zaurus - pytanie polityczne

• 2 Odpowiedzi
  • 1946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ptoki1

• *
  • 60
    • http://www.republika.pl/ptoki
  • Sprzęt: treo 180, tungsten W, zauropod sl-c1000
zaurus - pytanie polityczne
« dnia: Lipiec 26, 2006, 14:49:55 »
Planuje kupic zaurusa sl-c1000.
Ma mi sluzyc jako zastepnik laptopa.

Pytanie:
Jaki jest optymalny GUI dla zaurusa?
Zostawic standardowy rom sharpa?
Najbardziej laptopowaty jest pdsxrom ale czy nie bedzie za ciezki?
czego oczekuje:
Zaurus nie ma byc laptopem. Ma byc pda z zapachem laptopa w postaci wielozadaniowosci, mozliwosci uruchamiania standardowych "duzych" programow (thunderbird, ekg czy gaim, jakis reader, mp3).
Dotychczasuzywalem maszyn z systemem palmos i generalnie wystarczalo mi to co oferowal ale brak wielozadaniowosci i pewna sztucznosc w obsludze sieci byla dla mnie nie do ominiecia.

W skrocie ktory GUI wybrac? Jest gdzies jakies zestawienie plusow i minusow poszczegolnych typow romow (sharp, cacko, pdaxrom, oz)?

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Re: zaurus - pytanie polityczne
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 26, 2006, 23:01:24 »
Cytat: "ptoki1"
Planuje kupic zaurusa sl-c1000.
Ma mi sluzyc jako zastepnik laptopa.

Pytanie:
Jaki jest optymalny GUI dla zaurusa?
Zostawic standardowy rom sharpa?
Najbardziej laptopowaty jest pdsxrom ale czy nie bedzie za ciezki?
czego oczekuje:
Zaurus nie ma byc laptopem. Ma byc pda z zapachem laptopa w postaci wielozadaniowosci, mozliwosci uruchamiania standardowych "duzych" programow (thunderbird, ekg czy gaim, jakis reader, mp3).
Dotychczasuzywalem maszyn z systemem palmos i generalnie wystarczalo mi to co oferowal ale brak wielozadaniowosci i pewna sztucznosc w obsludze sieci byla dla mnie nie do ominiecia.

W skrocie ktory GUI wybrac? Jest gdzies jakies zestawienie plusow i minusow poszczegolnych typow romow (sharp, cacko, pdaxrom, oz)?

SLC-1000  bedzie Ci trudno zastapic laptopa. Ja uzywam OZ i jestem zadowolony.
pozdrawiam
Jachu

*

Offline ptoki1

• *
  • 60
    • http://www.republika.pl/ptoki
  • Sprzęt: treo 180, tungsten W, zauropod sl-c1000
Re: zaurus - pytanie polityczne
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 27, 2006, 11:45:14 »
Cytat: "jachu"
Cytat: "ptoki1"
Zaurus nie ma byc laptopem. Ma byc pda z zapachem laptopa w postaci wielozadaniowosci, mozliwosci uruchamiania standardowych "duzych" programow (thunderbird, ekg czy gaim, jakis reader, mp3).W skrocie ktory GUI wybrac? Jest gdzies jakies zestawienie plusow i minusow poszczegolnych typow romow (sharp, cacko, pdaxrom, oz)?

SLC-1000  bedzie Ci trudno zastapic laptopa. Ja uzywam OZ i jestem zadowolony.

Nie mam zamiaru zastepowac laptopa w sposob standardowy. Nie oczekuje ze zaurus bedzie tym co moj p4 2.4. ale wydaje mi sie ze bedzie adekwatny do starego p133 ktory do uzytku jest calkiem zdatny ale jednak deczko ciezki i wiekszy od zaurusa.

Widze ze masz troche wypasniejszy sprzet. Napisz jak ci sie sprawuje wydajnosciowo. Masz w srodku microdrive?
Ile czasu mozna pracowac na baterii? W obu przypadkach z uzywanym i z uspionym napedem?

Jak wyglada wydajnosc obliczeniowa? Czyli jesli ogladasz film to jak daje sie pracowac np w ekg? czy thunderbirdzie?
Wiem, test troche bez sensu ale dobrze oddaje wydajnosc calosci.

Gdzie kupowales swoja maszyne?