eten M500 wrazenia

• 24 Odpowiedzi
  • 9744 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eten M500 wrazenia
« dnia: Luty 09, 2005, 18:55:32 »
Kupilem wczoraj. Podziele sie wrazeniami na goraco ...
Po pierwsze, zrobil na mnie wrazenie rozmiarem. Wczesniej uzywalem MDA II i MDA III, ale stwierdzilem ze sa za duze dla mnie jak na telefon i eten m500 mial byc rozwiazaniem (albo qtek s100, mini Jam jak kto woli).
Wybralem etena M500 z roznych wzgledow (np. dlatego ze ma wieksza baterie niz s100) a po przeczytaniu recenzji etena wygladalo ze jest to fajny sprzet.
Odsylam do tego linka - duuuuuuuza recenzja, jesli ktos nie potrafi w tym jezyku to "babelfish" oczywiscie  :)
http://www.pocketpcitalia.com/recensioni/hardware/eten_m500.asp

Troche pewnie brakuje wsparcia takiego jak ma MDA (xda-developers) ale jakos to bedzie - powiedzialem sobie.
Sprzet jak dla mnie dziala perfekcyjnie ... z wyjatkiem ... no wlasnie !!
Rozmiar dla mnie ok, do wyswietlacza trzeba sie przyzwyczaic, bateria - na razie trudno powiedziec, szybkosc procka ok, zdjecia robi super, super tez wspolpracuje z zestawem na BT w samochodzie (sonyericsson) - inne sterowniki do BT niz np. MDA III (tu byl z moim zestawem BT dramat a nie wspolpraca), ma dobry osprzet - kable, podstawki.
TO CO MNIE WKURZYLO na maksa to jakosc mojego glosu slyszaego przez moich rozmowcow przez telefon. Kazdy z kim rozmawialem mowil mi ze za glosno mnie slychac, ze slysza wszystko procz mojego glosu, "cos trzeszczy w sluchawce", generalnie kazdy z rozmowcow strasznie narzekal.
Poszukalem w necie i znalazlem !!!!! Okazuje sie ze eten chyba wypuscil bubla na rynek a ja wlasnie go kupilem. Ludzie "ze swiata" maja te same problemy z etenem m500 - glos z telefonu jest po prostu do d...y. Ja slysze w sluchawce wszysko bardzo dobrze, mnie trudno uslyszec, za to wszystko dookola slychac super :/
Odsylam do szerokiej dyskusji na innym forum o tym problemie.
http://www.howardforums.com/showthread.php?s=749a57987712b8cdd890420571b5f10a&threadid=557296&perpage=15&pagenumber=11

I co ja mam teraz poczac ... Zwrocic go ?? Pewnie tak, bo nie da sie z niego dzwonic ... Czy moze poczekac na rozwiazanie problemu przez EtenCorp ??

Jedno wiem, telefon (palm) za 2800 zl nie moze tak dzialac !!
Pytalem goscia ktory sprzedawal mi etena w unicom.pl czy byly problemy z mikrofonem w tym sprzecie (tak mi sie wydawalo ze cos gdzies czytalem w necie na ten temat) ale rzecz jasna powiedzial ze absolutnie nie ma zadnych problemow...

I tyle poki co na temat etena M500. Zobaczymy co powie unicom jutro na moj problem. Do EtenCorp napisalem maila, pewnie nie ja jeden, czy juz cos z tym bublem zrobili.
Gdyby nie to - bylby to dla mnie prawie najlepszy pocket jakiego mialem.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2005, 19:08:04 »
Problem mozesz chyba rozwiazac stosujac zestaw suchawkowy - zwykly lub BT. Wlasnie jak jest z dzwiekiem przez zestaw glosnomowiacy?

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2005, 19:32:02 »
No jest problem, bo przeciez wiekszosc czasu spedzam nie gadajac przez sluchawke (bez znaczenia czy "kablowa", czy po BT). Telefon musi dzialac tak, zeby bez dodatkow bylo mnie normalnie slychac - a tu o tym absolutnie nie ma mowy. CZy za kazdym razem jak chce gdzies zadzwonic to mam podlaczac sluchawke po BT czy kablu ?!

