Gdzie kupić akcesoria do Eten M500?

• 3 Odpowiedzi
  • 1112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 07, 2005, 10:32:47 »
Nie za bardzo mogę znaleźć na sieci akcesoria do Eten M500.

Interesuje mnie:
A. dodatkowa bateria
B. dodatkowy kabel synchonizująco ładujący.

W temacie B: Najfajniejsze by było takie popularne rozwiązanie istniejące dla olbrzymiej ilości palmtopów (kupowałem dwukrotnie na www.rawo.pl) - zwijany kabelek ze specyficznym dla palmtopa wtykiem z jednej strony i wtyczką USB z drugiej strony + zasilacz 220V z portem USB.

Zgaduję (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę), że sam zasilacz z portem USB wystarczyło by znaleźć o takich samych parametrach jak ten oryginalny dla Eten M500 (Output 5V 2A) i już można by go przypinać do kabla USB jaki oryginalnie przychodzi z Etenem. Ale skąd wziąść właśnie drugi taki kabel. Często podróżuję i nie chce mi się za każdym razem demontować zestawu z cradle'a z biurka..

Eten'owcy - ktoś już coś takiego kupował?

BartMan

*

Offline aigel

• 299
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2005, 10:56:20 »
Cytat: BartMan
Nie za bardzo mogę znaleźć na sieci akcesoria do Eten M500.

Interesuje mnie:
A. dodatkowa bateria
B. dodatkowy kabel synchonizująco ładujący.

W temacie B: Najfajniejsze by było takie popularne rozwiązanie istniejące dla olbrzymiej ilości palmtopów (kupowałem dwukrotnie na www.rawo.pl) - zwijany kabelek ze specyficznym dla palmtopa wtykiem z jednej strony i wtyczką USB z drugiej strony + zasilacz 220V z portem USB.

Zgaduję (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę), że sam zasilacz z portem USB wystarczyło by znaleźć o takich samych parametrach jak ten oryginalny dla Eten M500 (Output 5V 2A) i już można by go przypinać do kabla USB jaki oryginalnie przychodzi z Etenem. Ale skąd wziąść właśnie drugi taki kabel. Często podróżuję i nie chce mi się za każdym razem demontować zestawu z cradle'a z biurka..

Eten'owcy - ktoś już coś takiego kupował?

BartMan

Wszytskie akcesoria możesz zamówic w Unicom - przedstawiciela Eten w Polsce (www.unicom.pl)
W Poznaniu akcesoria są rónież dostępne w sklepach  Komputronik (www.komputronik.pl )

poz
aigel

*

Offline janek72

• 256
  • Sprzęt: Nokia E52 (work) HTC HD2 (as PDA)
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 07, 2005, 11:22:01 »
Oj przydaloby sie cos takiego... Rozwiazanie ladowania z wykorzystaniem gniazdka 220V jest dosc dziwaczne w m500 :(

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 10, 2005, 14:39:37 »
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()