Zaurus 5500G - czy niemiecka wersja to problem?

• 2 Odpowiedzi
  • 3513 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lolek

• 15
« dnia: Styczeń 21, 2004, 19:49:18 »
Z tego co wygooglalem "G" oznacza wersje niemieckojezyczna. Czy bedzie problem z zamiana jej na angielska? Teoretycznie wgranie angielskiego softu powinno wystarczyc ale chce sie upewnic bo w temacie linuxowych pda jestem zielony. Co jeszcze moze byc niemieckie poza systemem, instrukcja, ew. jakims napisem na obudowie?
Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2004, 20:12:21 »
Cytat: lolek
Z tego co wygooglalem "G" oznacza wersje niemieckojezyczna. Czy bedzie problem z zamiana jej na angielska? Teoretycznie wgranie angielskiego softu powinno wystarczyc ale chce sie upewnic bo w temacie linuxowych pda jestem zielony. Co jeszcze moze byc niemieckie poza systemem, instrukcja, ew. jakims napisem na obudowie?
Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

ZTCW, prosze mnie poprawic jesli sie myle, niemiecka wersja ma klawiature QWERTZ - sam chcialem raz kupic Zaurusa niemieckiego, ale ten niestety mial te, dla mnie dyskwalifikujaca :), wade. Reszta IMO jest taka sama.

Pozdrawiam
-- P.J.S.

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2004, 20:15:18 »
Problemu od strony softu nie ma, pozostanie kwestia przyzwyczajenia to klawy qwertz... To chyba jedyna "wada".
Jak wejdziesz sobie na www.ebay.de i poszukasz jakiegos Zaurusa 5500G to mozesz trafic na fotke z otwarta klawiatura - np tu:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3072933810&category=38331