Mimo to powiem, że nawet z sluchawkach (tych po kablu) glos niezbyt dobrze slychac, choc jest troche lepiej niz bez sluchawek. W samochodzie jest mniej wiecej tak samo jak bez sluchawek - czyli do d..y.

*

Offline aigel

• 299
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2005, 09:01:32 »
Cytat: draleks
No jest problem, bo przeciez wiekszosc czasu spedzam nie gadajac przez sluchawke (bez znaczenia czy "kablowa", czy po BT). Telefon musi dzialac tak, zeby bez dodatkow bylo mnie normalnie slychac - a tu o tym absolutnie nie ma mowy. CZy za kazdym razem jak chce gdzies zadzwonic to mam podlaczac sluchawke po BT czy kablu ?!

Mimo to powiem, że nawet z sluchawkach (tych po kablu) glos niezbyt dobrze slychac, choc jest troche lepiej niz bez sluchawek. W samochodzie jest mniej wiecej tak samo jak bez sluchawek - czyli do d..y.

Witam.
M500 to zupełna nowosc na rynku. Oficjalna premiera urządzenia odbedzie sie na targach Cebit w tym roku. Wcześniejsze wprowadzenie na rynek M500 wymogli na nas klienci .. i zapotrzebowanie rynku.
Zdecydowana większosć klientów używa Eten M500 ze słuchawkami bluetooth (np Jabra)  z którymi urządzenie działa znakomicie , dlatego też nie spotkalismy sie z tym problemem do tej pory...
Po zgłoszeniu problemu przez Pana przeprowadziliśmy szereg testow  i zglosiliśmy problem do producenta . Otrzymaliśmy zapewnienie że problem z "przesterowanym" mikrofonem zostanie rozwiązany do końca miesiąca lutego, przez publikację upgrade softu sterującego systemem M 500...
Mam nadzieję ze ta mała niedogodniośc nie wpłynie na Pańskie zdanie na temat produktów Eten .

Pozdrawiam
Piotr Lisiecki
UniCom sp. z o.o.

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2005, 22:25:15 »
Musze sie przyznać ze miałem w użyciu Eten P700 i po roku czasu oddałem i kupiłem MDA III i jestem bardzo zadowolony.

A co do etena, to jest jeden wielki bubel i śmieć.

Ten sam problem miałem jak dzwoniłem to każdy narzekal ze źle albo słyszy charczenie itd.:

Wysyłałem co miesiąc do naprawy sprzęt i co miesiąc cos sie nowego psuło.

Odradzam kupna jakiegokolwiek etena.

Sam fakt ze nie ma support for this PDA, tak jak XDA forum.

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 14, 2005, 12:03:48 »
dla zainteresowanych - czekam na upadte oprogramowania. Pan Piotr Lisiecki z Unicom strwierdzil ze to raczej wina przesterowanego mikrofonu ....
Wedlug informacji przekazanych przez Unicom, oprogramowanie kasujace ten bug ma sie pojawic do konca miesiaca lutego (nowy rok sie konczy na Tajwanie i jest przerwa w pracy )
Troche to frustrujace, mam telefon i nie moge za bardzo go uzywac. Dla osoby ktora wykonuje kilkadziesiat telefonow dziennnie delikatnie mówiąc moze to byc dosc dokuczliwe :/

Wedlug tego co doczytalem na innych grupach dyskusyjnych, sa jednak takie egzemlarze ktore nie maja tej mikrofonowej przypadlosci.
Jak wytrzymam z tym telefonem to puszcze nieco wiecej uwag o Etenie M500 i o tym jak dziala, albo jak dzialal - jak nie wytrzymam :/

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 19, 2005, 14:15:36 »
Facet radze tobie oddac etena i kupic MDA III i odrazu zobaczysz roznice.
Mowie tobie zrob to czym predzej.

