podpinam sie pod prosbe kolegi w zakresie problemów z BlueTooth, nie dziala mi:
-
parowanie z poziomu Etena - gdy w "search new device" wskazuje nazwe laptopa wyrzuca "Pair failed" (w drugą strone - z lapa jest dobrze). Oczywiscie odnajdywanie w lapie jest wlączone.
-
wysylanie plików z eten-a do laptopa - po wybraniu pliku i wskazaniu laptopa jako miejsca docelowego wyświetla FAILED mimo ze laptop jest w stanie "odbierz plik". W drugą strone - z lapa do etena - wysyłanie działa.
-
synchronizacja activesync przez BT - odpalam w etenie activesync wybieram TOOLS-CONNECT VIA BT, wyswietla sie nazwa laptopa, wskazuje go i dalej zamiast listy dostępnych portów wyswietla mi sie puste okienko. Oczywiscie w laptopie w portach BT widoczne są przychodzący (COM4) i wychodzacy (COM3) porty eten-a i activesync w laptopie nasluchuje na porcie przychodzącym (COM4)
-
wireless modem GPRS w etenie. Samo polaczenie GPRS w etenie działa ale juz laptopa nie moge ustawic zeby uzywał eten-a jako modemu GPRS. Przy probie włączenia w etenie PROGRAMS-PHONE-"wireless modem" dostaje "open bluetooth connection failed"...
Laptop to Acer TM6003 ze zintegr. BT i WinXP SP2...wczesniej BT nokii 6310i działał z nim bez zarzutu...
przerobiłem wszystko co radzili tutaj:
http://www.geekzone.co.nz/content.asp?contentid=449bez rezultatu:-(
CZY KOMUŚ UDAŁO SIE TO USTAWIĆ???