OpenEmbedded zajmuję się od końca kwietnia 2004. Od 7 maja jestem oficjalnie developerem (pełny dostęp do repozytorium).
W ramach prac odpowiadam za stan OpenZaurusa na Zaurusie SL-5500/5000 "collie" (zaczęło się od tego, że w ciągu 3 parogodzinnych sesji doprowadziłem do uruchomienia systemu zbudowanego od podstaw).
"Opiekuję" się kilkoma programami w tym portem PIM-a z KDE. Dodałem wiele pakietów od OPIE do repozytorium, przy innych programach pracowałem nad ich lepszą integracją z systemem (poprawianie paczek, zależności itp).
Poza pracą przy OpenZaurusie udzielam się przy OPIE (ale tutaj nie jestem developerem - nie znam się na QT). Opracowałem polski układ klawiatury ekranowej i razem z już istniejącą mapą dla sprzętowej przesłałem do umieszczenia w CVSie projektu - dzięki temu od ponad dwóch miesięcy nie ma problemów z polskimi znakami jeśli chodzi o wprowadzanie.
Dołączyłem do OE pakiety z fontami zawierającymi polskie znaki (verdana, georgia, utopia, helvetica) - fonty wygenerowane zostały wcześniej przez Petera Mikulę (ech ta odmiana nazwisk).