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 19, 2005, 15:36:07 »
Krystian - ale ja wlasnie zamienilem MDA III na etena :))

Przedczoraj zadzwonil do mnie Piotr Lisiecki z Unicom i podeslano mi nowy soft (rom) do domu na CD. Zrobilem zmiane romu na 1.5 i teraz jest juz ok ;)
tzn. mirofon dziala jak nalezy, nie ma przesterowan. Poprawiono tez niedzialajacy M-desk, dodano pare malo znaczacych funkcji, na razie mam mniej soft resetow.
Nie bardzo moge sobie jedynie pradzic z odtwarzaniem na PCie plikow video nagranych na etenie. Format mp4 chyba formatowi mp4 nie rowny bo nie bardzo mi chodza te filmy, a dekodeka wlasciewego nie umiem sobie znalezc.

Co ciekawe, etencorp zapowiadal ze patch bedzie dopiero pod koniec lutego a tu juz ... dziwne jest takze to, ze tego nowego Romu nie ma na oficjalnych stronach Etena, ani w zasadzie nigdzie ...
Ludzie ze "swiata" proszo mnie o ten update systemu, bo nikt go nie ma, albo malo kto go ma.

Musze powiedziec ze polski dystrybutor - Unicom - zachowal sie wzorcowo, dzownil do mnie zeby mi wyslac CD z patchem, dzownil tez czy praca etena sie poprawila po zainstlowaniu nowego Romu. Oby jednak nie musiali robic tego wiecej :)

Jak dziala eten m500.
Wreszcie mam cos co mi odpowiada rozmiarem. Wiem ze niektorzy z was powiedza ze ma za maly ekran, ale to przeciez kwestia tego co kto robi. Przeszedlem od handspringa do mda III (po drodze z 5-6 palmow) majac zawsze wiekszy ekran niz mam teraz. MIalem MDA II, pozniej MDA III - fajne byly oba (szczegolnie III) ale nie moglem sie przemoc do noszenia takiego kloca, ktory mi odgniatal marynarki ... nie wspominajac juz o jezdzie na rolkach, bieganiu czy innych zajeciach gdzie wazny jest rozmiar. Eten zlikwidowal dla mnei ten wlasnie problem.
Po drugie - bateria. Mimo wszystko gadam duzo przez telefon, co żre baterie. MDA II nie dawala rady, MDA III juz lepiej, ale po wlaczeniu BT i gadaniu w samochodzie, pod koniec dnia mialem jakies 30 %. Za malo bylo. Ekran etena majacy 2,8 a nie jak MDA III 3,5 cala widocznie pomniejsza żarcie baterii (bateria mają prawie tyle samo mAh). Pod koniec dnia mam z reguly ok. 60 %. Gdy wylacze BT to mysle ze moznaby dosc do 70 - 75 %.

Eten wsadzil do M500 kilka ciekawych programow uzytkowych, np. jest wbudowana aplikacja wspomagajaca profile telefoniczne uzytkownika (nie trzeba tego dogrywac), tzw. Scenarios, pod godzina pokazuej sie bateryjka pokazujaca stan naladowania (i tak wole procentowo wiec uzywam Battery Packa w tym miejscu), jest nowy speed dial.
Jest tez aplikacja "call filter" umozliwiajaca umieszczenie ludzi w Block List, albo Allow List ( to jest to czego brakuje mi w PLUSGSM). Nie dziala to moze tak jakbym chcial ale juz prawie. Wolalbym zeby sygnal zajetosci dla dzwoniacego do mnie byl od samego poczatku, a nie dopiero po pierwszym sygnale informujacym dzwoniacego ze sie dodzonil.

Przyznam, ze MDA III byl dobrey takze ze wzgledu na klawisze skrótów (4 dodatkowe). Przyzwyczajony do kilku wiecej klawiszy z MDA III musialem sobie poszukac jakiegos softu do przypisania wiekszej ilosc funkcji 4 klwiszon, ale to tez nie problem byl.
Jak dla mnie mogloby byc jeszcze wifi i wtedy byloby wszystko ok, choć dzialanie po wifi generalnie uwazam za nieporozumienie przy zuzyciu baterii jakie mialem w MDA III.
Na razie jestem zadowolony z etena m500. Kupilem nowa 1GB szybka karte SD i teraz popróbuję Auto Mapy. Zobaczymy.

