Eten M500 + sluchawka Jabra bt620s - problem z połączeniem

• 4 Odpowiedzi
  • 1608 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 23, 2006, 21:12:15 »
Witam.
Podłączam słuchawkę do pda. ustawiam jaką domyślną ale nie wiem jak przez nią puścić już muzyke czy odebrac rozmowe...
To mój pierwszy raz z bezprzewodą słuchawką :( Jeszcze poszukam instrukcji obslugi, moze cos tam bedzie o tym...
Z góry dzięki za odpowiedź
P, vic

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2006, 13:16:53 »
Już sobie poradziłem z ta sluchawka ;)
A2DP i AVRCP - sa jakies programy na WM2003SE zeby móc korzystać z tych standartów?
Pozdrawiam, Wiktor

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2006, 18:10:30 »
Czy słuchawki działają w modzie stereo czy mono.
Sparowałem X500 z zestawem BT stereo ale przy odtw. MP3 niestety mam mono.
Czy są jakieś metody aby tym sterować.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2006, 21:55:26 »
mi sie udalo zrobic stereo za pomoca programu LHCS czy jakos tak sie nazywal... ale kiepska jakosc wciaz byla, masz program do AVRCP? A2DP?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2006, 19:26:46 »
Słuchawki na których sprawdzałem to Qstarz BH-Q395D. Ich jakość jest raczej kiepska (jakość dżwięku) także w połączeniu z komputerem obsługującym A2DP, Dlatego przerobiłem orginalny zestaw doł. do X500 zamieniając słuchawki na Creative EP-630 (po przecięciu kable w EP-630 dolutowałem go w miejsce orginalnych, bardzo kiepskich, słuchawek). Efekt bardzo dobry mimo iż co do jakości dżwięku to jestem dość wymagający. Bas trochę zbyt wyeksponowany ale jak na przenośne urządzenie jestem zadowolony. W ten sposób, jak na razie załatwiłem, odsłuch stereo. Do odbioru rozmów tel. kupiłem Jabra BT-800: dość dobra jakość, dzwonek wibracyjny.

Przeszukałem internet i znalazłem informacje, że WM 5.0 z AKU 2.0 (i pewnie wyższe) obsługuje A2DP. X500 ma AKU 3.2. Niestety informację tę znalazłem po zwrocie słuchawek Qstarz. Jak piszą: w procesie parowaniu po wyszukaniu urządzen BT należy wybrać mod stereo (dla znalezionej słuchawki) klikając na znalezione urządzenie, a nie przechodzić przez automat parujący dla słuchawki.

Jaka jest jakość dżwięku na BT620s przy odsłuchu z PC-ta lub Player-a MP3 (oczywiście dla dźwięku przekodowanego z opcją  jakości CD)  

Pozdrawiam