Witam.
Od ok miesiaca mam Etena M500. Kupowałem kompletnie w ciemno nieznajac modelu - wiedziałem tylko że ma zegar 400, jest używany, z kompletną nawigacją HaiCom i kartą 1GB.
To moj pierwszy palm i jak narazie to jestem coraz bardziej nim zauroczony, choc to juz starszy model.
Co najważniejsze jako telefon sprawuje sie wysmienicie - jest głosno i wyraźnie, reszta też chodzi jak trzeba.
Zestaw kupiłem w całości od jednego właściciela i używam wszystkiego tak jak było przez niego zainstalowane (AM i Destinator).
Wyglada że mam rom 042, system jest po polsku.
Niestety niemam juz kontaktu z tym od którego to kupilem (wyjazd) i niemoge sie dowiedzieć jak najlepiej z tym postepować.
Właściwie to najbardziej mnie denerwuje częsty brak pamieci.
Jak nic nie włanczam to tak przeciętnie mam ok 8-10MB wolnej pamieci.
Moge to zwiększyć sówakiem na ok 12-14MB - czyli tyle ile akurat potrzebuje AutoMapa, ale jak bym jeszcze chcial wyznaczyć jakąś dłuższą trase, albo w tym samym czasie zadzwonic to czasami, a raczej często wyswietla mi ze brak pamieci.
Tak samo jak chce zrobić fotke w 1.3MP to najczęściej widze napis: brak pamieci (na 6340x480 zawsze jest wystardczajaco).
Troche to denerwujace.
Czytałem dosyć o tym ze z regóły pomaga HardReset, ale boje sie, co mi po tym zostanie w systemie?
1. To znaczy - czy ucieknie mi język polski w systemie?
2. Czy Am i Destinator tez bedzie trzeba zainstalowac od początku?
3. Czy jeżeli te 2 programy sa zainstalowane na karcie to czy po HR bedą chodziły, czy tez bedzie trzeba je jeszcze raz instalować?
4. Co to jest ta lokalizacja? Czy po HR tez musze to instalować, czy też to jest "jakoś" juz wgrane razem z tym romem 042 ? (wiem - pewnie totalnie lamerskie pytanie, ale niewiem jak to ogarnąć)
Dzieki z góry. Maciek
Moze ma ktoś całą instrukcje po polsku do M500?
I kupie orginalne sluchawki do etena.