Fakt - wsparcia to nie bedzie takiego jak na Xda - developers, ale moze nie bedzie trzeba.

Jezeli wyjdzie mda mini takie jak MDA III (MDA IIs mini) tyle ze mniejsze i bez klawiatry - kupie na pewno zostawiajac etena.

*

Offline aigel

• 299
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 21, 2005, 09:37:47 »
Cytat: krystian_NL

.

coś chyba troszkę kłamie Pan , Panie Krystianie..

poz
Aigel

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 21, 2005, 23:15:02 »
Cytat: aigel

.

coś chyba troszkę kłamie Pan , Panie Krystianie..

poz
Aigel

Dlaczego mialbym klamac?
Moze chcesz to ci moge pokazac moje papiery wysylkowe co miesiac do firmy ktora mi naprawiala etena.
jak chcesz to ci niedowiarku zeskanuje i wysle mailem.

A co do Pana draleks nie wiem jak Panu dzialal MDA III ale ja mam Qtek9090 jest to ten sam model co mda i dziala rewelacyjnie jak dla mnie a eten p700 co mialem to sie moze pocalowac w ........
Jeden wielki bubel
Zreszta to dotyczy tesz wersje 300 etena

*

Offline aigel

• 299
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 22, 2005, 08:56:22 »
Dlaczego mialbym klamac?
Moze chcesz to ci moge pokazac moje papiery wysylkowe co miesiac do firmy ktora mi naprawiala etena.
jak chcesz to ci niedowiarku zeskanuje i wysle mailem.

poprosze o skan tych dokumentów..  : broth@go2.pl
ciekaw jestem gdzie wysyłałeś urządzenie do serwisu ??czy to autoryzowany serwis   Eten w Polsce ??

aigel

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 22, 2005, 17:12:37 »
atmosfera sie zageszcza :) ...
a ja tylko chcialem sie podzielic wrazeniami z pracy calkiem fajnego sprzetu... :)
swoja droga - mysle calkiem obiektywnie, ze zeby moc sie wypowiadac czy dobrze pracuje jakis sprzet, trzeba go samemu pouzywac i to nie w sklepie ale w warunkach "polowych", czyli tak jak na co dzien.
Następne 30 % oceny to czy sprzet odpowiada preferencjom i temu do czego sie go uzywa.

Ktos jeszcze podzieli sie wrazeniami/ocena m500 ? :D

*

Offline darekkot

• 705
  • Sprzęt: Acer n311,HTC Touch Pro
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 22, 2005, 19:53:31 »
Draleks, skoro sie zdecydowales zostac przy ETENie, to moze bys sobie jeszcze zmienil opis PDA w profilu na PDAClub :)
HTC Touch Pro,ROM: Lite v.3.0 by qsqa,Radio: 1.02.25.28

*

Offline Kusiu

• 3968
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 22, 2005, 20:34:28 »
A tak w ogóle to nie wiem kto wpadł na tak genialny pomysł żeby dać mu nazwę M500, którą już kiedyś wykorzystał PalmOne dla jednego ze swoich palmów. Wiem, że Eten jest niby pisany z wielkiej M, ale jak widać w tym wątku nikt się tego nie trzyma.

*

Offline aigel

• 299
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 23, 2005, 17:03:17 »

Witam.
W związku z wypowiedzią, która pojawiła sie na forum , chciałbym poinformować że żadne z urządzeń Eten P 700 nie było  naprawiane gwarancyjnie w autoryzowanym serwisie Eten - firmie UniCom więcej niż jeden raz.
UniCom  nie ponosi odpowiedzialności za jakość  i terminowość napraw
 wykonywanych w nieautoryzowanych serwisach.
Usterkowosc urządzeń Eten P 700 nie odbiega od innych urządzeń Posket PC oferowanych na rynku.

Piotr Lisiecki
UniCom sp z o.o.
www.unicom.pl

P.S. Skanów potwiedzających  oczywiście nie otrzymałem ;-(

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 24, 2005, 09:01:51 »
Witam

Panie Aigel z Unicom
Spszet był kupiony nie w Polsce tylko w Holandii i tez na gwarancji w tym kraju.
Spszet był kupiony w firmie DVD Theater w Holandii.
Wysłałem Panu na mail rachunek kupna i rachunek naprawy tego spszetu.
Serdecznie pozdrawiam.

