie - nareszcie nie będę musiał szukać kabelka w samochodzie :-)
Następne wrażenia opiszę podczas konkretnego użytkowania.
Pozdrawiam

Ciąg dalszy osobistych spostrzeżeń:
Pokrowiec podczas użytkowania przekonał mnie finalnie że jest beznajdziejnym pomysłem nawet dla osób niewyciągających urządzenia z futerału. Zamykanie klawiatury blokuje się bo folia nie podchodzi za głęboko pod ekran (bo nie może) w zwiazku z czym czasami jest poza nim i przy zamykaniu się zwija - MAKABRA.

Uchwyt zamocowałem na szybie samochodu i tak jak się spodziewałem jest trochę za krótkie ramię i jeśli ma ktoś samochód z szybą pod dużym skosem to aby mieć PDA na wysokości deski rozdzielczej trzeba przykleić uchwyt do szyby dosyć głęboko.
Dlatego zastosowałem dla siebie dosyć nnietypowe zamontowanie uchwytu po lewej stronie gdzie odległość od szyby (niewiele) jest mniejsza. Zobaczę jak wyjdzie użytkowanie PDA po lewej stronie :)
Czy ktoś wie jak rozwiązać mój problem patrz: http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=61785

*

Offline Markoff

• 27
  • Sprzęt: Eten m700
Krusell-kabura
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 04, 2007, 12:44:49 »
Witam, przymierzam się dopiero do zakupu m700 :)  i rozmyślając o odpowiednim urządzeniu do noszenia go pomyślałem o kaburze Krusell z linii Pictor. To chyba najwygodniejsze rozwiązanie?  Łatwy dostęp do sprzętu?  No i właśnie -- jest pytanie - jaki rozmiar będzie pasował S, M, L, czy XL?  Link podaję: http://fondo.pl/produkt.php?id=426  Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym względzie? Przymierzył?
Pozdrawiam,
Markoff

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
Re: Etui Krusell i oryginalny uchwyt
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 04, 2007, 13:55:40 »
Cytat: "Poldek06"
Kupiłem ten pokrowiec i przyznam że jestem bardzo rozczarowany jego funkcjonalnością.
Nie kumam... Który pokrowiec?

*

Offline Markoff

• 27
  • Sprzęt: Eten m700
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 04, 2007, 17:45:13 »
Koledze chodziło zapewne o dedykowany pokrowiec Krusell. Przyznaję mu rację, mi też ten pokrowiec "nie podchodzi" - stąd pytam o etui :)

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Re: Etui Krusell i oryginalny uchwyt
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 05, 2007, 09:16:55 »
Cytat: "bobas007"
Cytat: "Poldek06"
Kupiłem ten pokrowiec i przyznam że jestem bardzo rozczarowany jego funkcjonalnością.
Nie kumam... Który pokrowiec?

Tak masz rację - co prawda w tytule podałem producenta ale potwierdzam chodzi o dedykowany do M700 - właśnie go odesłałem bo była to prawdziwa porażka.

Pozdrawiam

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Re: Krusell-kabura
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 05, 2007, 10:11:08 »
Cytat: "Markoff"
Witam, przymierzam się dopiero do zakupu m700 :)  i rozmyślając o odpowiednim urządzeniu do noszenia go pomyślałem o kaburze Krusell z linii Pictor. To chyba najwygodniejsze rozwiązanie?  Łatwy dostęp do sprzętu?  No i właśnie -- jest pytanie - jaki rozmiar będzie pasował S, M, L, czy XL?  Link podaję: http://fondo.pl/produkt.php?id=426  Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w tym względzie? Przymierzył?
Pozdrawiam,
Markoff

Witam,
Jeśli zdecydujesz się na ten pokrowiec to proszę o opinię. Myslę że warto znaleźć sposób aby organoleptycznie :) sprawdzić spasowanie M700 do tych futerałów, może poproś Fondo o dopasowanie - są tam fajni ludzie, jak będzie problem to może się skuszę i tam podjadę pod warunkiem że ma wszystkie rozmiary. Ten pokrowiec od Eten-a jest całkiem ok. Brakuje tylko dodatkowych kieszonek. Pozdrawiam

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
Odp: Akcesoria/Zamienniki do M700
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 06, 2007, 18:44:18 »
Ktoś z tego korzystał, przyznam że interesuje mnie osobne ładowanie dodatkowej baterii
proszę o opinie,
pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item190311447_stacja_dokujaca_eten_m700_x500_ladowanie_bat.html

*

Offline leezus

• 418
  • ETEN X500
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 06, 2007, 19:36:22 »
Jeżeli masz dodatkową baterie to jestem na tak, choć cena jak na tak proste urządzenie mnie przeraża :o

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 06, 2007, 19:54:01 »
W węgierskim sklepie
hxxp: shop. eten. hu/eten-glofiish-m700-battery-cradle-p-165. html
można kupić taką ładowarkę za 15,46 Euro + 20% VAT, czyli ok.  3 razy taniej od tej na Allegro.  W czwartek mi wysłali pocztą (koszt przesyłi 4,92 Euro).  Jak dostanę za kilka dni, to napiszę jak się sprawuje.
Napisane: Maj 06, 2007, 19:48:31
Przy kopiowaniu adresu sklepu coś się pozmieniało.  Oto poprawny adres do ładowarki:

Napisane: Maj 06, 2007, 19:51:41
Kopiuję adres do okna dialogowego i tam jest OK, a po zapisaniu coś się zmienia.  Poprawcie sobie sami, wyrzucając też spacje.  Próbuję jeszcze raz.
shop. eten. hu/eten-glofiish-m700-battery-cradle-p-165. html

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 06, 2007, 22:58:49 »
Ok czekam na wiadomość co do realizacji Twojego zakupu.

*

Offline Poldek06

• *
  • 85
    • Trochę prywaty
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 11, 2007, 09:08:35 »
W węgierskim sklepie
można kupić taką ładowarkę za 15,46 Euro + 20% VAT, czyli ok.  3 razy taniej od tej na Allegro.  W czwartek mi wysłali pocztą (koszt przesyłi 4,92 Euro).  Jak dostanę za kilka dni, to napiszę jak się sprawuje.
Napisane: Maj 06, 2007, 19:48:31
Przy kopiowaniu adresu sklepu coś się pozmieniało.  Oto poprawny adres do ładowarki:

Napisane: Maj 06, 2007, 19:51:41
Kopiuję adres do okna dialogowego i tam jest OK, a po zapisaniu coś się zmienia.  Poprawcie sobie sami, wyrzucając też spacje.  Próbuję jeszcze raz.
shop. eten. hu/eten-glofiish-m700-battery-cradle-p-165. html

I jak - dostałeś stację dokującą?? jakieś wniskie wrażenia :-) ??