Powrót do Windows

• 11 Odpowiedzi
  • 5099 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline brii

• 30
Powrót do Windows
« dnia: Grudzień 30, 2004, 00:40:16 »
Witam!

Jestem zwolennikiem Linuxa - na wszystkich kompach w domu mam tylko Linuxa, niestety z pewnych powodów na PDA muszę mieć znowu Windows...
Stąd moje pytanie: jak wgrać Windows do iPAQa na którym jest Familiar? (Mam zachowany boot-loader i plik image z systemem Windows)

Bardzo proszę o konkretne wskazówki - baaaardzo zależy mi na czasie.

Pozdrawiam serdecznie: Brii

*

Offline McGreg0r

• **
  • 105
    • Black Mesa East
  • Sprzęt: archos70, n95, samsung nexus s
Powrót do Windows
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2005, 13:26:30 »

Powrót do Windows
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2005, 20:09:35 »
to dziala do h36xx i h37xx ogólnie do tych ipaq'ów które nie posiadaja magicznej trzeciej partycji asset ktora nalerzy sciac np z pliku z wince2002.
wgrywalem to jestestwo ostatnio do siebie na 3970 i po cieszkich walkach i przesuwaniu partycji okazalo sie ze nalerzy sciac koncowke pliku w ktorym znajduje sie asset.

Powrót do Windows
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 12, 2005, 19:42:27 »
widze ze temat sie nie rusza, To moze tak. a jakiego masz ipaq? to przygotuje tobie obraz i male faq jak to wgrac

Powrót do Windows
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 11, 2005, 12:56:40 »
Cytat: yOyOeK1
widze ze temat sie nie rusza, To moze tak. a jakiego masz ipaq? to przygotuje tobie obraz i male faq jak to wgrac

Witam, jeżeli byłaby taka możliwość również i ja chciałbym uzyskać obraz do IPAQ H3870. Kupiłem sobie ostatnio takiego i muszę stwierdzić że bardzo często się przywiesza, może coś się skopało z oprogramowaniem. Będe wdzięczny za obraz.

Powrót do Windows
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 19, 2005, 08:54:13 »
Witam ostatnio zakupiłem iPAQ 3870 zauważyłem jednak że był on chyba upgradewany do WM2003 jakimś lewym romem bo niema w asset view ani seriala ani taga, po kilku małych trickach na romie udało mi sie dopisać do asset te informacje ale przy próbie upgradeu legalnym romem w progsie flashujacym wywala mi niezgodmnosć romów wie ktoś może jak sie uporac z tym problemem?

Powrót do Windows
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 20, 2005, 07:51:46 »
Cytat: teorm
Cytat: yOyOeK1

Witam, jeżeli byłaby taka możliwość również i ja chciałbym uzyskać obraz do IPAQ H3870. Kupiłem sobie ostatnio takiego i muszę stwierdzić że bardzo często się przywiesza, może coś się skopało z oprogramowaniem. Będe wdzięczny za obraz.

Jeżeli chcesz w dalszym ciągu ten obraz to daj znać

Powrót do Windows
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 01, 2005, 02:59:17 »
Mam podobny problem z moim Ipaq 3950 z wince 2002. System juz jest na tyle rozjechany ze jedyne co da sie zrobic to go zreinstalowac...
Czy mozecie poradzic skad wziac image i jak to zrobic?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Powrót do Windows
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 01, 2005, 23:03:14 »
Nie ma czegos takiego jak reinstalacja systemu w palmtopie. Tutaj robi sie po prostu twardy reset. Przeczytaj dzial dla poczatkujacych, drugi artykul:
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=7289

Powrót do Windows
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 02, 2005, 09:46:44 »
dzieki :)

[Dodano: 2005-06-02 10:27:12]
Niestety nie znalazlem nic co pomogloby mi przywrocic ipaqa do jego "dziewiczego" stanu.
Gdzie mozna znalezc informacje jak to zrobic i skad wziac image?

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Powrót do Windows
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 02, 2005, 11:47:48 »
Tak jak napisalem ROBISZ TWARDY RESET. Nie trzeba ponownie wgrywac obrazu. Jesli dobrze pamietam to w tym modelu nalezy przytrzymac dwa skrajne klawisze pod ekranem (ten najbardziej po lewej i najbardziej po prawej) oraz wcisnac i przytrzymac reset rysikiem. Po kilkunastu sekundach puszczasz to i wykonujesz ponownie reset rysikiem. Jesli to nie pomoze to przytrzymaj dodatkowo jeszcze przycisk POWER w czasie tej calej kombinacji.

Powrót do Windows
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 02, 2005, 15:55:14 »
Ehem... uprzednio chyba nie zrozumialem..

Dziekuje za objasnienie :)

Sprobuje :)