P.S.
Panie Agiel z Unicom.
Jak 31-7-2004 wysłałem do firmy Unicom maila z pytaniem dlaczego nie ma na waszej stronie żadnych Romów do PDA firmy Eten to tak do tej pory nie dostałem od firmy Unicom żadnej odpowiedzi.
Czy to tak dlugo powien klient czekac na odpowiedz droga mailowa?

A co do spszetu Eten P700
Trudno dostac jaki kolwiek Rom w necie.
Nie ma Forum w necie na temat firmy eten gdzie uzytkownicy moga siebie nawzajem wspomagac .
Tak jak napszyklad (XDA-Developers)
Inne spszety jak bleutooth GPS,Bleutooth sluchawki,Samochodowa ladowarka,bateria itd: nie ma do etena spszetu uniwersalnego tak jak do firmy MDA lub Qtek.
Dostęp do aparatury etena tez nie jest taki uniwersalny ze mogę wejść do każdego sklepu PDA i kupić sobie to co chce, jedynie tylko w autoryzowanym sklepie.
Karty CF (GPS,WIFI) nie chodzily tak jak powinny.(Napszyklad CF Rikaline X6 GPS 6021)
MDA jest więcej popularny i więcej do niego jest i lepiej współpracuje z innymi producentami na rynku.
Itd......Itd....

*

Offline aigel

• 299
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 24, 2005, 10:26:22 »
Cytat: Krystian_NL
Witam

Panie Aigel z Unicom
Spszet był kupiony nie w Polsce tylko w Holandii i tez na gwarancji w tym kraju.
Serdecznie pozdrawiam.

P.S.
Panie Agiel z Unicom.
Jak 31-7-2004 wysłałem do firmy Unicom maila z pytaniem dlaczego nie ma na waszej stronie żadnych Romów do PDA firmy Eten to tak do tej pory nie dostałem od firmy Unicom żadnej odpowiedzi.

Nie ma Forum w necie na temat firmy eten gdzie uzytkownicy moga siebie nawzajem wspomagac .
Inne spszety jak bleutooth GPS,Bleutooth sluchawki,Samochodowa ladowarka,bateria itd: nie ma do etena spszetu uniwersalnego tak jak do firmy MDA lub Qtek.
Dostęp do aparatury etena tez nie jest taki uniwersalny ze mogę wejść do każdego sklepu PDA i kupić sobie to co chce, jedynie tylko w autoryzowanym sklepie.
Karty CF (GPS,WIFI) nie chodzily tak jak powinny.(Napszyklad CF Rikaline X6 GPS 6021)
MDA jest więcej popularny i więcej do niego jest i lepiej współpracuje z innymi producentami na rynku.
Itd......Itd....

Witam .

Na temat serwisu oraz sprzedaży sprzetu w Holandii , prosze dyskutować z Pańskim Holenderskim dostawcą. Jednakże napisał Pan na forum  że "Wysyłałem co miesiąc do naprawy sprzęt i co miesiąc cos sie nowego psuło"  a z dokumentów przesłanych przez Pana
 wynika że wysłał Pan do naprawy sprzet 1  ( slownie jeden) raz .  Prosze być bardziej precyzyjny w swoich stwierdzeniach, gdyż  przez takie "pomyłki" staje sie Pan niewiarygodny..

Co do informacji e-mail , wysłanej wg Pana w 2004 roku, informuję ze na kazdą wiadomość e-mail, staram sie  niezwłocznie udzielic odpowiedzi, jeśli jednak e-mail doszedł, a my nie odpowiedzieliśmy , serdecznie Pana przepraszam..  być może jednak zamiast do  UniCom , wysłał Pan zapytanie do Holandii ???

Profesjonalne wsparcie dla urządzeń Eten starają sie zapewnić przedstawiciele firmy Eten w danym kraju..

