witam,
czynnosci, ktore wykonuje:
start/settings/connections/add new modem connection/
wpisuje nazwe orange i wybieram cellular line (gprs)
nastepnie w access point name wpisuje: internet
user name i password wpisuje: internet
pole domain pozostawiam puste
w advanced ustawiam w zakladce servers DNS 194.9.223.79 oraz alt DNS 194.204.159.1 zas w zakladce TCP/IP nic nie przestawiam (czyli zaznaczone jest Use server-assigned IP address) oraz pozostale 3 kwadraciki niezaznaczone)
w glownych ustawieniach w VPN nie mam nic a w Proxy Settings zaznaczone mam tylko pole z "This network connects to the Internet" zas w General mam zapisana nazwe ustawien jako Orange.
nastepnie przechodze do start/messaging/MMS/Inbox
ponizej na dole ekranu wybieram tools/MMS Settings.../
w Connect via wybieram Orange, ptaszkiem zaznaczone mam ponizej "Retrive messages immediately" oraz "Save sent messages", photo resolution ustawilem na Original. W zakladce Servers klikam na New oraz wpisuje:
Server Name: mms orange
Gateway: 192.168.6.104
Port number: 8080
Server address:
http://mms.orange.plSending size limitation: MAX
zapisuje i ok.
mimo tego nie moge ani odebrac ani wyslac mmsa. przez chwile widac tylko na gorze informacje ze polaczono sie z gprs i trwa wysylanie badz odbieranie wiadomosci, nie minie kilkanascie sekund informacja znika i nic sie nie dzieje. dostaje tylko sms z informacją (przy wyslaniu do mnie wiadomosci typu mms) bym zalogowal sie na strone orange w celu jej obejrzenia. dodam ze internet przy tych ustawieniach gprs dziala prawidlowo.
prosze o pomoc,
pozdrawiam
Tomek