ETEN M500 i wibracja

• 7 Odpowiedzi
  • 1501 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline major

• *
  • 65
  • Sprzęt: MDA Vario II
ETEN M500 i wibracja
« dnia: Październik 18, 2005, 08:48:59 »
Witam

Czy we wspomnianym ppc jest wibracja ? Jesli tak, to jak sie ja wlacza ?
Wylaczenie dzwiekow i wlaczenie "Vibrate" nie powoduje u mnie wlaczenia wibracji.

major
--
Michał
Eten M500 -> Fossil Abacus -> MDA Vario II

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2005, 10:16:11 »
Wejdz do menu Settings -> Sounds & Notifications i zaznacz ze np. dla przychodzacego polaczenia poza dzwiekiem maja byc rowniez wibracje i zobacz czy dziala.

*

Offline major

• *
  • 65
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2005, 10:43:27 »
OK, w Sounds & Notifications na evencie Phone: Incoming call mam Vibrate & ring, ale nigdy nie ma wibracji; w przypadku Phone: Missed call mam zaznaczone Vibrate, ale tez nie ma wibracji...

Musze sie udac do serwisu ? Trzydniowy sprzet i juz nie dziala... Ciekawe jakie jeszcze niespodzianki przygotowal etencorp. Ktoś z Was miał jakieś nieprzyjemne "przejścia" z etenem m500 ?
--
Michał

*

Offline robo

• 376
  • Sprzęt: SGN
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2005, 12:25:56 »
major nie daj się zrobić w balona. Nie oddawaj sprzetu do a zażycz sobie od sprzedawcy wymiany sprzetu na nowy. Poczytaj szczególnie czwarty pomarańczowy akapit:
http://ww20.mediarun.pl/story.php?story=390
Bardzo często nie zdajemy sobie sprawy z przysługujących praw.
pozdr.
robo.

*

Offline major

• *
  • 65
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2005, 12:42:35 »
Dzięki robo. Wlaściwie nie o to mi chodziło, ale dzięki za informacje, przydadzą mi się.

[Dodano: 2005-10-18 16:26:39]
Jednak zapytam jeszcze raz:
Czy jest w tym urządzeniu wibracja ? W instrukcji jest jasno napisane, że przełącza się na wibrację, znów pod adresem przy napisie "Vibra" jest widocznie napisane, że nie ma wibracji (chociaż trudno tej stronie ufać, bo jest tam też napisane że eten m500 nie ma bluetooth'a, a przecież ma...)
--
Michał

*

Offline aigel

• 299
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2005, 16:42:01 »
Cytat: major
Dzięki robo. Wlaściwie nie o to mi chodziło, ale dzięki za informacje, przydadzą mi się.

[Dodano: 2005-10-18 16:26:39]
Jednak zapytam jeszcze raz:
Czy jest w tym urządzeniu wibracja ? W instrukcji jest jasno napisane, że przełącza się na wibrację, znów pod adresem przy napisie "Vibra" jest widocznie napisane, że nie ma wibracji (chociaż trudno tej stronie ufać, bo jest tam też napisane że eten m500 nie ma bluetooth'a, a przecież ma...)

URZADZENIE ETEN M500 MA WBUDOWANY ALARM WIBRACYJNY !

poz
aigel

*

Offline misiaczekm

• **
  • 163
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 18, 2005, 16:58:05 »
Heh! I to jaki głośny:(
() ()    MisiaczekM
( o )
() _ ()
() ()

*

Offline major

• *
  • 65
ETEN M500 i wibracja
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 24, 2005, 14:52:52 »
Eten (po 3 tygodniach ! dzięki optimusowi...) wrócił z serwisu. Wibracja działa i faktycznie jest głośna okrutnie.

Znaleźliście jakiś sposób na tę głośną wibrację ?
Jak się ustawi średnią głośność dzwonków to wibrację słychać głośniej niż dzwonek ! W przypadku SMSów to jeszcze większa masakra - wibracja katuje uszy przez 10 sekund zanim zadzwoni dzwonek...

Może znacie jakiś program, którym można zmienić ustawienia wibracji ? Może ustawienia w rejestrze ? Może udałoby się napisać jakiś programik do zmieniania zachowania wibry zamiast grzebać w rejestrze.

Pozdrawiam
major
--
Michał