Co do urządeń wspólpracujących z Etenem  znów sie Pan myli.. urządzenia MDA Eten ( P300B, 700, M500.....) współpracują z większością  odbiorników GPS bluetooth oferowanych na rynku, tak samo sprawa sie ma  ze słuchawkami bluetooth ( ja np używam słuchawek Jabra , ale sprwadzałem Etena również z innymi słuchawkami bluetooth i działają bez problemów), kartami GPS CF ....
  pisze Pan nieprawdę Panie Krystianie...

PS
Tu chciałbym jednocześnie poinformowac ze to niektóre z urządzeń MDA które Pan tak chwali maja problemy z obsługą sluchawek bluetooth .

aigel

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 24, 2005, 11:15:27 »
Witam

Panie Aigel z Unicom
Serdecznie pozdrawiam.

P.S.
Panie Agiel z Unicom.

Itd......Itd....

Witam .

Na temat serwisu oraz sprzedaży sprzetu w Holandii , prosze dyskutować z Pańskim Holenderskim dostawcą. Jednakże napisał Pan na forum  że "Wysyłałem co miesiąc do naprawy sprzęt i co miesiąc cos sie nowego psuło"  a z dokumentów przesłanych przez Pana
 wynika że wysłał Pan do naprawy sprzet 1  ( slownie jeden) raz .  Prosze być bardziej precyzyjny w swoich stwierdzeniach, gdyż  przez takie "pomyłki" staje sie Pan niewiarygodny..

Co do informacji e-mail , wysłanej wg Pana w 2004 roku, informuję ze na kazdą wiadomość e-mail, staram sie  niezwłocznie udzielic odpowiedzi, jeśli jednak e-mail doszedł, a my nie odpowiedzieliśmy , serdecznie Pana przepraszam..  być może jednak zamiast do  UniCom , wysłał Pan zapytanie do Holandii ???

Profesjonalne wsparcie dla urządzeń Eten starają sie zapewnić przedstawiciele firmy Eten w danym kraju..

Co do urządeń wspólpracujących z Etenem  znów sie Pan myli.. urządzenia MDA Eten ( P300B, 700, M500.....) współpracują z większością  odbiorników GPS bluetooth oferowanych na rynku, tak samo sprawa sie ma  ze słuchawkami bluetooth ( ja np używam słuchawek Jabra , ale sprwadzałem Etena również z innymi słuchawkami bluetooth i działają bez problemów), kartami GPS CF ....
  pisze Pan nieprawdę Panie Krystianie...

PS
Tu chciałbym jednocześnie poinformowac ze to niektóre z urządzeń MDA które Pan tak chwali maja problemy z obsługą sluchawek bluetooth .

aigel

Widzę ze Pan tutaj nie złą reklamę sobie robi na tym forum.

Co do wysłanych dokumentów;
Nie mam zamiaru Panu scanowac 10 stron bo mi szkoda czasu i nerwów żeby z Panem tutaj dyskutować na ten temat bo i tak Pan będzie myślał swoje i Pana nie przekonam jako sprzedawcę etena w Polsce.

Niech mi Pan poda parę stron takie jak XDA-Developers tylko dla PDA eten?
Nie spotkałem takiego forum do tej pory co dokładnie opisują sprawy na temat Romów, sprzętu itd.: może Pan spotkał proszę podać linki?

Używałem sprzęt GPS na kabelek firmy Royaltek RFG-1000 i tylko same problemy.
Eten P700 nie ma tak zaawansowanych opcji Bluetooth jak firma MDA III/Qtek9090

I niech mi Pan poda swoje testy karty GPS CF Rikaline X6 GPS 6021 w Etenie P700

A dla niedowiarkow:
Proszę poczytać sobie na tym linku jak inni ludzie sie wypowiadają na temat sprzętu etena.
http://www.ppcw.net/forum/viewforum.php?id=82

Powiem tylko tyle i krotko:
Ludziska nie dajcie sie nabrać na takie buble.

P.S.
A co do mailu to wyslalem do 'pocket@unicom.pl' i zero odpowiedzi dostalem z Unicomu do dzis.

A co do problemow MDA III i bleutooth to jusz problem rozwiazany bo jusz dawno wyszedl patch i update romow.

