[M700]Znikajace konto e-mail

• 7 Odpowiedzi
  • 1622 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
[M700]Znikajace konto e-mail
« dnia: Marzec 30, 2007, 19:18:03 »
Witam. po SR znika mi konto maila czy uwas jest to samo?

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: [M700]Znikajace konto e-mail
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2007, 14:34:12 »
Witam. po SR znika mi konto maila czy uwas jest to samo?

Nie, u mnie nic takiego się nie dzieje. Jaką masz wersję ROM?
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2007, 15:15:25 »
Może troche inaczej... Chodzi Tobie o konta POP3?
AFAIK TO się może zdarzyć praktycznie każdemu użytkownikowi WM5, bo to bug tego systemu. Dane dotyczące konta (dotyczy to także innych ustawień, np. na moim X500 dzieje sie podobnie z parowaniem BT i autoryzacja wi-fi) nie są zapisywane w locie, a dopiero po jakimś czasie. Z tego co zauważyłem, to nie należy sie spieszyć z resetowaniem pda po ustawieniu kont poczty. Najlepiej po takiej operacji pozamykać wsie programy i uśpić maszynkę. Teoretycznie po kilkunastu sekundach można już ją budzić, ale z moich doświadczeń wynika, że problemik znika po pewnym, dłuższym czasie "bez resetu". Kilka dni (po prawdzie nie wiem kiedy sie te dane utwardziły) nie resetowałem i teraz mogę sobie soft reseta zapodawać kiedy mi się żywnie spodoba i nie giną mi ustawienia konta pocztowego, parowania BT i autoryzacji wi-fi. Mam cichą nadzieję, że tak już zostanie, przynajmniej do następnego HR  ;)

PS: Do naprawiana kont, których nie można ponownie założyć po ich zniknięciu jest programik z tego linku:
http://nicolasmauri.blogspot.com/2007/01/wm5-utility-recover-your-lost-mail.html
Wybrać należy oczywiście wersję dla PDA, dopisać hasełko do uratowanego konta i adres serwera dla niego i NIE RESETOWAĆ pda po aplikacji poprawki, tylko na pewien czas go wyłączyć.

*

Offline Tequila

• **
  • 136
    • http://www.krzysiek.prv.pl
  • Sprzęt: Nokia C7
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2007, 12:41:31 »
U mnie to zadziałało. Eten M700. Mimo, że od razu zrobiłem SR konto nie zginęło...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2007, 12:46:39 wysłana przez Tequila »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2007, 12:46:08 »
Oj znika znika.  I choć wiem że rejestry nie są zachowywane od razu w WM5 to mnie to konto znikało nawet po kilku dniach, podczas których nie było żadnego reseta.  Ale po ściągnięciu ze strony ETEN nowego ROMu i zainstalowaniu już mi przestało znikać i od dobrego miesiąca mimo kilu resetów nadal jest :-)))) Polecam więc to rozwiązanie.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2007, 20:23:44 »
Mój X500 zaliczył dzisiaj zjazd do boksu, czyli autoshutdown w wyniku niskiego stanu energetycznego i... Zgubił wsio, szmaciaż jeden! Musiałem po restarcie (połączonym z resetem) na nowo wklepać mu maila, wi-fi, i sparować słuchawkę BT. Szczęściem szybko mi to idzie. Ciekawe, czy pod WM6 też się będą takie cuda działy ::)

*

Offline Kapat

• 288
  • Sprzęt: HTC KAISER,Asus P527,Eten M700,MDA Compact I
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2007, 22:06:21 »
Oj znika znika.  I choć wiem że rejestry nie są zachowywane od razu w WM5 to mnie to konto znikało nawet po kilku dniach, podczas których nie było żadnego reseta.  Ale po ściągnięciu ze strony ETEN nowego ROMu i zainstalowaniu już mi przestało znikać i od dobrego miesiąca mimo kilu resetów nadal jest :-)))) Polecam więc to rozwiązanie.

mam wersje  romu 354 ... najnowsza jaka jest :)

*

Offline zibolz

• *
  • 56
  • bo żeby zapalać, samemu trzeba płonąć
  • Sprzęt: HTC 7 PRO
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2007, 02:09:43 »
masz najnowszą  ::)