[M700] restartujący-zawieszający-wyłączajacy sie samoczynnie

• 5 Odpowiedzi
  • 572 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mayki

• **
  • 207
  • Sprzęt: SE M600i, Qtek 2020, Nokia 8850 xD
Moi drodzy parafianie
Czy zdarzyło wam sie aby wasz eten samoczynnie sie wyłączał, restartował, zawieszał? Nie wiem jak określić objawy wiec może je opisze. Czasami gdy chcem obudzić etena ze stanu czuwania, najzwyczajnie robie klik przyciskiem po czym okazuje sie ze był on wyłączony, zapala sie najpierw klawiaturka, później wyświetlacz, odpala sie winda, wpisujemy pin, wszystko normalnie tylko poza tym ze nie powinno tego być. Eten powinien być włączony. Nastepnie po cudornym rozruchu wychodzimy na miasto, szwędamy sie jakieś 15 min, chcemy napisać eska, wyjmujemy bajer z kieszeni, klik a on znów wyłączony. Co dziwniejsze takie zachowanie najczęściej ma miejsce w ruchu. Gdy leży grzenie to najcześciej działa, choć dziś z rana klik........resztę juz znacie. Sprawa jest dość pilna ponieważ w razie jakiejkolwiek naprawy został mi tylko miesiąc gwarancji a serwis oddalony o 150km. A może zupełnie niepotrzebnie sie tym przejmuje bo to normalne zachowanie?
Jeszcze troszkę ze strony czysto technicznej:
-Rom EUU_M700_WWE_R01_052_0436_MOT1114_WM6 postawiony 02:11:2007 trochę juz zaśmiecony przez rożne programy bo nadal eksperymentuje ale myślę ze to nie gra roli, sprawa była aktualna również na poprzednim Romie zaśmieconym jak i zupełnym czyściochu bez programów.
-bateria - jest, nawet pokuszę sie o dopiske ze naładowana.
Tyle z mojej strony, chyba opisałem to najlepiej jak umiem, teraz pokłon w Waszym kierunku
-Pomożecie?
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 11:40:25 wysłana przez mayki »

*

Offline Mondy

• 289
  • ROM od Lorbas'a v.2.2 MobilShell
  • Sprzęt: Eten X500+ otaz HTC740 Rose
Odp: [M700] restartujący-zawieszający-wyłączajacy sie samoczynnie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2007, 13:43:21 »
IMHO napewno to nie jest normalne. Co zrobić? Jestem poczatkujacy ale zaczoł bym od wyczyszczenia rejestru, HR, serwis.

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2007, 17:42:11 »
Piszesz, że bateria jest naładowana - ale po czym to poznajesz? Może cała wina leży po stronie nieprawidłowego wskazania stanu baterii - pokazuje że jest naładowana a tymczasem może niekoniecznie tak być - poszukaj, było o tym szeroko na forum. Dokładnie takie objawy jak opisujesz pojawiają się przy niewystarczająco naładowanej baterii - miałem to samo i po zrobieniu porządku ze wskaźnikiem baterii problem zniknął.

Aha, raczej nie wiązałbym z opisanymi przez Ciebie objawami tego, czy urządzenie leży spokojnie czy też jest w ruchu - nie ma to żadnego znaczenia. Mógł to być jedynie czysty przypadek, że zauważyłeś taką prawidłowość. No, chyba że masz niedokładnie zamkniętą pokrywę baterii i w przypadku nawet lekkich wstrząsów -właśnie w ruchu -  powoduje ona reset urządzenia - ale to wykluczam, bo zapewne byś to zauważył.
« Ostatnia zmiana: Listopad 07, 2007, 17:46:33 wysłana przez ..k..l..m..n.. »
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline mayki

• **
  • 207
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2007, 19:24:23 »
po czym poznałem czy bateria naładowana otóż:
1. bo ją niedawno wczesniej zdjałem z ładowarki
2. po restarcie uzadzenia mogłem jeszcze dzien-dwa smiało z niego kozystać (pusta bateria by tyle nie wytrzymała)
3. jak w 2 punkcie, dzwoniłem, mesowałem i takie tam (pusta bateria by na to nie pozwoliła)
4. moze zle rozumiem ale jak naładuje baterie to pokazuje ze jest pełna, jak sie rozładowuje to właśnie to pokazuje, robi sie nastepnie automatycznie backup systemu, podziała jeszcze przez pare dluuugich chwil i pda zdycha. Włącze, podziała zdycha a wskaznik pokazuje brak prądu.
Po tym właśnie wnioskuje ze wskaźniczek działa prawidłowo.
Dodatkowym potwierdzeniem moich słow jest fakt ze telefon najczesciej ładuje codziennie, nawet jesli nie zachodzi taka potrzeba.

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2007, 21:52:00 »
Witam. Chciałbym "Mayki" dowiedzieć się czy zrobiłeś coś z tym fantem czy nie, bo przez jakiś czas gdy używałem Etenowskiego etui - też miałem takie przypadki (nawet w którymś z wątków opisywałem sprawę) - zauważyłem że najczęściej odbywało się to gdy chciałem wyjąć go z etui (prawdopodobnie wypychając go od dołu - bo potem zacząłem wyciągać go za boki i przestał się wyłączać, resetować). Obecnie posiadam etui Krusella i jak do tej pory ani jednego padu   B)
Napisz co z twoim sprzętem ?
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....

*

Offline mayki

• **
  • 207
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 07, 2007, 09:40:57 »
Stwierdziłem ze nie będę sie z tym biedził tylko oddam w mądrzejsze ręce, inaczej ujmując po prostu powędrował do serwisu. Za ok tydzień powinienem juz go odzyskać i okaże sie czy poprawili feler.