Jak Pan twierdzi ze te eteny takie dobre sa to najchętniej bym przyjechał ze swoimi kartami CF, SD i GPS na kabel i sprawdził sobie na tym Pana etenie.

I myślę ze nie ładnie z Pana strony obrażać ludzi na forum bez powodu jako kłamca i to na dodatek ze Pan jest dystrybutorem lub sprzedawca firmy eten.

I jak Pan twierdzi ze ja nie prawdę pisze to proszę niech Pan sprawdzi ten sprzęt o którym napisałem właśnie wyżej i niech Pan wyślę mi wyniki i fotki testów ze to działa jak należy.
Chetnie zobacze Pana wyniki.
Pozdrawiam

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 24, 2005, 11:49:36 »
Nie znam produktów Eten,ale po przeczytaniu tego watku musze przyznac ze życzyłbym sobie takiego potraktowania klienta u innych dystrybutorow, np.Treo czy HP.

Co do wyzej podanego linka do forum uzytkownikow- uwazam za nieporozumienie podawanie takiego argumentu przeciwko kupowaniu jakiegos sprzetu.

Moze jestem "niedowiarkiem" ale nie uwazam ze jakis produkt jest zly dlatego ze na forum ktos pisze ze ma z czyms problem, cos mu nie dziala albo nie wie jak skonfigurowac polaczenie z CF GPS. Po to ktos tworzy takie forum zeby ktos kto juz sobie z konfiguracja GPS lub BT lub IR poradzil wysparl innych.

A dla "niedowiarkow":
http://discussion.treocentral.com/forumdisplay.php?f=70  

Czy to znaczy ze Treo 650 jest bublem? A recenzenci to z Cnet.co czy Pcmag.com ktorzy dali T650 super oceny sa jakimis amatorami nie znajacymi sie na rzeczy?

Proponuje przemyslec argumenty ktorymi sie chce dyskutowac.

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 24, 2005, 12:00:02 »
Cytat: piotrmd
Nie znam produktów Eten,ale po przeczytaniu tego watku musze przyznac ze życzyłbym sobie takiego potraktowania klienta u innych dystrybutorow, np.Treo czy HP.

Co do wyzej podanego linka do forum uzytkownikow- uwazam za nieporozumienie podawanie takiego argumentu przeciwko kupowaniu jakiegos sprzetu.

Moze jestem "niedowiarkiem" ale nie uwazam ze jakis produkt jest zly dlatego ze na forum ktos pisze ze ma z czyms problem, cos mu nie dziala albo nie wie jak skonfigurowac polaczenie z CF GPS. Po to ktos tworzy takie forum zeby ktos kto juz sobie z konfiguracja GPS lub BT lub IR poradzil wysparl innych.

A dla "niedowiarkow":

Czy to znaczy ze Treo 650 jest bublem? A recenzenci to z Cnet.co czy Pcmag.com ktorzy dali T650 super oceny sa jakimis amatorami nie znajacymi sie na rzeczy?

Przepraszam Pana (piotrmd) ale tutaj jest dyskusja na temat etena a nie na temat treo.
i niech Pan ze mnie nie robi jakiegoś tam lajkonika który nic nie potrafi konfigurować w sprzęcie PDA.

mam juz paroletnie doświadczenie na ten temat, a dokladnie mowiac 5 lat.(palmy,pda itd)

A jak Pan z Unicom twierdzi ze wszystkie opisane pszezemnie sprzety dzialaja perfect (CF Rikaline X6 GPS 6021,Royaltek RFG-1000,Asus WIFI CF i wiele innych) w etenie to niech mi to udowodni.

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 24, 2005, 12:03:59 »
Chyba Pan mnie nie zrozumial,Panie Krystianie.

*

Offline aigel

• 299
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 24, 2005, 12:08:09 »
Witam,

Nie jest moim celem na tym forum reklamowanie , leczo podanie rzetelnych i prawdziwych informacji w temacie , ktory dyskutujemy. Do  reklamy i informacji handlowych przeznaczone jest inne forum..

Po tym co Pan pisze podejrzewam ze poprostu Pan nie posiada tych dokumentów...  

