Czy po wgraniu najnowszego rom 0042 trzeba od początku wprowadzać wszystkie dane, programy itp. ?
A oto co się stało:
Po twardym resecie (chciałem przełożyć kartę SIM do innego telefonu – ekran był wyłączony) uciekła mi możliwość wysyłania MMS’ów – został program, a raczej ikona do MMS Composer, jednak po jego włączeniu przenosi mnie do wysyłania e-maili, a nie MMS’ów
Ponadto – aby przesłać dalej zrobione zdjęcie mam do wyboru tylko poprzez e-mail lub podczerwień (nie ma MMS)
W belce głównej Start nie mam Messaging tylko e-mail…
Również plików video nie mogę otworzyć (nawet te które były nagrywane wbudowaną kamerą) – otrzymuję komunikat, że „Brak skojarzonych aplikacji”. Owszem włączając np. wgranego BetaPlayer mogę otworzyć plik (ale nie te nagrywane w formacie BT1), ale już bezpośrednio jak pisałem wcześniej nie….
Czy wgranie od nowa nowego ROM 0042 załatwi sprawę ? Jak się to robi ?
Czy można jakoś uniknąć „twardego resetu” przy przekładaniu karty SIM z Eten M500 do innego aparatu ?
Jakie i jak należy wprowadzić ustawienia dla odbierania/wysyłania MMS’ów i e-maili dla sieci era ?
Proszę o pomoc
Jak odbezpieczyłes baterię i ją wyciągnołeś to to wcale nie był Hard Reset (chyba, ze mignął ci na chwilę biały ekran). A tak tylko można wyłąciągnąć kartę.... chyba,ze na chama wyciągnełeś baterię bez odbezpieczenia jej?
Co do MMS i wysyłania zdjęcia po zrobieniu... przypatrz się 4 ikonce od lewej (tej z pocztówką i nutką) ona służy do wysyłania MMS-ów
Media center odtwarza oba rozszerzenia.
Poszukaj na forum... wpisywałem ustawienia...
Nie pisz tego samego w kilku wątkach!!
PS... Przypomniałem sobie, ze kiedyś też po Hard Resecie zmieniło się coś... Nawet ekran początkowy (ustawienia ekranu , kopiowanie) był inny. Jakby starsza wersja. Tylko nie pamiętam czy pomógł ponowny HR (klawisz reset + power) czy wgranie jeszcze raz romu... ale zdarzyło się.... co prawda nie pamiętam czy zamiast Messagera miałem napisane MMS, ale... coś takiego było nawet M-Desk był inny... Przeczytaj moje odpowiedzi w innym wątku... może to jednak tylko złudzenie.