Słuchawki na których sprawdzałem to Qstarz BH-Q395D. Ich jakość jest raczej kiepska (jakość dżwięku) także w połączeniu z komputerem obsługującym A2DP, Dlatego przerobiłem orginalny zestaw doł. do X500 zamieniając słuchawki na Creative EP-630 (po przecięciu kable w EP-630 dolutowałem go w miejsce orginalnych, bardzo kiepskich, słuchawek). Efekt bardzo dobry mimo iż co do jakości dżwięku to jestem dość wymagający. Bas trochę zbyt wyeksponowany ale jak na przenośne urządzenie jestem zadowolony. W ten sposób, jak na razie załatwiłem, odsłuch stereo. Do odbioru rozmów tel. kupiłem Jabra BT-800: dość dobra jakość, dzwonek wibracyjny.
Przeszukałem internet i znalazłem informacje, że WM 5.0 z AKU 2.0 (i pewnie wyższe) obsługuje A2DP. X500 ma AKU 3.2. Niestety informację tę znalazłem po zwrocie słuchawek Qstarz. Jak piszą: w procesie parowaniu po wyszukaniu urządzen BT należy wybrać mod stereo (dla znalezionej słuchawki) klikając na znalezione urządzenie, a nie przechodzić przez automat parujący dla słuchawki.
Jaka jest jakość dżwięku na BT620s przy odsłuchu z PC-ta lub Player-a MP3 (oczywiście dla dźwięku przekodowanego z opcją jakości CD)
Pozdrawiam