Jeśli chodzi o wsparcie , to tak jak już wcześniej Panu napisałem :  Profesjonalne wsparcie dla urządzeń Eten starają sie zapewnić przedstawiciele firmy Eten .
W celu otrzymania wsparcia powinien sie Pan zgłosić do przedstawiciela  gdzie Pan sprzet zakupił..

Proszę nie wprowadzac w błąd czytelników forum.

prosze zwrócić uwagę ze związku z nieprawdziwymi informacjami , które są przez Pana rozpowszechniane może Pan zostać pociągnięty do odpowiedzialności..

Dalsza dyskusja z Panem w tym temacie wydaje mi się pozbawiona sensu gdyż nie za bardzo Pan wie o czym pisze ...

aigel

eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 24, 2005, 12:16:38 »
Witam,

Nie jest moim celem na tym forum reklamowanie , leczo podanie rzetelnych i prawdziwych informacji w temacie , ktory dyskutujemy. Do  reklamy i informacji handlowych przeznaczone jest inne forum..

Po tym co Pan pisze podejrzewam ze poprostu Pan nie posiada tych dokumentów...  

Jeśli chodzi o wsparcie , to tak jak już wcześniej Panu napisałem :  Profesjonalne wsparcie dla urządzeń Eten starają sie zapewnić przedstawiciele firmy Eten .
W celu otrzymania wsparcia powinien sie Pan zgłosić do przedstawiciela  gdzie Pan sprzet zakupił..

Proszę nie wprowadzac w błąd czytelników forum.

prosze zwrócić uwagę ze związku z nieprawdziwymi informacjami , które są przez Pana rozpowszechniane może Pan zostać pociągnięty do odpowiedzialności..

Dalsza dyskusja z Panem w tym temacie wydaje mi się pozbawiona sensu gdyż nie za bardzo Pan wie o czym pisze ...

aigel

-Edit-

[Dodano: 2005-02-24 13:41:47]

Chciałbym sprecyzować moje wszystkie wypowiedzi.
Opisane problemy dotyczące etena p700:

Etena używałem dokładnie rok temu, to co zrozumiałem od Pana aigel przez (gadu-gadu) dużo problemów zostało naprawionych poprzez Rom.

Dlatego, nie chce się wypowiadać na dzień dzisiejszy firmy, eten, bo nie mam tego sprzętu.

Proszę, nie źle zrozumieć, ale moje doświadczenia były takie rok temu jak kupiłem etena w Holandii a nie w Polsce i w tym czasie na pewno dużo juz się zmieniło.

*

Offline but

• 18
    • www.but.waw.pl
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 11, 2005, 11:48:18 »
tez mailem ten problem z mikrofonem eten m500 ale go w unocomie usuneli wgrywajc upgrade i jest bardzo OK.
Ale mam za to inny problem - bardzo slaby zasieg anteny gsm i jej bardzo niestabilna jej praca w etenie m500. w miejscach gdzie normalnie sa 2 palki ja mam zero. czasami trzeba recznie logowac sie do gsm i zdarza sie ze zasieg skacze z 1 palki do 5 i na odwrot pomimo ze nie ruszam go z miejsca.zglosilem to do unocomu i czekam.... . moze znacie rozwiazanie ?

*

Offline infer

• 36
eten M500 wrazenia
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 11, 2005, 12:51:04 »
Cytat: piotrmd

A dla "niedowiarkow":

Przepraszam Pana (piotrmd) ale tutaj jest dyskusja na temat etena a nie na temat treo.
i niech Pan ze mnie nie robi jakiegoś tam lajkonika który nic nie potrafi konfigurować w sprzęcie PDA.

mam juz paroletnie doświadczenie na ten temat, a dokladnie mowiac 5 lat.(palmy,pda itd)

A jak Pan z Unicom twierdzi ze wszystkie opisane pszezemnie sprzety dzialaja perfect (CF Rikaline X6 GPS 6021,Royaltek RFG-1000,Asus WIFI CF i wiele innych) w etenie to niech mi to udowodni.

Bedąc ekspertem z doświadczeniem robisz żenujące błędy ortograficzne i merytoryczne :D